directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

EUiA creu que si el TC retalla l'Estatut trencarà 'el pacte entre Catalunya i Espanya'

A mitjan febrer es va marcar l'objectiu d'estendre el federalisme arreu de Catalunya i de l'Estat

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, va assegurar ahir des de Roquetes (Baix Ebre), que 'una retallada significativa de l'Estatut' per part del Tribunal Constitucional espanyol (TC) suposaria 'un conflicte polític evident i un trencament del pacte entre Catalunya i Espanya'. Miralles defensa que l'Estatut de Catalunya és constitucional, ha estat pactat entre les institucions catalanes i espanyoles i referendat pel poble de Catalunya, motiu pel qual cap tribunal està legitimat per posar-lo en qüestió, i menys encara el TC, al que va definir com a 'tribunal caduc'.
Jordi Miralles, EUiA
Comparteix
   


Etiquetes
A l'espera del que pugui passar en la reunió del Tribunal Constitucional concertada per a la propera setmana, i davant l'alerta amb què es viurà a Catalunya aquesta trobada dels magistrats, el coordinador general d'EUiA va alertar de l'important trencament institucional que podria causar una sentència sobre l'Estatut que en suposi 'una retallada significativa'.

Miralles va apuntar que 'cap tribunal té legitimitat' per qüestionar la llei catalana després que hagi estat pactada amb l'Estat espanyol i que sigui una norma referendada pel poble català. Per al diputat d'EUiA, el Tribunal Constitucional 'està caduc' i hauria de renovar-se en un nou òrgan judicial que es fes càrrec de les funcions que té atribuïdes actualment. 'El poder judicial és un dels que més retardats van en posar-se al dia en un estat democràtic com el que tenim', va sentenciar.

Miralles també va criticar que el Partit Popular vulgui aconseguir als tribunals 'el que no pot aconseguir a les urnes' tal i com, va dir, 'està fent l'extrema dreta amb el jutge Garzon'.

Les declaracions d'ahir de Miralles contrasten amb les que va fer al febrer, quan va dir que era necessari 'que els federalistes a Catalunya surtin de l'armari' i que 'el federalisme ampliï la seva base social més enllà dels partits que es defineixen en favor d'un model federal d'estat', motiu pel qual va anunciar la creació d'una 'xarxa pel federalisme plurinacional a Catalunya i arreu de l'estat espanyol'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
ESTUDIANT fletxa BARCELONA
11 d'abril de 2010, 20.46 h

#16 Jo a la Pompeu. Tu segurament a la Fundació Irla. La diferència està en que jo estic en contacte amb la gent i tu no. El futur d'aquest país t'asseguro que no passa per ERC, ni pels teus Tripartits que estan arruinant, emprenyant i fraccionant Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 66   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Quim. fletxa PPCC.
11 d'abril de 2010, 20.40 h

#15
I tu on estudies, a la casa gran del regionalisme?. L´única cosa clara és que el veritable tripartit és Ciu+unió+PP o Ciu+unió+Psoe, segons com bufi el vent


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 54
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
ESTUDIANT fletxa BARCELONA
11 d'abril de 2010, 16.14 h

L'única cosa clara és que ERC és col·lega d'aquests sectaris comunistes de merda i els ha ficata governar a Catalunya perquè ens fotin d'òsties a les manis i ens cardin multes per anar a més de 80 o per veure dues cerveses entre altres putades. No teniu perdó de Déu ni dels catalans que us portaran allà on mereixeu estar: A L'OPOSICIÓ


Valora aquest comentari:   votar positiu 33   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Quim. fletxa PPCC.
11 d'abril de 2010, 12.04 h

#13
Això va ser exactament ex-llepant el que va argumentar Ciu quan va tenir l´oportunitat d´obtenir el concert econòmic i no només no el van voler sinó que a sobre van aconsellar els bascos que no el demanessin (els bascos encara riuen ara) i com no podia ser d´altra manera Erc va dir que sï que el volia. EX-llepant tens una memòria molt selectiva i a més coneixent el teu estil em sembla que tu vas estar tant de psuc com ex-votant d´Erc. Se´t veu el llautó d´una hora lluny.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 41
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 d'abril de 2010, 11.36 h

Durant l'elaboració de l'estatut de Sau, recordo perfectament que aquests encara s'opossaren més aferrissadament al concert ecomòmic que els mateixos P$OEcialistes.

Era per aquella mandanga de la "solidaridad entre pueblos hermanos".

Aquest...i els trepes que hi estaban entrant fou el motiu del meu abandonament del P$UC després de la mort de'n Franco, al que l'ùnic que se l'hi ha de reconeixre fou la seua oposició organitzada al franquisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 46   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Guerau fletxa PPCC
11 d'abril de 2010, 11.13 h

Al país valencià durant l'elaboració de la llei d'ús i ensenyament del valencià el 1982 qui va fer més al·legacions en contra de la llei van ser els comunistes, el comunisme i el feixisme sempre han estat d'acord, són una mateixa cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 30   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
10 d'abril de 2010, 19.59 h

L'odi en aquesta pàgina i en aquest país han vingut per la fractura que ha causat ERC en el sobiranisme català. És la seva responsabiolitat històrica i cal que l'assumiu els que la defenseu. El caïnisme català és un fenomen únic en el món. Perquè la lluita fratricida és entre els partits que repreenten els catalans que no se senten gens o molt poc españols. Aquest fet irrefutable és el que pesa com una llosa davant de qualsevol intent d'argumentar en favor dels governs Tripartits.


Valora aquest comentari:   votar positiu 34   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
10 d'abril de 2010, 19.29 h

els ex-votants d´ERC acostumen a ser uns frikis maleducats, per sort, la gent del país és més llesta. A veure que em dirà a mi i de quina manera m´insultarà, perque aquest de l´estarit és el friki oficial de directe.cat, ell va escribint comentaris i omple la pàgina d´odi. Gent com l´ex-votant converteix directe.cat en una pàgina espanyola més on només hi ha crits i xafarderies irracionals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 36
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
10 d'abril de 2010, 19.23 h

#6 Comparar a aquests mindundis trepes amb la gent del PSUC que lluitaba contra la dictadura és simplement un insult a la gent del PSUC que lluitaben contra la dicatdura jugant-s'hi bous i esquelles, a diferencia d'aquests vividors que son a la politica per forrar-se.


Valora aquest comentari:   votar positiu 40   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
10 d'abril de 2010, 19.22 h

Que pensa Esquerra Unida i Alternativa sobre una possible Declaració sobirana del Parlament català si el Tribunal retalla i reinterpreta l´Estatut de Catalunya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 36   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.