directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Exèrcit de l'Aire espanyol no sap situar Albacete al mapa

Defensa assegura que els vols militars dels últims dies sobre Catalunya són maniobres "habituals" que "se solen fer" en zones "amb poca densitat de població"

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

L'Exèrcit de l'Aire espanyol ha confirmat a l'ACN els vols de caces militars de divendres i dilluns,  procedents de la base de Saragossa, que van sobrevolar diverses comarques del nord de Catalunya son  "habituals" i responen a un pla d'instrucció de pilots per al vol a baixa alçada i que no tenen "res a veure" amb la situació política actual. El que no explica Defensa és perquè no fan aquest vols en una àrea amb molta menys densitat de població com ara sobrevolar Terol fins Albacete, que suposa travessar espais despoblats i de molt baixa densitat de població, tres vegades inferior a la mínima de Catalunya. Amb tot es fàcil deduir que l’Exèrcit de l’Aire no sap situar Albacete al mapa o que l’excusa, senzillament, no s’aguanta.

Comparteix
   


Etiquetes
La informació de defensa no casa amb la del territori

Segons defensa, els dos avions van fer passades a una alçada mínima de 300 metres sobre el nivell del sòl i van mantenir una distància mínima de dos quilòmetres dels cascs urbans. Segons l'Exèrcit de l'Aire responen a un pla d'instrucció que es va redactar "fa anys" i no tenen "res a veure" amb la situació política actual. Mentre l'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, ha afirmat que troba "indignant que els caces bombarders de l'exèrcit" hagin sobrevolat el municipi a baixa altura. El president de Ripollès per la Independència, Jofre Domènech, també ha volgut denunciar que un avió militar ha sobrevolat Ripoll "a molt poca altura".

Segons l'Exèrcit de l'Aire són simples "vols d'instrucció" que van a una alçada mínima de 300 metres del nivell del sòl i que "se solen fer" en zones "amb poca densitat de població" per reduir tant com sigui possible les molèsties que poden ocasionar.

En aquest cas, apunten, la distància mínima que es va mantenir amb els nuclis urbans va ser de dos quilòmetres. Segons afirmen, són maniobres que formen part del procés d'entrenament dels pilots nous que arriben a la base. En cas de conflicte real, afegeixen, aquests avions "volarien a una cota molt més baixa".

Cap mala intenció i el soroll es deu a causes meteorològiques

L'Exèrcit de l'Aire els desvincula totalment de qualsevol tema relacionat amb l'actualitat. Segons apuntem, les maniobres no tenen "res a veure" amb cap esdeveniment polític, sinó que responen a un pla d'instrucció redactat "fa anys" per a l'entrenament dels pilots.

No són, asseguren, vols que busquin cap mena d'efecte. "Sempre hi ha gent disposada a veure polèmica on no n'hi ha", afirmen. Segons aquestes fonts, el fet que hagin causat més molèsties sobre la població es pot deure a "causes meteorològiques" que han fet que el soroll dels aparells se sentís amb més intensitat.


Els vols militars han provocat una forta reacció a les xarxes socials després que els veïns de municipis de les comarques del Pallars Sobirà, el Ripollès, el Berguedà i la Cerdanya veiessin com els avions sobrevolaven el territori a poca alçada
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
Paco Pi fletxa Barcelona
11 d'octubre de 2012, 02.22 h

#18 Als Tribunals de Justícia... d'on? Alguna vegada has dubtat que España no sigui democràtica? Què et cal més per a convèncer-te?
Dius "cessaments i dimissions"; qui dimitirà, a España, on no ha existit mai la cultura de l'honorabilitat? Qui cessarà a qui, quan a España, tot aquell mereixedor de cessament, és gloriat, homenatjat i promogut a nivells absolutament immerescuts de respectabilitat?
I de quina premsa parles, si es pot saber? Si la majoria de periodistes de "prestigi" fan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Pep fletxa Banyoles
10 d'octubre de 2012, 23.39 h

No és casualitat. L'11 de setembre de 1992, va ser molt reivindicatiu perquè hi havia eufòria per l'independència de molts països a Europa. Doncs aquell dia, jo vaig veure i sentir dos avions militars volant a baixa altura per sobre de Torroella de Montgrí. Es la seva manera d'avisar-nos, però no hi poden fer res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Synera fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2012, 23.03 h

Aquestes accions constituiexen els delictes d'amenaces i coaccions. Cal portar-les als Tribunals de Justícia. I mentre, cessaments i dimissions. I, com a mínim repulsa de premsa i polítics, no silènci. En cas contrari, es confirma una vegada més que Espanya no hi ha democràcia. És un regne bananer amb maquillatge de pobre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Joan fletxa BCN
10 d'octubre de 2012, 22.57 h

#10 quin poc sentit de l'humor i de la ironia noi, fest-ho mirar


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
EIi fletxa SABADELL
10 d'octubre de 2012, 16.32 h

Aquest comentari es per si algú del exercit del aire ho llegeig.

Miri si baixa de Madrid ha de tirar una mica mès avall de Catalunya i giran a ma esquerra trobarà Albacete ! tribu de Hipocretes , mentides i tot el que volgueu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pepo fletxa Terrassa
10 d'octubre de 2012, 11.51 h

En aquestes pàgines, ja fa gairebé un mes, vaig comentar que no fora d´estranyar que es produissin vols rasants dels caces de la base de Zaragoza, és clar, l´impossible és saber exactament on, però ja ha passat i tornarà a passar. També vaig comentar la possibilitat d´unes maniobres militars de la III Región Militar (Levante) i V Región Militar (Aragonesa), amb la possibilitat que s´introduissin a les comarques de Tarragona tot aprofitant l´Ebre i Lleida a partir de Pirineus (temp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2012, 09.11 h

Definitivament, ara sí que cal denunciar a Europa aquest fet. Els avions que paguem NO son per espantar a la població civil. No cal excuses del exèrcit. Hi ha d'haver-hi cessaments. Es veu que pasaven a 300 metres d'alçada una i altre vegada com disfrutant-hi fent-ho devant de l'espant de la població. Cobards! Això no dona mala imatge d'Espanya, en comptes de l'expressió lliure del Barça? Si el gobierno calla, la pagarà cara. I els partits han d'opinar, obviament. A veure que diuen, ja... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2012, 08.19 h

Possiblement, donat que molts d'ells son sudamericans. Els espanyols tant els hi fot l'exèrcit. Tenir-lo sí, però ells a caseta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
KPLL fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2012, 07.29 h

Sabeu que ha passat? que estaven buscant l'aeroport de Castelló per aterrar i el seu GPS atrotinat els va enviar a Castelló d'Empuries.
Sempre hem dit que aquest es l'exèrcit de Pancho Villa.
Em fan sentir vergonya aliena.
INDEPENDÈNCIA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
9 d'octubre de 2012, 22.58 h

#10 El mossos que els multin per volar baig.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.