directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 23:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC no se sumarà a cap resposta unitària que accepti una altra retallada

Ridao assegura que els republicans 'ajudaran' a promoure la IP de la Coordinadora de Consultes

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Jon Ridao, ha avisat aquest dilluns que el partit no secundarà cap resposta unitària a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que impliqui acceptar una nova retallada del text. Pels republicans, la unitat inequívocament s'haurà de construir per 'anar endavant i donar una resposta contundent, un nou desafiament a l'Estat'. Ridao ha exigit una vegada més al TC que no allargui més aquesta 'agonia' i emeti la sentència d'una vegada per superar l'actual situació de 'precarietat'. Ha advertit al TC que si toca l'Estatut, serà la primera vegada que l'alt tribunal 'revoca' allò aprovat pel Parlament i el Congrés i que els catalans han aprovat en referèndum. Ridao també s'ha compromès a 'ajudar' en la IP que promou la Coordinadora Nacional de Consultes per promoure un referèndum independentista utilitzant la nova Llei de Consultes.
ridao, pensions
Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa després de la reunió de l'executiva republicana, Ridao ha insistit en considerar que el TC no té cap legitimitat. Ha renovat el seu compromís en una resposta unitària a la sentència, si bé ja ha deixat ben clar, per si un cas, que 'es farà molt difícil per no dir impossible acceptar una sentència adversa'.

'No se'ns pot reclamar un acte de fe i que acatem sense més la sentència', ha asseverat Ridao, que ha afegit que a ERC 'no se li pot demanar que busqui la unitat per anar enrere o perquè ens quedem com estem'. Pels republicans, la unitat inequívocament s'haurà de construir per 'anar endavant i donar una resposta contundent, un nou desafiament a l'Estat'.

Després que dirigents polítics com el també republicà Ernest Benach apuntés com a possible sortida ala sentència un govern de concentració catalanista, amb CiU, Ridao se n'ha desmarcat aquest dilluns i ho ha considerat una simple 'especulació'.

'Entenc que hi hagi càrrecs o dirigents polítics que no tenen la responsabilitat que tinc jo (com a secretari general) parlant en nom del partit, que puguin especular en veu alta', ha manifestat, però ha afegit que ERC plantejarà la seva proposta en la cimera de líders dels partits que es va comprometre a convocar el president José Montilla quan es conegui la sentència.

La IP per un referèndum obliga ERC a moure fitxa

D'altra banda, i després que el consell plenari de la Coordinadora Nacional de les Consultes d'Independència aprovés per unanimitat aquest diumenge promoure una Iniciativa Popular (IP) per promoure un referèndum d'independència fent ús d ela Llei de consultes per via de referèndum, Ridao ha anunciat que ERC hi 'ajudarà'.

Això sí, hi ajudarà per crear la mobilització necessària per aconseguir les més de 220.000 firmes necessàries però, especialment, per vigilar que 'les coses es fan ben fetes'. ERC parlarà amb les plataformes que impulsen la iniciativa per 'blindar jurídicament' la iniciativa, fer-la extensiva a partits i societat civil perquè sigui el màxim de transversal possible, i per 'cercar el moment adequat', que per ERC és la pròxima legislatura, en què condicionaran pactes a una consulta sobre el futur polític del país.

Si bé Ridao ha advertit a la coordinadora nacional de les consultes que a ERC 'ningú li marca l'agenda', el cert és que els republicans han de preparar el terreny per preveure el moment en què la IP pugui arribar al Parlament i se n'hagi de votar la tramitació.

ERC, que creu que la IP legitima la llei de consultes, vol evitar que el debat sigui jurídic i competencial perquè sigui exclusivament polític. Entre altres coses perquè serà el moment en què s'haurà de demostrar la utilitat d'una llei de consultes àmpliament criticada per sectors sobiranistes pel fet que reconeix que és l'Estat qui ha de donar el permís per convocar referèndums.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
13 d'abril de 2010, 19.55 h

#6 Anna, i en Laporta a qui farà Català de l'Any o a qui donarà la Creu de St. Jordi ???. Serà també a espanyolistes amb versió Cruyff ???. No cal que et digui, que és una vergonya que s'hagi fet president d'honor a un individu com ell, quan ha tingut la barra de no parlar ni una sola paraula en català, tenint en compte els molts d'anys que fa que viu a Catalunya. No díeu els aficionats al futbol, especialment els que sou del Barça, que el Barça és més que un club ???. Ja me'n dono... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
pere fletxa barcelona
13 d'abril de 2010, 08.56 h

Anna, independentisme de drteta o d'esquerra? i fins que arribe la desitjada independència, quines polítiques van fer el senyor Carretero i el senyor Laporta, d'esquerres o de dretes? el senyor Laporta, 10 minuts de míting demanant un estat, i 0 minuts de míting explicant com vol l'estat. no és serio.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Anna fletxa Barcelona
12 d'abril de 2010, 21.24 h

Ara és el moment d'engegar ERC a l'oposició perquè n'aprengui a ser independentista mirant en Laporta i els reagrupats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 35   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Republicà fletxa Barcelona
12 d'abril de 2010, 21.21 h

Les dues ILP que es van presentar, eren un nyap jurídic, sense cap consens, sense que s´hagues aprovat la llei de consultes...
Ara és el moment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 36
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Reagrupat fletxa Barcelona
12 d'abril de 2010, 20.10 h

Vergonya li hauria de fer voler apropiar-se de les consultes i condicionar la ILP polpular al que vulgui el partit. Aquest intervencionisme ja va provocar l'escisió del Reagrupats i després el corrent crític de EI de Uriel Beltran, al que veig que ja us carregueu per mullar-se i posar en evidència la directiva del Puigcercós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Cisco fletxa Tàrrega
12 d'abril de 2010, 20.03 h

#2 Xapó!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
12 d'abril de 2010, 19.35 h

Els domingueros només faran que posar ERC en el punt de mira amb la seua ILP mal feta, a destemps i sense el recolzament social necessari per tirar endavant. Mentre, CiU podrà votar el que li done la gana, que el seu electorat no els criticarà. Hem de fer sentir el nostre rebuig cap als sabotejadors amateurs que van de divos i que només fan que mal a l'independentisme: Mora, Uriel, Aleixandre i resta d'opinadors unipersonals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Miquel fletxa IVARS- un poble mes de la disortada Catalunya.
12 d'abril de 2010, 18.49 h

La FOTO NOVA es la de sempre. MAS i ZAPATERO., PSOE i CiU. Crec que ja tenen la catifa apunt a la Moncloa. Montilla i Psc, com sempre AMEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.