directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 23:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Cinc detinguts més en un nou cas de corrupció que esquitxa el PP de Jaume Matas

Entre els detinguts en la nova Operació Bomsai hi ha l'exdirector general de Tributs

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

En total són cinc les persones que s'han detingut en el marc de l''Operació Bomsai', el nou cas de presumpta corrupció que esquitxa càrrecs del govern de Jaume Matas durant la passada legislatura, que es va encetar aquest dimarts a la tarda. Dels cinc, però, una persona ja ha estat posada en llibertat, i els altres quatre romanen als calabossos de la Prefectura Superior de Justícia de Balears, a l'espera de passar a disposició judicial, previsiblement aquest dijous. Entre aquests, es troba l'exdirector general de Tributs i Recaptació del Govern de Jaume Matas, Jorge Sainz de Baranda, que actualment és adjunt a la presidència del PP balear, dirigida per José Ramón Bauzá.
jaume matas, pp, balear, palma arena
Comparteix
   


Etiquetes
Amb el record encara fresc de la declaració de l'expresident balear Jaume, Matas, per la seva imputació en el cas 'Palma Arena', un nou cas de presumpta corrupció es destapa a les Illes Balears i esquitxa càrrecs del PP i del seu govern.

Durant la tarda i la nit d'aquest dimarts, la policia espanyola ha detingut cinc persones en el marc de l''Operació bomsai'. Una d'elles quals va ser posada en llibertat a la mitjanit. Les altres quatre romanen als calabossos de la Prefectura Superior de Justícia de Balears, a l'espera de passar a disposició judicial.

Entre els quatre detinguts es troba l'exdirector general de Tributs del Govern de Jaume Matas, Jorge Sáinz de Baranda, i l'exdirector gerent de CAIB Patrimoni, Jaume Vidal. Sáinz de Baranda va ser el màxim responsable de l'empresa pública CAIB Patrimoni, que s'encarrega de la promoció immobiliària. S'investiga si durant la construcció d'edificis públics, com ara el nou Parc de Bombers de Palma i la seu de la Conselleria de Salut i Consum, es van desviar fons públics cap a aquesta empresa, encarregada d'adjudicar els projectes d'aquestes obres.

Sáinz de Baranda és actualment adjunt a la presidència del PP balear, dirigit per José Ramón Bauzà des de fa dues setmanes. De fet, Bauzà havia escollit Sáinz de Baranda perquè presidís el comité d'ètica del PP.

A més d'aquestes dues persones també s'han detingut dos empresaris. Als quatre se'ls imputen delictes de malversació de cabals públics, prevaricació, frau a l'administració i suborn. Actualment l''Operació bomsai' continua oberta. Durant aquest dimarts, es van dur a terme escorcolls i registres a l'empresa Llabrés Feliu, encarregada de la construcció d'un edifici públic durant la passada legislatura. També es va registrar el despatx de Sáinz de Baranda, situat a l'Edifici Sena, d'Els Geranis de Palma. Els agents van recollir abundant documentació, també de la Conselleria d'Economia i Hisenda, de la qual depèn CAIB Patrimoni.

El nom de 'Bomsai' prové dels edificis públics que es construïren, i a través de la construcció dels quals es sospita que hi hagué malversació de fons públics. Així doncs, BOM-SA-I respon a Bombers, Salut i Illes.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
7 de juliol de 2010, 05.19 h

Another theory is that American players have more disposable income, and so are disproportionately likely to spend more real life money on virtual wow gold. This will probably be true to an extent do wow po, but we can rule out this reason too. Why? On this scale, the supply adjusts to the demand. All things being equal, companies will farm gold where there is most demand.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 d'abril de 2010, 12.48 h

Segur que tots diuen que són innocents. Aquests del partit de la gavina, mal més que pleguin veles i muntin un altre partit perquè no se'n sortiran pas. El PP, ja no és un partit, és un macro femer fastigós que contamina fins i tot l'aire nítif dels Pirineus. El més fotut, però, és que el resultat de vots, és igual al nombre de corrupcions d'aquest partit, multiplicat per tres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.