directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós destaca la importància de les consultes del 25A davant la retallada de l'Estatut

El president d'ERC assegura que serà necessari 'crear una nova legalitat' per aconseguir un estat propi

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha assegurat aquest matí a Santa Coloma de Farners que les consultes sobre a la independència del proper 25 d'abril han de servir com a resposta a una possible sentència negativa per part del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut de Catalunya. El republicà considera que tres anys de deliberacions per part dels magistrats són suficients per a arribar a una conclusió i que 'ja estan tardant massa' en dictar sentència. Puigcercós s'ha mostrat convençut que la sentència comportarà una retallada de l'Estatut i, en aquest sentit, ha recordat que el proper 25 d'abril 'una part molt important de catalans diran ben clar que cal crear una nova legalitat'.
joan puigcercós, erc, esquerra
El president d'ERC, Joan Puigcercós.

Comparteix
   


Etiquetes
'Hem arribat a un punt que això és insostenible'. Així de contundent s'ha mostrat el president d'ERC, Joan Puigcercós, quan aquest matí s'ha referit a la situació de l'Estatut i el procés deliberatiu que podria resoldre's la setmana vinent amb la publicació de la sentència per part del TC espanyol. El republicà es mostra convençut que 'serà una sentència negativa', ja sigui 'per la via de la re-interpretació o bé amputació directe', ha dit en referència als 140 articles recorreguts per part del Partit Popular (PP). Puigcercós ha demanat que es faci pública la sentència ja que 'aquest fet està portant a una situació de desestabilització permanent de la vida política, institucional, cultural i social de Catalunya', ha dit.

En aquest sentit el republicà adverteix que hi haurà poc marge jurídic per a revocar la sentència del TC i és per aquest motiu que ha destacat la rellevància de les consultes sobre la independència que tindran lloc el proper 25 d'abril a molts municipis de Catalunya. 'Una part molt important de catalans diran ben clar que cal crear una nova legalitat', apunta el president qui a més afegeix que serviran com a 'resposta democràtica, valenta i lliure dels ciutadans que volen un estat propi en el sí de l'Unió Europea. En un altre ordre de les coses el republicà també ha tingut paraules pel president de l'executiu espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero (PSOE), el qual ha apuntat es podria sentir 'desautoritzat' després d'una sentència negativa per part del TC. 'Zapatero haurà de donar explicacions ja que ha enganyat als que van pactar amb ell (fent referència a Artur Mas i José Montilla), o bé va fer doble joc', ha asseverat.

Finalment Puigcercós ha estès la mà a totes aquelles formacions polítiques que estiguin disposades a treballar amb ERC per tal de fer un pas en aquest sentit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Ernest fletxa Barcelona
11 d'abril de 2010, 20.20 h

#20 Jo sóc reagrupat i em fa molta més basca que ERC hagi fet president el Montilla a canvi de gairebé res contundent per Catalunya. Nosaltres forçarem a CIU perquè tanqui la porta a España i obri la de la plena sobirania.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
10 d'abril de 2010, 17.27 h

#14 Aquest Exvotant de l'Estartit, és vomitiu i fa venir ois i basques, com només ho causen en Vidal Quadras i el tàndem Mas-Duran. No m'estranyaria que fos un submarí pepero disfressat, això de sí, de convergent, partit amb el qual saben que poden fer-se fins i tot petons a la boca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 40
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Montse fletxa Barcelona
9 d'abril de 2010, 21.59 h

#18 Ja fuiges d'estudi tu, com sempre que et posen la veritat pels nasdos i no t'agrada. Marin Secretari de Comunicació del Tripartit. Cap altre candidat per negociar. Una llei que és una tupinada ho miris per on vulguis. I en Saez que si va ser consensuat malgrat que no era precisament de CIU, mira on ha acabat sinó. I els resultats electorals no són per divertir ningú sinó per posar cadascú allà on li toca. ERC a l'oposició per sempre més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
9 d'abril de 2010, 21.49 h

Montse Marín té ideologia com tota la resta de membres de la Corpo, em pensava q estàvem parlant de si era un polític o no i el perfil és el d'un intel.lectual amb una trajectòria universitària del sector de les comunicacions. Si et vols fer trampes al solitari tu mateixa, ja veurem què decideixen les urnes a novembre i sobretot ja veurem què decidiran les urnes d'aquí 4 anys que també pot ser molt divertit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Montse fletxa Barcelona
9 d'abril de 2010, 21.30 h

#16 Marin és afí a ERC i només cal llegir els seus articles a la premsa. Per déu que va ser Secretari de Comunicació del Tripartit que és el càrrec més polític que existeix perquè ha de vendre l'acció de govern, tant si és bona com si no ho és. I el Sàez va ser acceptat per CIU o ho has oblidat?. I no feu com sempre que per justificar una mesura antidemocràtica com aquesta intenteu compara-la amb mesures similars de CIU. Aquí jutgem a ERC i al Tripartit, la ciutadania ja va jutj... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 30   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
9 d'abril de 2010, 21.16 h

Com se us va la pilota Marín polític?????? serà també del mateix perfil polític q tenia l'exconseller Solà!!! Us entabanen i us ho creieu ni Marín ni Sàez han estat mai polítics, una altra cosa és q Marín hagi estat com a independent membre del govern. Té un perfil totalment tècnic i professional compara-ho amb altres dels membres de la corpo proposats o triats per Cyu i PSZzzz .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Montse fletxa Barcelona
9 d'abril de 2010, 21.07 h

#14 Menteixes o parles d'oïdes. No s'ha intentat negociar cap nom més que el del Marin que ja se sabia qu era impossible que s'acceptés perquè ha estat membre del govern. El Saez que marxa al Periòdico perquè ja sap que tot està perdut va ser proposat per Tripartit i CIU al final va acceptar tot i no ser gaire independent, però al menys no era un polític com el Marin. Per què tanta pressa a substituir un president a 4 dies de les eleccions? Pq no es proposen altres noms que siguin rea... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 30   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Toni fletxa BCN
9 d'abril de 2010, 20.06 h

EX VOTANT FAS PENA- CIU durant 23 anys va nomenar els directors de la Corpo a dit i sense consens. El Tripartit (be, de fet ERC) ho van intentar canviar. Però CIU ha bloquejat l´elecciò una i altre vegada. Per això s´ha hagut de tornar al metode CIU. En aquesta coses com en moltes altres, ERC intenta tirar endavant però CIU no ho permet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 32
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
9 d'abril de 2010, 17.58 h

Només amb Laporta podrem avançar cap a la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
gRESS fletxa ppcc
9 d'abril de 2010, 17.48 h

PUIGCERCÓS PRESIDENT!CATALUNYA INDEPENDENT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 37
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.