directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Vanguardia sospira per una majoria absoluta de CiU

Considera que d’aquesta manera Duran i els lobby econòmics faran que Rajoy i Mas tornin a negociar i s’aturi el procés independentista

Comentaris 35  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Què es pot esperar d’un diari com La Vanguardia, el director del qual, Pepe Antich,  és capaç d’estripar una enquesta feta pel CEO, organisme públic de la Generalitat, perquè no diu allò que Antich vol sentir, i més greu encara, quant resulta que l’enquesta que va estripar davant les càmeres va ser la que més es va aproximar als resultats electorals. El CEO no només va encertar el resultat electoral, sinó que va avançar una majoria de catalans a favor d’un sí en un referèndum per la independència.  Antich, llavors va perdre  els papers i a dia d’avui encara no s’ha disculpat, això si, ara utilitza les enquestes que paga La Vanguardia i  com diu en el vídeo, cal que “les cuinem,” i déu que ho fa. El directe!cat desgrama  l’enquesta d’avui de la capçalera del Grup Godó sense la cuina.


Enquesta La Vanguardia
Enquesta La Vanguardia

Comparteix
   


Etiquetes
CiU obté un gran resultat, però sense majoria absoluta

Entre 61 i 63 escons els que obté CiU segons les dades reals de l’enquesta, un excel·lent resultat malgrat estar en un govern que ha fet multitud de retallades i augment de la pressió fiscal, un cas únic a Europa i que ha estat possible per la fermesa del President Mas d’avançar sense aturar-se en el camí d’un estat propi. Malgrat això busquen la majoria absoluta, és totalment lícit, però és la majoria absoluta on es troba la seva debilitat. La majoria absoluta és en aquests moments l’esperança dels lobbys econòmics tipus “Puente Aéreo” per reconduir  la situació cap a una negociació amb Madrid, i La Vanguardia ha fet una gran aposta, i el primer pas és treballar per aconseguir la majoria absoluta.

PSC per sota la ratlla dels 20 diputats, no ho diuen les enquestes ho diu la disbauxa en que es troba el partit.

L’enquesta situa als socialistes catalans en el seu pitjor resultat i amb una davallada electoral que no ha tocat fons, superar els 20 diputats comença a ser un repte difícil, l’enquesta de La Vanguardia encara els prima una mica però obra la porta a un desig del Grup Godo, que el PP sigui la segona força com un element més, per forçar negociacions entre els populars i els nacionalistes catalans i per retornar a un pacte que acabi amb la suposada deriva independentista de Catalunya. Amb aquests resultats el PSC seguirà entretingut desprès de les eleccions per buscar en clau interna, un líder nou i un projecte definit.

PP i Sánchez Camacho, “la nineta del Conte de Godó”

 Malgrat que l’enquesta de La Vanguardia en xifres representa una pèrdua electoral, intenta vendre que el PP es refà i és situa en el principal partit de l’oposició a Catalunya. Avui mateix La Vanguardia publica al costat de l’enquesta una entrevista a la presidenta del PP que és permet el gust de mentir contra el President Mas, “Mas condueix Catalunya cal al pitjor moment de la seva historia” i dins ho diu Sánchez Camacho, “esperem que a partir del 26 de novembre, CiU aparqui la independència i torni al diàleg amb Espanya”. La majoria absoluta de La Vanguardia i un PP com a segona força política a Catalunya és l’escenari ideal pels interessos de la Vanguardia, Duran i els lobbys com el del “Puente Aéreo.”

 ERC, un maldecap per a La Vanguardia

Les dades de l’enquesta situen els republicans en un moment de recuperació important, els 13 diputats que li atorga l’enquesta resten curts respecte a les dades d’altres enquestes, la de EL Periódico i enquestes en mans de CiU i , sobretot, respecte a les dades del CEO que situaven a ERC com a segona força en intenció de vot. Recordem que Pepe Antich director de La Vanguardia va estripar en directe a TV3 una enquesta de vot directe de les eleccions generals de 2011 que van resultar ser les més encertades amb el resultat real d’aquelles eleccions.
ERC és troba en una franja del 17/19 segons les darreres enquestes i la intenció del vot i en plena lluita democràtica per aconseguir ser segona força política.

ICV/EUiA,  les altres víctimes de La Vanguardia

L’enquesta els deixa estancats malgrat que pugen en percentatge, La Vanguardia els hi dona com a molt un escó més dels 10 actuals, però la crisi dins del PSC i el gir sobiranista els pot portar a una forquilla més alta, situats entre els 12 i 14 diputats.

C’s en caiguda segons el Grup Godó

Per convertir en segona força política al PPC, és necessita que C’s no augmenti els vots, i l’enquesta li dona els mateixos 3 diputats i amb una disminució del seu percentatge de les darreres eleccions en tres dècimes, malgrat que altres enquestes i estudis d’opinió preveuen un petit augment fins els 4 diputats.

SI, els situa en la franja de quedar-se fora

Segons altres enquestes Solidaritat superaria la barrera electoral i entraria al repartiment amb 3 escons, fins i tot un quart, segons la participació, però l’enquesta no preveu l’efecte que pot provocar la presencia a les urnes de La CUP,  que és disputarà el vot amb SI.

La presencia de La CUP a les eleccions posa en perill la representació electoral de SI

Aquesta dada que no recull l’enquesta de La Vanguardia si que és fa evident pels petits marges que fins ara tenia SI, en el cas de Girona és encara més evident, la força de La CUP no és suficient per obtenir diputat, però si dificulta extraordinàriament el diputat obtingut per SI a Girona.
A la resta de circumscripcions pot passar el mateix i en el cas de Barcelona la lluita de SI i la CUP els pot deixar a tots dos sense representació, aquest anàlisis l’han compartit per les xarxes diferents periodistes i politòlegs i sembla evident la decisió de la CUP pot deixar a ERC com a única força clarament independentista al Parlament, el vot útil independentista es comença a definir.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#35
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
16 d'octubre de 2012, 17.15 h

Almogaver,
no sé si en Mas ha dit el que comentes, però si repassem la seva biografia política i la política poc clara de CiU pot molt ben ser que ho hagi dit. Recorda que en cap moment no ha parlat de independència, i aquest fet em du a pensar que juga un doble joc, per tal de no comprometre's en un moment en el qual aquesta actitut ja és superada, i que finalment cerqui únicament assolir la majoria absoluta, sense cap intenció de convocar cap consulta i encara menys fer cas del result... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
16 d'octubre de 2012, 10.51 h

La Vanguardia i totes les empreses del grup están subencionades per la Generalitat.¿Dons qui us penseu que mana?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Almogaver fletxa SABADELL
16 d'octubre de 2012, 03.27 h

Llegeixo a el periodico unes declaracions de Mas dient que no vol una independència total sino una interdependència i que amb escanya compartiriem seguretat i defensa, és a dir policia i exèrcit, com que no em fio moly del periodico pregunto, algú sap si ha dit això realment o és que aquests d'el periodico s'ho inventen per despistar el personal. Agrairia que algú m'informes


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
15 d'octubre de 2012, 22.50 h

Cal fer tot el que poguem per tal que la participació quedi entre el 75 i el 80% del cens. Així podrem assolir que grupets com C's i Plataforma x Catalunya desapareguin o no assoleixin mai arribar al Parlament, la seva presència ens ofen cada dia.

Ra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
yo fletxa vic
15 d'octubre de 2012, 19.57 h

MAS DICTA Y LA VANGUARDIA ESCRIBE...................LA GENERALITAD RESCATA AL GRUPO GODO Y LOS FAVORES SE PAGAN.............


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Cesc fletxa València
15 d'octubre de 2012, 19.35 h

#29 Sí sí, m'ha telefonat Uriel diguent-me q he d'opinar això o allò per internet...és clar q sí.

No fer la coalició independentista, no deixar que Mas declarara pels casos de corrupció,... sembla q esquerra fa uns mesos ja té un pacte amb CiU per tal q CiU aconseguisca la majoria absoluta. I ara vens a dir q no, q el pacte el farà SI.

Solidaritat té un ful de ruta clar per arribar a la independència, al què CiU no va fer ni cas: Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Pepo fletxa Terrassa
15 d'octubre de 2012, 19.23 h

#28 Però és que ahir a la tarda, el propi López Tena, ja va dir que amb objectiu comú també pacataria amb CiU. Si us plau, informeu-vos millor abans de fer campanya pels mitjans, tal com us mana al partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Cesc fletxa València
15 d'octubre de 2012, 16.46 h

Si esquerra és segona força, podrà pactar amb CiU. Si no és segona força...també pactarà. Aleshores, cal més votar SI er pressionar CiU


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Pepo fletxa Terrassa
15 d'octubre de 2012, 11.05 h

No en feu cas ni de La Vanguardia ni del que dic jo, però :
CiU .... 61; PSC .... 20
ERC ... 19; PP ...... 15
ICV ..... 13; C´s ..... 4
SI ......... 2; PxC .... 1
Participació: aprox. 73%
Referèndum : 95 diputats
No consulta : 40 diputats
Èxit rotund per anar cap al Referèndum d´Independència el 2014.
Previsió del Referèndum amb participació aprox. 85%
Si: 65%; No: 33%; Nuls: 2%


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
JoanMartí fletxa Abrera
15 d'octubre de 2012, 07.04 h

Hem de fer que ERC sigui segona força, no podem permetre que CyU tingui majoria absoluta, aixo seria un suicidi, que es pot creure als de CyU? No podem confiar amb unes persones que fa 9 anys que no fan res , sino enfonçar catalunya i de cop un dia es desperten independentistes, fins i tot el Duran, que ja pebrots la cosa, Es l'oportunitat de ser LLIURES i no ens podem jugar a cara o creu, em d'anar sobre segurs, QUE CYU NO TINGUI MAJORIA PER FAVOR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.