directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Albert Rivera defensa l'autodeterminació de tots els pobles oprimits menys del català

Un descafeïnat cara a cara del líder de Ciudadanos amb Alfons López Tena omple la Sala Tarafa de Granollers

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president de la formació espanyolista Ciudadanos, Albert Rivera, va defensar aquest dimarts al vespre a la Sala Tarafa de Granollers 'el dret d'autodeterminació dels pobles oprimits', tot deixant clar que en cap cas es referia a Catalunya, ja que el Principat, lluny de ser un país trepitjat, és una de les regions d'Europa que té més autonomia, i que l'Estat centralista 'fa anys que no existeix'. Rivera va aconseguir descafeïnar del tot el cara a cara sobre les consultes amb el president del Cercle d'Estudis Sobiranistes i militant de CDC, Alfons López Tena, en assegurar que no parlaria de les consultes i només ho faria dels inconvenients de l'Estat propi. Per Rivera la independència de Catalunya l'han de plantejar els partits polítics i no els ciutadans, ja que els referèndums que busquen 'dinamitar les regles del joc' que marca la Constitució espanyola.
Tot i que el títol del cara a cara organitzat per Òmnium Cultural no deixava lloc a dubtes: Independència, sí o no? Catalunya a debat, el dret d'opinar, i que el mateix web de Ciudadanos recollia el contingut de l'acte, Rivera va encetar la seva intervenció denunciant que no se l'havia convidat a un debat sobre les consultes i que, per tant, ell només parlaria dels aspectes negatius que comportaria la suposada independència de Catalunya.

De fet, el president de Ciudadanos va criticar que de les finestres de la Sala Tarafa de Granollers -que, amb unes 300 persones, va quedar petita- pengessin pancartes de la plataforma Granollers Decideix demanant a la gent que el proper dia 25 d'abril voti a la consulta popular que es celebrarà a la capital del Vallès Oriental.

Amb el previst cara a cara desactivat ja d'entrada, i acompanyat per prop d'un centenar de simpatitzants de Ciudadanos, Rivera es va limitar a desitjar-li a Granollers Decideix 'tota la sort del món' -sempre que no trepitgin la llei 'utilitzant recursos públics'- i a reiterar una vegada rere l'altre que s'ha de respectar la llei, i que aquesta no permet, sense el vistiplau de l'Estat, que els catalans decideixin sobre la seva relació amb Espanya.

A punt d'abandonar el cara a cara

En un intent d'agilitzar l'acte, el moderador, el periodista granollerí de TV3 David Bassa, va intentar esgarrapar minuts a Rivera, entre els xiulets del centenar llarg de simpatitzants de Ciudadanos, que van arribar a aixecar-se i demanar al seu president que abandonés la sala.

El polític garriguenc, però, va decidir continuar amb el descafeïnat cara a cara per anar desgranant sense presses els seus ja coneguts motius per oposar-se a la independència de Catalunya: la majoria de catalans també se senten espanyols, hi ha molts vincles personals amb Espanya, econòmicament la independència no seria rendible, 'tensar la corda té els seus riscos'... 'Votant sobre la independència a mi em feu dividir entre la mare i el pare, perquè jo sóc espanyol i català', va sentenciar Rivera.

Per la seva banda, López Tena va carregar contra Rivera per negar-se a debatre sobre les consultes -un exercici 'plenament democràtic i legal'- i per negar el dret a decidir als catalans. 'Estem davant del moviment de mobilització europeu més important de les últimes dècades', va subratllar el militant de CDC, que va afegir que 'en democràcia no es pot impedir que la gent voti, també sobre la independència', com pretén fer Ciudadanos.

Ni el torn de preguntes del final de l'acte va aconseguir animar el suposat cara a cara. De fet, tres de les quatre qüestions les van realitzar simpatitzants de Ciudadanos que van posar en dubte els beneficis de la independència de Catalunya. A la sortida, ni una dotzena de vots anticipats a les urnes de Granollers Decideix, i Albert Rivera amb un somriure d'orella a orella.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Miquel fletxa BCN
14 d'abril de 2010, 21.10 h

Qualsevol que va assistir l'acte va entendre en què consisteix Ciuidadanos: odi anticatalà.

La gent es petava el cul amb l'Alberto. Allí es va produir una destrucció tal del partidet nazi C's que no crec que tornin a anar mai més a cap xerrada.

De ciudadanos eren 15 exactament entre les 300 persones. Totes molt mal educades i ultranacionalistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
14 d'abril de 2010, 18.07 h

Colonitzar: saquejar i imposar la cultura de l'ocupant a un territori.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Carles Rocamora fletxa Sant Just Desvern
14 d'abril de 2010, 16.04 h

#12 EEfectivement l'Estatut és nefasta. Vuit vegades més llarg que la constitució dels Estats Units és fica en absolutament tot. Gràcies a l'Estatut tenim dues Hisendes mentres en Espany només tenen un. Tenim un atur galopant i milers d'empreses i autònoms que fugin del nostre país. Tenim, un dels pitjors nivells de fracàs escolar d'Europa, practicament tan alta com a Andalusia o Extremadura. Paguem uns impostos que te cagas i es gasta una cantitat brutal en coses que no van enl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
GuRu! fletxa Vidreres
14 d'abril de 2010, 15.38 h

#2 ? Em semblen estupides les teves paraules sapiguent d'on ets o d'on vens. L'autonomia de Catalunya es nefasta, i dins d'Espanya, som de les comunitats que menys en tenim. Euskadi per exemple o Andalucia, etc. Sense Espanya podrem arribar el PIB de Luxemburg o Noruega per exemple.


!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Tomppa fletxa Sabadell
14 d'abril de 2010, 15.00 h

Persones qui no voten són una merda i no mereix res més que merda que tenen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Santi Vidal fletxa Barcelona
14 d'abril de 2010, 13.50 h

La democràcia és, bàsicament, la voluntat del poble, i només es pot saber que volem si ens ho pregunten. Això és un referèndum i això és la democràcia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
14 d'abril de 2010, 12.19 h

No cal fre propaganda a les paraules d'una persona que té com a objectiu destruïr la nació catalana. Encara menys donat que el suport popular d'aquest senyor és mínim.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Àngel fletxa Terrassa
14 d'abril de 2010, 11.32 h

Reflexionem sobre el país que volem. Enllaç: reflexionemsobreelpaisquevolem.wordpress.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Quim. fletxa PPCC.
14 d'abril de 2010, 09.01 h

Al feixista albert rivera és millor ignorar-lo i el Lopez tena faria bé de no donar protagonisme a tipus com aquests i de passada buscar protagonisme propi.
ciutanitos desapareix del mapa polític i el rivera ho sap molt bé per això fa i farà més encara sortides de to com aquesta per mirar de capgirar la situació que té més que perduda perquè sap que no el votaran ni els seus abans simpatitzats. A cagar a la via!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Quim. fletxa PPCC.
14 d'abril de 2010, 08.52 h

#2
ES mentida que el dret d´autodeterminació de les nacions unides es refereixi exclusivament a ningú, això t´ho has inventat tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.