directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 12:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla diu que no li preocupa que la sentència arribi quan abans millor perquè l'Estatut s'està desplegant

Afirma que desconeix quan es pot produir la sentència

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat aquest dilluns que no li preocupa que la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut arribi el més aviat possible, perquè el text estatutari ja s'està desplegant. La mateixa setmana que l'alt tribunal té previst un ple on podria tractar sobre els recursos presentats contra l'Estatut, Montilla ha assegurat que el que li interessa és 'una sentència que avali la constitucionalitat' del text i que es preocuparia que aquesta arribés aviat si fins aleshores no es pogués desplegar, 'però no és el cas'. En declaracions a RAC1, Montilla ha remarcat que els recursos no han condicionat el Govern a l'hora de desplegar el text.
president, josé montilla, london school of economics
Comparteix
   


Etiquetes
'Segurament hi ha persones que diuen que quan abans millor, però a mi el que m'interessa és que hi hagi una sentència que avali la constitucionalitat de l'Estatut', ha dit, però 'mentrestant és una llei vigent que estem aplicant i desplegant'. Montilla ha posat com a exemple traspassos de competències com les Rodalies o la inspecció de treball. 'L'Estatut és una llei vigent que s'està aplicant, i això em preocuparia si no es pogués desplegar o aplicar fins que hi hagués sentència, però no és el cas', ha reblat.

En tot cas, el president ha dit desconèixer quan es produirà la sentència, tot i que aquesta setmana hi ha un ple del TC espanyol on es podria tractar. 'Plens del TC per analitzar aquest tema n'hi ha hagut altres en el passat i hi ha hagut altres esborranys, filtracions, però de moment no hi ha sentència i no sé quan es produirà', ha dit.

Montilla també ha deixat clar que aquest tema no desestabilitza el Govern, que 'governa al marge d'aquest tema'. 'Millor si no hi hagués hagut recurs', ha dit, perquè 'sempre és una espasa de Dàmocles que hi ha, però no ha condicionat en absolut les nostres polítiques ni desplegar l'Estatut amb totes les seves possibilitats'.

El president ha assegurat defensar l'Estatut que va votar, 'de la primera paraula fins a l'última, incloses les comes'.

Sobre què fer quan surti la sentència, Montilla ha explicat que, 'al llarg d'aquests anys', n'ha parlat amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, amb els socis de Govern i també amb l'oposició. Però ho ha deixat en l'àmbit de les converses privades, tot deixant clar que 'es parla d'una sentència que no sabem quan es produirà i què dirà, és difícil'.

D'altra banda, Montilla ha dit no estar d'acord amb l'opinió del president del Parlament, Ernest Benach, de fer un govern d'unitat de partits catalanistes en cas que hi hagi una retallada.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
12 d'abril de 2010, 19.33 h

José Montilla el ribotador, sòci estratègic d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.