directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Madí proposa al PSC una campanya bipolaritzada amb debats 'cara a cara' entre Mas i Montilla

Ha lliurat a Collboni la proposta d'acord per al 'joc net i la responsabilitat política' · L'acord contemplaria el respecte 'a la llista més votada'

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El director de campanya de CiU, David  Madí, ha lliurat aquest dilluns a Jaume Collboni, el nou coordinador de campanya del PSC, una proposta d'acord (doc) entre les dues formacions per garantir les 'bones pràctiques' i promoure la 'regeneració i la qualitat democràtica' en la campanya electoral de la propera tardor. La proposta que CiU ha lliurat al PSC proposa celebrar dos debats televisius 'cara a cara' entre Artur Mas i José Montilla, en un clar intent de bipolaritzar la campanya electoral i menystenir la resta de formacions amb representació parlamentària. L'acord que proposa Madí i sobre el qual s'haurà de pronunciar el PSC també aposta per 'respectar' que la llista més votada pugui formar Govern, i defensa pels blocs electorals d'informació per mantenir el minutatge de les informacions de campanya als mitjans públics. També vol controlar la despesa en propaganda, suggerint que no augmenti el pressupost en deferència a l'actual context de crisi econòmica.
josé montilla, artur mas, parlament
Comparteix
   


Documents relacionats
  • (DOC, 172 KB)

Etiquetes
A través de l''Acord per al joc net i la responsabilitat política a les eleccions al Parlament de Catalunya 2010' el director de campanya de CiU, David Madí, proposa 10 mesures per a la propera campanya electoral, entre elles que ambdues formacions respectin que 'la llista més votada' pugui formar govern. 

La primera mesura pel 'Joc net' de Madí vol acabar amb la crispació i els atacs personals, i faria que ambdós partits es comprometessin a 'deixar de banda l’insult, la demagògia i l’agressivitat gratuïta com a instruments per reforçar la confrontació d’idees, projectes i lideratges'.

Respecte al finançament de les campanyes, de signar l'acord tant PSC i CiU es comprometrien a respectar la legalitat vigent en quan a subvencions i auditories de la Sindicatura de Comptes, es comprometrien a no augmentar els pressupostos de campanya respecte a les eleccions de 2006 i s'aturaria la publicitat institucional de les administracions els mesos previs a les eleccions. Amb aquesta mesura, Madí vol intentar impedir els habituals anuncis de balanç de l'acció de Govern de la majoria d'institucions del país, actualment controlades pel PSC.

Pel que fa als debats, Madí proposa debats 'cara a cara' entre Artur Mas i José Montilla per 'contribuir decisivament a facilitar als electors tots els elements i arguments necessaris per decidir el seu vot', tot i que no menystenen la 'coexistència' d'altres debats amb la resta de formacions amb representació parlamentària perquè així es garanteixi 'el necessari pluralisme de la campanya'. La proposta de Madí també aposta per perpetrar els blocs electorals als mitjans públics, llargament denunciats pels mitjans de la CCMA.

Per últim, si Collboni accepta l'acord per al 'joc net', es crearia una comissió de seguiment independent pel compliment d'aquests acords.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
24 d'abril de 2010, 20.54 h

#11
No tinc cap inconvenient en tenir el debat televisiu amb el Sr. Mas o Sr. Montilla --m'és igual-- que proposa en Quim. Gràcies per la proposta!
Encarna Parreño


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
SENTIT COMÚ fletxa Barcelona
14 d'abril de 2010, 20.30 h

La proposta de Madí és molt encertada. Només Montilla o Mas poden ser presidents, la resta només són comparses i ja sabem a qui donaran suport en cas que no hi hagi majoria absoluta. Sobre que governi la llista més votada, és clar que seria el més democràtic; o això o una segona volta amb els dos candidats més votats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 60   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Artur ObaMAS fletxa BARCELONA
14 d'abril de 2010, 20.00 h

Els reduccionistes volen reduir el debat com fan els espanyols. El TUF a podrit els envolta i no volen que ningú mes els prengui l'hortet que els deixa remenar Espanya. Els esclaus, acaben sempre imitant i copiant als amos. A Catalunya per sort, tenim molts mes colors per escollir i els horts estan plens de tot. I el que es mes important, hens volem alliberar dels amos espanyols i trencar el monopoli i el monocultiu unionista convergent i socialista a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 45
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
14 d'abril de 2010, 19.53 h

EXPULSAR de TOT ARREU DE LA NACIÓ als UNIONISTES sociates i convergents es ja AVUI una necessitat vital per la supervivència nacional de CATALUNYA.!
EXPULSEM la SOCIOVERGÈNCIA POLÍTICA i SOCIAL CONVERGENT de la nostra nació... encara hi som a temps ciutadans..!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 36
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Quim. fletxa PPCC.
14 d'abril de 2010, 09.52 h

Els Regionalistes de segona no tenen vergonya!!!. JA SABEM TOTS, ELS CONVERGENTS TAMBÉ, QUE EN AIXÒ DE LA TERGIVERSAR, MENTIR I PARLAR MOLT PER NO ACLARIR RES EL MAS EN TÉ MOLTA MÉS TRAÇA I PRÀCTICA QUE EL MONTILLA. PROPOSO UN DEBAT TELEVISIU ENTRE MAS I ENCARNA PARREÑO, QUE ÉS UNA CONEGUDA INDEPENDENTISTA A QUI SEMPRE LI NEGUEN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ I QUE EL MAS CONEIX I QUE NO TÉ PELS A LA LLENGUA. A VEURE SI EL MAS TE NASSOS !!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 47
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10 Sílvia Martínez
14 d'abril de 2010, 03.06 h

Sobre la proposta d'acord:
Mala percepció, distanciament i allunyament són nostres, de la ciutadania en oposició a “la política i allò que els partits polítics representem”, diu.
És un embolic, perquè tothom som ciutadans, la oposició no val, i també queda confús el que diu de la representació. Hem de dir que els partits polítics ens representeu, però alguns heu jugat brut en aquest paper i no ho voleu acceptar. I alhora els polítics sou ciutadans, tot i que alguns us situeu e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 45
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi-80 fletxa València
14 d'abril de 2010, 00.20 h

Si un sistema no té un cert dinamisme que li done moviment, la gent arriba a fartar-se'n i a voler un altre sistema. Per això ha d'existir una altra cara de la moneda, per a escenificar una falsa alternativa, però que en realitat és només un engany per a que no canvie res. A Espanya passa amb el PPSOE, i al Principat passa amb el PSCiU. Tot queda en família, la sociovergent, que té avui 85 diputats. I de pas, es lleven de sobre un actor incòmode com és ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 41
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa Barcelona
14 d'abril de 2010, 00.14 h

Jo proposo un debat sociovergent a 4 bandes.

Prenafeta-Alavedra VS Luiggi-Bartu


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 40
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pepo fletxa VdG
13 d'abril de 2010, 22.38 h

Sociovergència fa pudorrr....


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 35
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
13 d'abril de 2010, 22.20 h

Bona idea, fem debats bipolaritzats entre aquells que són inequivocament independentistes i els que no ho són. Resumint en Laporta+Carretero vs tota la resta de polítics mediocres, covards, botiflers i venuts...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 45
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.