directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Estatut compleix un any pendent del traspàs del servei de rodalies i dels recursos del Constitucional

Des dels partits catalans es fa un balanç ben diferent d'aquest any

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

 Avui fa un any que l'Estatut va entrar en vigor i l'aniversari es compleix pendent dels recursos d'inconstitucionalitat que han presentat el Partit Popular, el Defensor del poble i cinc autonomies. La llei de l'Agència Tributària catalana és un dels punts que han motivat alguns d'aquests recursos i és també un dels acords aconseguits entre la Generalitat i el govern de l'Estat. El traspàs del servei de rodalies de Renfe, acordat per a principis de l'any vinent, és un altre dels grans eixos de la comissió Estat Generalitat que ha d'anar pactant el ritme de traspassos establerts en el nou text estatutari.
estatut autonomia
Per al Govern, l'Estatut no admet pla B si el retalla el Constitucional

Comparteix
   


Etiquetes
Un any de l'entrada en vigor de l'Estatut. En teoria i si tot va bé ara ja n'hauriem de notar les poques millores que ens ofereix. De totes maneres, des dels partits catalans es fa un balanç ben diferent d'aquest any. No només existeix l'ombra dels recursos inconstitucionals sinó que també la valoració des de Catalunya no acaba de ser negativa, en general.

Per una banda CiU considera que l'aplicació ha estat una "estafa". Francesc Homs, diputat convergent al parlament català ha estat l'encarregat de fer les crítiques, també dirigides al president Zapatero, demanant-li que "compleixi la llei".

El PP assegura que amb l'Estatut no s'ha millorat la vida dels catalans. Des de l'estranya retòrica del PP, Daniel Sirera, ha criticat que les inversions segueixen depenent de la voluntat política del govern espanyol i no de l'Estatut.

A ERC es critica les "retallades" que ha patit el text originalment aprovat pel Parlament. Encara més enllà, Joan Ridao, ha dit que posava un "suspès" al seu desplegament, assegurant que el temps els hi ha donat la raó perquè "s'han confirmat els pitjors pronòstics respecte d'una nova retallada del text".

Davant d'aquestes crítiques només ens queden els defensors del text estatutari, que són el PSC i ICV. Per una banda, el partit majoritari al govern, el dels socialistes,  en boca del president de la Generalitat, José Montilla, ha fet un balanç positiu d'aquest any estatutari en un article a El Periódico. Montilla nega que les demandes de Catalunya perjudiquin altres territoris i responsabilitza els governs anteriors dels problemes actuals en les infraestructures. "El balanç d'aquest primer any d'Estatut és positiu, malgrat que a tots ens agradaria que fos millor" En una espècie d"'auto bombo" el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, ha volgut fer una valoració positiva del primer any de desplegament i ha constatat l'estratègia "eficaç" del president Montilla., escriu. Paral·lelament, des d'ICV El portaveu ecosocialista, Jaume Bosch, ha recordat que si no existís l'Estatut Catalunya "estaria condemnada" al fet que Renfe, l'aeroport o les inversions en infraestructures depenguessin sempre del govern espanyol.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jo fletxa Barcelona
9 d'agost de 2007, 21.04 h

Jo pensoq ue el resum que es pot fer d´aquest estatut és una frase que diuen que es va dir a la reunió que va tenir el Mas amb els empresaris catalans poques hores abans de tancar el trist pacte de la Moncloa i que va ser queclom semblant a : "Tu pacta poca cosa que nosotros ya te venderemos la moto".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.