directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

La Premsa internacional alliçona Espanya: és la democràcia estúpids

Des de l’acord Cameron-Salmond influents mitjans europeus han posat l’estat espanyol i la seva manca de democràcia en el punt de mira, i l'allau acaba de començar

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 43 vots )
carregant Carregant

En pocs dies influents mitjans com, Financial Times, The Guardian, France TV o la cadena econòmica Bloomberg han posat en el seu punt de mira la voluntat de fer un referèndum d’independència de Catalunya, i la manca de democràcia d’Espanya. L’actitud del govern britànic de pactar amb Escòcia un referèndum, ha obert els ulls al món deixant en evidència l’actitud antidemocràtica del govern Espanyol. Espanya comença a ser vista com un estat retrògrad i poc democràtic, que s’embolcalla amb la seva Carta Magna per defensar postures difícils de sustentar en una Europa democràtica. La pregunta és si les pressions faran claudicar Espanya.
 
 

Comparteix
   

Espanya hauria de Seguir l’exemple del govern britànic
 
Blomberg en la seva editorial assenyala que “Per sobre de tot, Espanya hauria de seguir l'exemple del Regne Unit, garantint als catalans el dret de fer un referèndum sobre la independència i negociar una secessió legal i ordenada si així ho volen”. Segons un prestigiós columnista del “Financial Times", el govern espanyol ha de deixar d'amagar-se en la llei i permetre un referèndum a Catalunya”, I France TV veu que la independència de Catalunya arribarà abans que la d’Escòcia i Flandes i recorda el Congrés espanyol va tombar la proposta de que Catalunya pogués convocar un referéndu. The Guardian, parlant avui sobre l’acord entre Cameron i Salmond, assenyala que  "Espanya i Canadà estan sorpresos per la facilitat amb què el govern britànic ha facilitat la celebració del referèdum. En un moment en què el sentiment separatista de catalans i els quebequesos va cap amunt, Madrid i Ottawa no estan tan relaxats com Londres. Això és un punt a favor del govern britànic. És la via democràtica. Però tot pot acabar com un excés de confiança despreocupat si Escòcia vota sí. Que no es menysvalori aquest moment".
 
Le Figaró fa notar que el mot independència és tabú i Artur Mas encara no l'ha pronunciat

Avui el diari francès “Le Figaro” en la seva portada dona per fet que "Catalunya prepara un referèndum d'independència" i publica una fotografia de la manifestació de la Diada.
De Taillac escriu que Artur Mas utilitza "fòrmules imprecises per no haver de pronunciar el mot independència, que encara és tabú per a molts" i alerta que "ara que Espanya és a tocar del naufragi financer, la seva regió més rica amenaça d'abandonar el vaixell". Le Figaro descriu CiU com "una formació de centre-dreta fins ara qualificada de nacionalista moderada" que ha fet "un viratge sececionista que ha agafat per sorpresa molts observadors".

Le Figaro admet que "totes les enquestes confirmen que una majoria curta de catalans es pronunciaria a favor de la independència" si es fes un referèndum, un "secessionisme alimentat per la percepció d'abandonament de la regió". De Taillac entrevista el director de la Cambra de comerç i indústria francesa de Barcelona, Philippe Saman, que denuncia el "dèficit d'infraestructures" com el corredor ferroviari mediterrani. "Avui, als catalans els diuen que no hi ha diners, abans els deien que hi havia altres prioritats, però la zona representa el 60% de l'economia i del comerç exterior espanyol", avisa Saman, que augura que "el soufflé baixarà, però el problema de fons quedarà" enquistat.







COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
ignasi fletxa gerona
20 d'agost de 2013, 20.26 h

#10 ---No estas apuntado a la Cadena ¿verdad?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Enric fletxa Barcelona
19 d'agost de 2013, 12.44 h

#10 Mentre l'espai aeri pertanyi a AENA tot el que fem (aerolineas, aeroport, noves rutes, etc) ens las massacrarán.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Santiago Rovira fletxa Barcelona
9 de març de 2013, 21.37 h

Si, soy uno de esos estúpido, y estoy esperando que los "listos"de allá me alcancen .... Ja,ja


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Carles fletxa Reus
20 d'octubre de 2012, 15.43 h

#8 És una llàstima que pensis això de SPANAIR.
SPANAIR era una gran aposta catalana per convertir l'aeroport de Barcelona en un veritable aeroport internacional, que és un dels grans frens al desenvolupament que té Barcelona i en conseqüència Catalunya.. Estem parlant de molts llocs de treball i molts projectes I+D a Barcelona i rodalies.
L'aliança amb els àrabs no va poder ser gràcies a que les aerolinies espanyoles ( IBERIA ) denunciarien les subvencions que donava la generalitat a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
17 d'octubre de 2012, 15.39 h

Com que no s'enteran perque no saben idiomes igual es pensan que els hi riuen les gracies i per aixó segueixen la línea de cada dia una mica més. Amb la seva ignorancia i arrogancia han perdut tenir un imperi semblant al englès encara que per nosaltres millor que millor. Plego i m'en vaig a veure que tal queda el mapa de la "grande y libre" sense Euskadi, el Principat i per descomptat sense Portugal i Gibraltar. Em penso que la definició del seu estat l'hauran de camviar per "pequeñita e ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 51   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
17 d'octubre de 2012, 12.35 h

la generalitat catalana compra el 70% de vallter 2000. Ahi viene una nueva SPANAIR. Que se jodan los hospitales y las escualeas, los pijoprogres tienen asegurada la temporada de ski. . . . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 84
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
17 d'octubre de 2012, 11.00 h

#5 Jo només faré unes preguntes. Anem a veure, Oi que si una persona suposadament honesta sol anar de company, o d'amic, a farres i fins i tot potser muntar un negoci junts de dubtosa legalitat, de "botellons" que en diuen ara, etc, amb una altra persona consumidora de droga, o que que hom li conegui actes il·lícits, camorrista, "xulo", prepotent, etc. etc., normalment ningú se'n fiarà d'aquell que és suposadament honest??. Oi que en casos semblants sempre solem aplicar aquell refrany ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
KPLL fletxa Barcelona
17 d'octubre de 2012, 10.54 h

Els de Madrid ja es comencen a posar nerviosos i es que veuen que aixó esta a punt d'esclatar als seus morros. Ja no saben com aturar.ho. A Europa cada vegada estàn més indignats amb el despilfarro econòmic que porten, ara acava de saltar a les primeres pàgines de molts diaris el luxe que es porta la Botella a l'ajuntament de Madrid amb un palau que ha costat un milió de euros i més de 270 cotxes d'alta gama.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Toni fletxa Ripoll
17 d'octubre de 2012, 10.29 h

El problema és que no saben idiomes, i per tant no llegeixen aquests diaris extrengers, Podriem buscar algu que fes la traducció?
Gonzalez--Castellà i francés
aznar-castellà i anglès macarronic
zp-castellà
rajoy-castellà


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
16 d'octubre de 2012, 22.50 h

Quina es la diferència entre un país democràtic i un de dictatorial?

Gran Bretanya: "No es pot mantenir un poble al Regne Unit en contra de la seva voluntat", admet el primer ministre britànic.
Espanystan: zzzzzzzz! zzzzzzzz! Eññ?

"Esta es una nación
en cuyos naturales con la urbanidad y civil trato,
se encuentra cuanto se puede desear de las más racionales naciones;
al contrario, irritándoles con severo trato y injuriosas voces
son más feroces que los armenios tigres.
Es naci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 54   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.