directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod: què farà Duran "en el dia D, hora H" de la independència?

La societat catalana "ja no està per aixecar el peu de l'accelerador i posar el fre" sinó que pensa en "simplement avançar", assegura Carod

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L'exvicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha afirmat aquest dimecres que espera saber quin paper tindrà el portaveu de CiU al Congrés de Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, "en el dia D, hora H" de la independència. Per Carod, el president Mas ho està fent bé, està aguantant "bé el tipus", caldrà veure però, veurem si "l'entorn de CiU, Duran i altres factors no menors", permetran que Mas continui donant la talla,ha comentat Carod, que ha destacat que la societat catalana "ja no està per aixecar el peu de l'accelerador i posar el fre" sinó que pensa en "simplement avançar". En una entrevista a Ràdio Euskadi, l'exvicepresident també ha comentat que sense el pas del PSC pel Govern no s'entén la situació actual i que ara alguns "han de triar ara entre estar al costat del poble o al costat del carrer Ferraz".

Comparteix
   


Etiquetes
Espanya té "tics ètnics”
 
Carod-Rovira també s'ha mostrat partidari que el president de la Generalitat, Artur Mas, faci servir sense embuts el terme "independència" i ha advocat per tenir un tracte "de tu a tu" amb l'Estat espanyol. Ha definit Espanya com un país "al·lèrgic a la diversitat, a la diferència i al matís" i que "no tolera el que és diferent". En concret, ha afirmat que té "tics ètnics" ja que té més en compte "la sang i l'origen geogràfic" i per exemplificar-ho, s'ha referit al suggeriment de l'expresident extremeny, Guillermo Fernández Vara, de "repatriar" els néts extremenys residents a Catalunya. "Aquests néts estaven a la manifestació", ha dit. Per contra, segons Carod, el model català no demana "on s'ha nascut, quin idioma o cognoms porta sinó cap on va".

Crític amb l’ambigüitat de CiU
 
Segons l'exvicepresident, Catalunya ha comès l'error de "no adonar-se un segle abans" del que comporta "pertànyer a Espanya" i ressaltat "l'ambigüetat" de CiU per no referir-se a la independència o perquè quan "parla de pacte fiscal no diu concert econòmic". "Demana determinades reivindicacions són per quedar-se a Espanya, demanar el concert econòmic és demanar millorar les condicions de vida per quedar-se", ha comentat Carod. "Ningú renegociarà que se li arregli el pis quan el que està pensant és de canviar de pis", ha afegit.


La situació del PSC d’avui, és conseqüència dels tripartits

D'altra banda, Carod-Rovira ha assegurat que sense que el PSC hagués estat al Govern o que en el segon govern una persona no nascuda a Catalunya hagi estat president de la Generalitat, "no s'entendria què està succeint al PSC". "Hi ha gent que sap que ha d'escollir: o està al costat del seu poble, o està al costat del carrer Ferraz. Són prioritats absolutament diferents", ha sentenciat.


Dins el PPC també hi ha independentistes

L'exvicepresident del Govern ha reivindicat el mode català, en el qual, ha dit, "hi cap qui hi vulgui cabre" i s'ha fet ressò d'algunes enquestes que apunten que al voltant d'un 10% dels votants del PP a Catalunya que votaria a favor de la independència.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
mario fletxa barna
6 d'octubre de 2012, 09.28 h

#25 Vota a qui vulguis, per això es fan les votacions i es demana opinió als catalans, però no a costa de que els polítics facin el que digui tothom, hi ha prou personal per votar a tots els partits independentistes, no crec qui hi hagi absentis-me, ni per els que volen que Catalunya sigui independent ni per els que volen quedar-se en una españa sense solució, el que cal és triar el que pugui sumar més per no perdre pistonada, els españolistes si que ho saben, i els independentostes ta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Synera fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2012, 05.00 h

I la Chacón ara diu que no voldria triar pel seu fill entre el passaport espanyol i el català. Com sempre, els d'ella no entenen la democràcia. Nosaltres no hem pugut triar el passaport, se'ns ha imposat l'espayol i prou. I ha res més positiu que poder escollir? A més, qui li ha dit que NO podria tenir tots dos, hm, qui? On no n'hi ha no raja. Cap quadrat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Baldufa fletxa Canovelles
4 d'octubre de 2012, 17.07 h

Sr. Carod, sòc d'esquerres, però si no s'ajunten TOTS els partits independentistes d'esquerres per a la votació del dia 25, votaré CIU. Perquè ens hi juguem molt, i tenim presa, i ja n'hi ha prou de personalismes; si tant estimen Catalunya deixin de fer l'orni i vagin UNITS a les properes eleccions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
4 d'octubre de 2012, 16.34 h

Este majadero no para de mear fuera del tiesto. Es uno de los principales responsables de que la Generalitat no tenga un duro.
Como mal funcionario que ha sido toda su vida no se entera que lo prioritario es mejorar la económia.
Callate coño.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 69
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
4 d'octubre de 2012, 16.34 h

Este majadero no para de mear fuera del tiesto. Es uno de los principales responsables de que la Generalitat no tenga un duro.
Como mal funcionario que ha sido toda su vida no se entera que lo prioritario es mejorar la económia.
Callate coño.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 73
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Tino. fletxa Vilasacra
4 d'octubre de 2012, 16.09 h

#18 Calma't, nano, pren les pastilles que calgui i deixa de CRIDAR. (o és que ets tan ignorant que no saps que tot un paràgraf en majúscules significa cridar?) Apa, abans de cagar amb la boca, val més que callis tu, que ets un poca-solta maleducat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Carles fletxa Caldes de Montbui
4 d'octubre de 2012, 15.58 h

#20 Jjajajajaja, i dìrà que ell ha sigut independentista de tota la vida, però, això si, en la intimitat. jajajajajaj


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Lluis C fletxa Banyoles
4 d'octubre de 2012, 15.38 h

Jo us diré qué farà el Duran:
El Duran es farà independentista dues hores després d'haver-se proclamat la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Cesc fletxa València
4 d'octubre de 2012, 13.41 h

Esquerra ho té difícil ara, ha d'escollir entre
- intentar apropar els independentistes del Psc incloent membres destacats del Psc a les seues llistes
- acceptar la coalició independentista q proposa Solidaritat


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
4 d'octubre de 2012, 13.41 h

Carod el que ha de fer, si és que encara li queda una mica dE DIGNITAT és callar. Carod va dir quan governava, ARA NO ÉS HORA DE LA INDEPENDÈNCIA ARA ÉS L'HORA DE LO SOCIAL, QUAN DEIA DE LO SOCIAL VOLIA DIR EL QUE LI PAGAVEN A CANVI DE LA SEVA TRAÏCIÓ A CATALUNYA I ALS CATALANS?.
CAROD PASSARÀS A LA HISTÒRIA COM UN TRAÏDOR, QUE DURANT 7 ANYS VA ESTAR TRAÏNT CATALUNYA A CANVI DE DINERS, ELL I EL SEU PARTIT. ERC AMB AQUESTA BASE DE TRAÏDORS QUE TÉ A TOTES LES COMARQUES, NO TÉ DRET A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 73
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.