directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC inicia una campanya perquè els usuaris d'Endesa es canviïn de companyia elèctrica

Amb el lema 'Si Endesa guanya, el país hi perd'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Esquerra va presentar ahir a Santa Coloma de Farners la campanya Si Endesa guanya, el país hi perd amb la intenció de posar a l'abast de tots els ciutadans la informació necessària per buscar empreses elèctriques alternatives. Un mes després de la nevada, els representants del partit apunten responsabilitats polítiques darrere del tall de subministrament elèctric que van patir més de 800.000 persones a les comarques gironines. 'Estem patint les conseqüències de la privatització d'un servei molt important a causa d'un moviment polític que va fer el PP amb la complicitat de CiU', digué el president del partit, Joan Puigcercós.
Joan Puigcercós, Pere Vigo, Esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
El partit engegarà una web específica per posar a disposició de totes les persones afectades pel temporal les dades i els requeriments que calen per a poder fer el procés de canvi de companyia elèctrica.

La presentació de la campanya va anar acompanyada de fortes crítiques cap a l'empresa elèctrica per part dels representants del partit. El diputat al Parlament Pere Vigo va acusar Endesa d'haver prioritzat el benefici de l'empresa per sobre de la qualitat del servei i de les infraestructures. 'Al 2009, Endesa va incrementar el seu benefici net fins a 3430 milions d'euros. Més de 38 milions d'aquest benefici se'ls van adjudicar els membres del Consell d'Administració i la resta el va invertir l'empresa a l'estranger', explicà el diputat. Vigo raonà que Catalunya té molt poc poder de decisió sobre el sector elèctric i que cal més control i més diversitat d'empreses per poder garantir un servei de qualitat.

El president d'ERC, Joan Puigcercós, es va agafar a les paraules del diputat i es va comprometre a què el partit s'impliqui en un canvi de la legislació estatal per poder assegurar que Catalunya tingui més competències en el sector i perquè el concepte de servei públic 'sigui palès i comporti obligacions'. Puigcercós va culpabilitzar el govern de José María Aznar per permetre que es privatitzés el sector sense garantir que les empreses prioritzessin el servei públic. 'Al final, les conseqüències de la corrupció les acabem pagant tots. El PP va promoure la privatització de la companyia elèctrica amb la complicitat de CiU i al mateix temps va impedir que el grup català Gas Natural disposés d'un control dins de les companyies elèctriques', reblà.

'La MAT no soluciona res'
El president de la federació regional d’ERC i tinent d’alcalde d’Arbúcies, Josep Carrapiço, va criticar la manca de transparència de la companyia i la voluntat de desviar l'atenció dels catalans amb la MAT. Carrapiço va acusar l'empresa elèctrica de mentir reiteradament sobre el fet que la línia d'alta tensió no hagués provocat tants danys en les infraestructures. 'Endesa segueix mantenint que ha complert escrupolosament la llei i que inverteix amb suficiència en el manteniment de la xarxa elèctrica. Utilitza complicitats mediàtiques per expulsar-se de responsabilitats i apel·la a la MAT quan no són creïbles els seus arguments', va criticar.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Joan2 fletxa Barcelona
11 d'abril de 2010, 13.05 h

www.elpais.com/recorte/20070323elpepueco_3/XXLCO/Ies/Accionariado_Endesa.jpg

pq
dius que és espanyola? amb els números a la mà (acciona 21%, caja madrid 9% i sepi 3%) el 33% és podria dir que està en mans espanyola i el 66% resta del món.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan2 fletxa Barcelona
11 d'abril de 2010, 12.53 h

jordi, les empreses privades no tenen pàtria i menys si cotitzen en borsa, el gran exemple és 'la caixa' o 'la caja' o el vichy catalan, o freixenet, etc...

senzillament es deuen als seus accionistes i el seu objectiu és repartir dividends, si no fos així quebrarien.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Catalunya
10 d'abril de 2010, 19.42 h

electriques catalanes si, endesa privatitzada i espanyola no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.