directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Malgrat la pluja, totes les conques catalanes continuen en situació d'excepcionalitat

Sembla que no caldrà emprar les restriccions "d'excepcionalitat II"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Durant la primera quinzena d'agost, les precipitacions en molts punts de Catalunya han estat significatives, i en alguns casos intenses, especialment al litoral i prelitoral. La importància d'aquestes pluges, amb quantitats superiors a les normals per a aquestes dates, ha provocat que l'indicador pluviomètric d'algunes conques hagi millorat de manera significativa, encara que no suficientment com per afavorir la seva sortida de l'escenari d'excepcionalitat, atesa l'escassetat de pluges dels últims mesos.
susqueda pantà
Comparteix
   


Etiquetes
Les conques amb indicadors de pluviometria més beneficiats han estat les de la riera de la Bisbal, Foix, Garraf i riera de Ribes, Besòs i Maresme.
Les reserves dels embassaments també s'han vist lleugerament beneficiades per aquests episodis de pluges i han reduït de manera important durant la primera quinzena el ritme decreixent que havia caracteritzat la seva evolució en els últims mesos.

L'augment de les aportacions als embassaments, la reducció dels consums de reg gràcies a aquestes precipitacions i l'optimització de la gestió dels embassaments ajustant els cabals desembassats de manera contínua en funció de les demandes a satisfer han permès aconseguir un estalvi dels volums embassats (aproximadament uns 8 hm3 al sistema Ter-Llobregat).

Tot i això, l'evolució de les reserves dels embassaments ha continuat decreixent de manera similar a com ho ha fet les últimes setmanes, però l'Agència Catalana de l'Aigua manté la previsió al sistema Ter-Llobregat i a la conca de La Muga que indica que els volums embassats continuaran disminuint probablement fins a la tardor, però sense entrar en l'escenari d'excepcionalitat II.

A les conques catalanes de l'Ebre i a la conca de la Garona també es manté la situació d'excepcionalitat per pluviometria. L'episodi de precipitacions de la primera quinzena també va afectar aquestes conques, tot i que de manera menys significativa.

Pel que fa a les comarques on es concentren les majors superfícies de reg, aquestes no s'han vist gaire beneficiades per les pluges produïdes durant aquests dies, fet que no ha permès reduir els consums de reg i aconseguir un estalvi significatiu dels volums embassats.

L'entrada en fase d'excepcionalitat per dèficit de pluviometria comporta que els municipis que depenen de les conques que entren en aquest nivell hagin de garantir una dotació màxima de 270 litres per habitant/dia.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
17 d'agost de 2007, 15.35 h

Seguim, seguim omplint-nos la boca de satisfacció amb el beatific "crecimiento" de tot: de consum, de producció i sobretot demogràfic, confonent aberració amb progrés.
No em queda més remei que recomanar aquesta lectura, si es pot:
http://www.madridhabitable.org/digital/modules.php?name=News&file=article&sid=603


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Manresa
17 d'agost de 2007, 11.03 h

A part d'amenaçar-nos, el govern de Montilla pensa fer alguna cosa per evitar això? Té alguna mena de planificació en funció de l'evolució de la població i de la demanda d'aigua? O s'acabarà amb més impostos sobre l'aigua sense garantir el subministrament per aigua de boca?
On són tots aquells que bramen no sé què de la nova cultura de l'aigua, quan ens quedem sense, què farem? Anirem amb el canti a la font?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.