directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La dimissió d’Aguirre posa al descobert la debilitat de Rajoy

La lideressa popular anuncia que es retira de la primera línia política i entra voluntàriament a la reserva

Comentaris 35  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha anunciat aquest dilluns que abandona el càrrec de presidenta de la Comunitat de Madrid i el seu escó com a diputada. En una roda de premsa a la seu de la Comunitat, Aguirre ha repassat la seva trajectòria i ha recordat que per a un polític "és essencial elegir el moment de la seva retirada". "He arribat a la conclusió que aquest és el moment", ha dit, i "aquesta és una retirada de la primera fila de la política". Segons Aguirre, ho fa per "motius personals" que inclouen la seva salut -ha patit una greu malaltia de la qual està suposadament curada- i la voluntat de ser "més a prop de la seva família". Ha avançat que demanarà la seva reincorporació a l'administració.
 


Comparteix
   


Etiquetes
 
El PP diu que "se'n va un referent"

La fins ara presidenta de la Comunitat de Madrid ha afirmat que deixa el càrrec amb el convenciment que ha aconseguit el seu objectiu i que les seves polítiques liberals han aguantat millor la crisi que en altres llocs, i que se sent especialment orgullosa de l'educació bilingüe.
 
La presidenta ha repassat la seva trajectòria i ha afirmat que el projecte que va liderar al 2003 "es va consolidar a les eleccions del 2007 i a les del 2011 s'ha demostrat que el PP segueix essent el partit preferit dels madrilenys". Ha apuntat que "no se sent imprescindible" perquè el projecte del PP continuï en marxa a Madrid.

Aguirre -que ha estat a punt de plorar en diversos moments de la roda de premsa- serà substituïda en funcions pel vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, i abans d'anunciar la decisió en roda de premsa l'ha comunicada al president del govern espanyol i del seu partit, Mariano Rajoy.

Aguirre ha explicat que ella va concebre la política com una ocupació "temporal" que finalment es va convertir en "gairebé una vida" dedicada a un projecte. "Tinc la certesa que per a un polític és absolutament essencial distingir el moment de la seva retirada i la forma, i jo he arribat a la conclusió que aquest era el millor moment", ha dit.

Pocs minuts després de l'anunci, el vicesecretari d'Organització del PP, Carlos Floriano, ha comparegut en roda de premsa per desitjar "tota la sort del món" a Esperanza Aguirre en la seva etapa fora de la política. "Se'n va un referent", ha afirmat abans de negar que hi hagués cap motiu polític per la seva decisió.



Duran diu que no trobaria estrany que dimitís per desacords amb Rajoy
 
El secretari general de CiU i portaveu al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha deixat clar que, a l'espera de conèixer els motius de la seva renúncia, no té cap simpatia política per a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre. Ha citat un exemple: quan Aguirre va impossibilitar el traspàs de les beques que el Govern havia tancat prèviament. Duran ha assegurat que espera que es millori si la raó de la seva dimissió és per problemes de salut, però ja ha avançat que no li estranyaria que renunciés pels seus desacords amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. "Tampoc m'estranyaria, perquè les diferències amb Rajoy són gairebé habituals i en qualsevol dels casos notòries".
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#35
Synera fletxa Barcelona
18 de setembre de 2012, 23.56 h

Per què el rei no clama a favor de la unitat per acabar amb la corrupciò? Hm?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Jaume fletxa Caldes
18 de setembre de 2012, 16.59 h

Aquesta "senyorita" plega per a muntar l'extrema dreta a Espanya. Te quota de mercat i ella ho sap milllor que ningú...ja ho veureu. Es un coi serp que per fer la línia recta serpenteja mil vegades, però sempre aconsegueix el que vol, o sinó, enrecordeu-vos de com va arribar a la presidència de Madrid. Comprant a dos diputats del PSOE i punt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
18 de setembre de 2012, 13.11 h

AGUIRRE.... PROPERA PRESIDENTA D'UNA ESPAÑA MORA QUE LIMITARÀ AMB LA REPUBLICA CATALANA D'EUROPA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Toni fletxa Ripoll
18 de setembre de 2012, 10.13 h

Ara potser es fara tertuliana, i a les hores dira tantes bestieses com sigui possible, i potser fins i tot fabricara més independentistes


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Isabel fletxa Santa Eulàlia
18 de setembre de 2012, 09.36 h

#30 Totalment d'acord amb tú, i ara es prepararà a consiencia, per les properes eleccións, que vol ser presidenta d'Apaña, es conegut per tothom.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Rauric fletxa La Guingueta
18 de setembre de 2012, 08.56 h

La senyora Aguirre no deixaria la política si el President fos l'Aznar, però ho fa just en el moment que veu li pot explotar tot el cas BANKIA i d'altres afers gens nets, és la meva impressió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 44   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Synera fletxa Barcelona
18 de setembre de 2012, 06.21 h

#28 Sí: Espalandia, Reinolandia, Aguirrelandia, Vegaslandia i Finitalandia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
atema fletxa barcelonès
18 de setembre de 2012, 06.14 h


... ting entès q els terrenys de "l'eurovegas", sòn del marit d'aquesta senyora....
potser s'envà abans....


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
18 de setembre de 2012, 04.37 h

Aqui a Catalunya tenin un Politic que tindria que fer com Esperanza Aguirre , marchar deixa la Politica pelbe de tots i per deixa pas els més Joves , el porta tan temps en politica com FRANCO ala Dictadura . SI Parlo de el SR DURAN I LLEIDA , Ja li toca DIMITI Deixa la politica el seu Temps en politica ja a caducado . TRIES Alcalde de Barcelona tindria que deixa la alcaldia a una Dona ben Guapa i jove que porti B... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
18 de setembre de 2012, 01.26 h

Esperanza marcha per qué les coses encara aniran molt Pitjor a LA Comunitat de MADRID , Per culpa de BANKIA i de malas politicas mal fetes hasta ara Ba ser una Dona que vivia nomes per fer Mal a Catalunya ataca als Catalans i la nostra llengua Catalana Ba participar en buscar FIRMES Per ajuda a ELIMINAR EL ESTATUT DE Catalunya amb ajuda de Gallardon ales hores Alcalde de MADRID . No cal tindra compació ni Pietat amb una dona , cuan ella tampoc la ba... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.