directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Dimiteix Puras davant el veto de Ferraz a un govern alternatiu a UPN

Va advertir al PSOE que ha de resoldre el "desajustament" produït a Navarra si no vol que es crei un nou partit

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Pures, que reprendrà la seva activitat professional com advocat, va iniciar la seva intervenció afirmant que el PSN va optar per treure endavant un pacte amb NaBai i IUN "des de la garantia d'estabilitat, governabilitat i model institucional", irrenunciable per als socialistes. L'excandidat va defensar que la societat navarresa "tenia i té" dret a contar amb una alternativa. "Per ella hem lluitat fins al final", va comentar. També va voler deixar clar que la direcció del PSN-PSOE no va actuar "forçada per les bases sinó de l'anàlisi de la situació política", per a "satisfer una demanda majoritària de canvi".
Fernando Puras
Fernando Puras

Comparteix
   


Etiquetes
El candidat socialista a la presidència del Govern de Navarra, Fernando Puras, va presentar ahir la seva dimissió com portaveu i integrant del grup parlamentari PSN davant la diferència de criteri que manté amb la direcció federal del PSOE, que va avortar la setmana passada la configuració d'un govern alternatiu a UPN mitjançant un pacte amb Nafarroa Bai i IUN.

En una compareixença pública en la qual no va admetre preguntes, Puras va defensar que de les eleccions forals va emanar un desig majoritari de canvi i va advertir al PSOE que ha de resoldre el "desajustament" produït a Navarra si no vol que es crei un nou partit dintre de l'esfera socialista. A més, va deixar caure que quan es donaven les condicions, Nafarroa Bai no va respondre, i quan l'acord estava a punt, llavors el PSN no va poder correspondre'ls, malgrat que van flexibilitzar la seva posició. Així, va rebutjar que s'atribueixi en exclusiva al PSN la inviabilidad de l'intent. També va advocar per que en la Comunitat foral se superi el debat identitari. Segons la seva opinió, el repte de la societat navarresa és buscar coincidències, dintre del respecte al marc vigent, amb els navarresos de cultura basca. Fernando Puras va arribar a les seu socialista entorn de les 18 hores, una hora després que comencés l'Executiva de PSN, en la qual s'esperava que tant ell com Carlos Chivite, secretari general, expliquéssin les raons del rebuig de PSOE al pacte amb NaBai. Allí va comunicar la seva renúncia.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.