directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Joc Brut de Duran contra l’independentisme d’Unió

Duran no tolera ni perdona les discrepàncies i l'independentisme sobiranista que representa Vila d’Abadal el posa constantment en evidència

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El president d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet mans i mànigues per apartar el sector independentista dels òrgans de poder i de representació del partit. Duran, que ha aconseguit perpetuar-se en la direcció d’Unió durant més de 30 anys, és reactiu a tot allò que suposi un distorsió al discurs unionista i únic que ell orquestra. Quan aquesta setmana passada l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, va renunciar anar a les llistes de CiU al Parlament, per haver estat relegat a la cua de la llista, i va acusar Duran de "vetar i fer fora del Parlament l'independentisme sobiranista", era de preveure una reacció contundent de l’aparell. La reacció no s’ha fet esperar i l’aparell d’Unió ha acusat el president de l’AMI  de no fer la seva feina de diputat.

Comparteix
   


Etiquetes
El sector negocis d’Unió ja va titllar de merda la proposta independentista de Vila d’Abadal durant el seu congrés el mes de maig
 
En el congrés d’Unió del passat més de maig, Vila d’Abadal va aspirar a  presidir el comitè de govern d'UDC i va presentar un programa que apostava clarament per la independència, la qual cosa va desfermar la intolerància d’alguns membres del nucli dur de Duran, que van fer befa del programa de l’alcalde de Vic, titllant-lo directament de merda. En aquell moment Vila d’Abadal alerta d'un risc de trencament de CiU si els dos socis es presentessin a unes eleccions amb un horitzó nacional diferent. Aquest és un dels esculls que haurà de salvar la federació de cara el programa electoral del comicis del 25 de novembre i que Vila d’Abadal va encertar de ple.
  
L’exclusió de Vila d’Abadal de les llistes rebaixa el perfil independentista de CiU
 
Amb l’exclusió de Vila d’Abadal CiU rebaixa el perfil independentista, de fet,
Vila d’Abadal es queixava que en ser relegat al 42è lloc de la llista de CiU per Barcelona, "una vegada més, els interessos interns del partit han primat per sobre de l'interès de tenir representat l'independentisme municipalista i social al Parlament per part de CiU".
 
Intoxica que alguna cosa queda
 
Tal i com han anat les coses, que Unió acusi a Vila d'Abadal, líder del corrent independentista del partit, "de voler estendre una cortina de fum per ocultar les causes reals" de la seva renúncia al Parlament, no és creïble, i demostra el poder de Duran i la seva intolerància vers la discrepància. Duran ha deixat la feina bruta de desacreditar l’independentisme dins d’unió - que representa Vila d’Abadal-, al president de la Intercomarcal d'Unió de Barcelona i Comarques, Joan Recasens, que ha assegurat en un comunicat que la interpretació de Vila d'Abadal és "personal, parcial i injusta", en referència a les acusacions de l'alcalde de Vic de "veto" de la direcció d'Unió com a càstig per haver volgut disputar el lideratge del partit a Josep Antoni Duran i Lleida.
 
Amés, Recasens ha volgut deixar clar que "res té a veure l'actuació de Vila d'Abadal en l'àmbit nacional i tampoc el seu democràtic intent de ser president del comitè de govern". En el comunicat s'explica que l'executiva de la Intercomarcal de Barcelona i Comarques va fer una proposta "raonada" que va ser aprovada per 34 vots a favor, 3 en contra i 3 en blanc i en què es va tenir en compte la dedicació a les tasques parlamentàries dels candidats, "que en el cas de Vila d'Abadal ha estat nul·la, a banda del menyspreu per aquesta activitat que públicament ell va declarar en el seu dia" i, segons apunta Recasens, "han estat imperceptibles des del primer a l'últim instant".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
8 d'octubre de 2012, 20.22 h

Per tant amics meus, cal votar qualsevol partit si és independentista, perquè votar en Mas és votar en Duran. Si CiU treu majoria cómoda o absoluta, tingueu per segur que anirem de pet cap al Pacte Fecal, això sent optimista. O sigui que del país veí ens diran quan podrem parlar en català, en quina llengua podrem, si ens ho deixen fer, ensenyar els nostres fills, etc. etc. Quina llàstima, ara que quasi vèiem la cara a la independència. Ah! I ja podeu començar a desar les estelades, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Zukhov fletxa Coventry UK
8 d'octubre de 2012, 18.28 h

¿Qué espereu els d´Unió a fer fora al botifler de Duran?. Fa 30 anys que té el partit com si fos la seva finca. Encara no n´hi i ha prou?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Carpe fletxa Valldoreix
8 d'octubre de 2012, 18.18 h

Martí, #2, has picat directament al clau de la poca democràcia del nostre sistema, Com és que els militants d'un partit no poden escollir lliurament els seus representants? Això sol ja mereix una mena de revolució. Ara bé, Com fer-la?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
violant fletxa St. Cugat del Vallès
8 d'octubre de 2012, 18.17 h

Ja és tenir cara dura que ho digui el Sr. Recasens, un personatge que no sap el que és treballar, perquè tota la vida la passat darrera el paraigües de CiU., sent regidor de l'Ajuntament de St. Cugat, per Unió, on ja fa anys, i des del públic present als Plens, se li havia demant la seva dimissió per incompetent. Actualment no segueixo la seva trajectòria, però el primer any de parlamentari ostentava el previlegi de ser a la cua dels més treballadors. Vaja l'arquetipus de polític en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2012, 16.08 h

Duran : ¡Prou de fer la Ramoneta cantonera! Volem ser independents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
EIi fletxa SABADELL
8 d'octubre de 2012, 13.14 h

Els politics sempre van a dos kiometres enrera del poble, si ens refiem d`ells anem arreglats.

De totes maneres Duran no ha sigut mai cap cosa clara ni definida, mes aviat es un pal més a la roda


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pau fletxa Alcanar
8 d'octubre de 2012, 12.55 h

Que es pot esperar d'algú que, encara ara, no sap parlar bé el català (Durán)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Gironian fletxa guixonian
8 d'octubre de 2012, 12.51 h

Ens en fotem del pais veí, i estem fent el mateix, "el ridicul".


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Gironian fletxa guixonian
8 d'octubre de 2012, 12.48 h

NO! ho aconseguirem, vull dir , "L'indepenència " amb gent com aquesta. El poble vol una cosa i ara resulta que els partits polítics , s'estan estudiant de quina manera en treuran millor tall del pastis, NO HI HA DRET, POLITICS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FOTEU TOTS EL CAMP!! SOU TOTS UNS INEPTES!!!!!!!!!
NO ENTENEU RES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Lluis C fletxa Banyoles
8 d'octubre de 2012, 12.32 h

DURAN....CADA DIA ETS MÉS FILL DE PUTA...
no ho oblidarem...


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.