directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La producció industrial valenciana cau un 7,7%

El País Valencià va registrar el descens més brusc de l'Estat espanyol al juny

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La indústria perd pes al País Valencià. La producció d'aquest important sector va disminuir al juny del 2007 el 7,7%. Encara mésincert és el fet que en teoria el juny és un més d'alt rendiment industrial. El capítol de descensos, el més rellevant es va registrar en la fabricació de màquines d'oficina i equips informàtics, amb una disminució del 29,6%. Des d'UGT-PV han afirmat que "Alguna cosa falla en la política industrial del País Valencià".
El País Valencià va registrar el major descens de l'Índex de Producció Industrial (IPI) registrat el passat mes de juny a nivell de l'Estat espanyol amb una caiguda del 7,7%, segons les últimes dades aportats per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Una xifra que xoca perquè el juny és un període de temps en el qual l'activitat industrial i comercial es realitza a ple rendiment. No obstant això, aquest descens no només l'ha viscut el País Valencià. A nivell estatal, el IPI va caure un 0,1% al juny, encara que les dades globals del primer semestre d'aquest any mostren que hi ha hagut un increment del 3,4% a l'Estat espanyol.

El País Valencià, a més, ha registrat un descens mig del IPI durant el primer semestre de 2007 del 1,6%. Per destinació econòmica dels béns, al juny es van apreciar a nivell estatal taxes de variació negatives en la producció de béns de consum, que va descendir el 0,8% interanual, doncs la pujada del 1,7% dels béns de consum durador no va compensar la caiguda del 1,3% dels de consum no durador. També van registrar descensos els béns intermedis, amb el 0,7% menys, i l'energia, que va baixar el 2,7%. Per contra, la taxa de variació dels béns d'equip va tenir un augment del 3,6%.

Per altra banda, el sindicat UGT-PV va assenyalar que la falta d'una política industrial en els últims anys "ha repercutit de manera negativa en la producció i l'ocupació d'aquest sector clau" i va reclamar un canvi progressiu en el model productiu de la Comunitat Valenciana. En un comunicat, fonts sindicals es van referir així a les dades fetes públics ahir per l'INE. A més, la central sindical va destacar que l'Enquesta de Població Activa (EPA) del passat mes de juliol va mostrar que des que va començar 2007 la població ocupada en el sector industrial a la Comunitat "ha descendit en gairebé 10.000 persones". "Alguna cosa falla en la política industrial del País Valencià", va declarar UGT-PV.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
8 d'agost de 2007, 00.08 h

Això foterà un pet com una gla. La bona marxa de la economia al Pais Valencià no es mes que un miratge construit amb totxo...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
j.c.o.l fletxa l´h
7 d'agost de 2007, 16.41 h

Aixó es el principi de tot, tinc familia a Castelló i us puc assegurar que és un dessastre, viuen en una mentida d´opulència, un País València ofegat pels deutes, en una terra que a passat de ser natural a ser arificial, de cartró pedra, macro-construccions, especulacions imposibles de mantenir,etc.Viuen en una mentida constan i de l´engayn. AMUNT VALÈNCIA !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.