directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Un científic català del CSIC rep el premi "George Mercer"

El premi es deu al millor article d'ecologia d'un investigador menor de 40 anys

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

És el primer català que rep aquest premi i també el primer a l'Estat espanyol. Jordi Bascompte va rebre ahir el premi "George Mercer". El biòleg del Consell Superior d'Investigacions Científiques va ser premiat per l'article "Asymetric coevolutionary networks facilitate biodiversity maintenance" que es va publicar en la revista "Science" el 21 d'abril de 2006 on de forma pionera, mescla mètodes quantitatius a dades biològiques.
Jordi Bascompte cientific
Jordi Bascompte

Comparteix
   


Etiquetes
El biòleg del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) Jordi Bascompte va rebre ahir a San José, Califòrnia, el premi "George Mercer", distinció que la Societat Ecològica Americana concedeix al millor article d'Ecologia publicat en els últims dos anys per un investigador menor de 40 anys. El guardó, que va ser creat en 1948 i duu el nom d'un jove ecològic britànic mort en combat durant la I Guerra Mundial, recau per primera vegada en un investigador català.

L'article premiat, "Asymetric coevolutionary networks facilitate biodiversity maintenance", es va publicar en la revista "Science" el 21 d'abril de 2006. L'investigador del CSIC Pedro Jordà i Jens Olesen, de la Universitat Aarhus, a Dinamarca, van signar l'article juntament amb Bascompte. Els autors van demostrar que les relacions entre diferents espècies d'animals i plantes no són aleatòries, sinó que responen a un disseny específic: l'arquitectura ‘’ de la biodiversitat. En el treball van aplicar, de forma pionera, mètodes quantitatius a dades biològiques. Jordi Bascompte també va rebre el premi Euryi (European Young Investigators Awards) al 2004, un dels majors reconeixements a la tasca de joves científics de tot el món.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Mico Filós fletxa Esplugues
10 d'agost de 2007, 14.53 h

Enhorabona!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.