directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puig reafirma que els Mossos d’Esquadra estan "al servei de la llibertat dels nostres ciutadans i del nostre país"

El Conseller d’Interior contesta les critiques a les seves anteriors declaracions fetes, entre altres, per El Mundo, un sindicalista proper a C’s, en Manel Fuentes o el diari ARA

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Mollet del Vallès (ACN).- El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat que els cossos policials són "instruments i servidors públics al servei de la llibertat dels nostres ciutadans i del nostre país". El conseller ha afegit que els Mossos d'Esquadra i les policies locals, "que col·laboren amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional", permeten "generar tranquil·litat, estabilitat i garantir la convivència". Puig ho ha dit a Mollet del Vallès, uns dies després de les declaracions en què va assegurar que el cos dels Mossos d'Esquadra estarà "al servei del país i les seves institucions" si es contraposa la legalitat "jurídica" estricta a la legitimitat "democràtica".

Comparteix
   


Etiquetes
Declaracions de reafirmació i de contundència en defensa del país
Puig ha indicat que els cossos policials són "instruments i servidors públics al servei de la llibertat dels nostres ciutadans i del nostre país". Ha afegit que els Mossos d'Esquadra i les policies locals, "a dia d'avui col·laborant amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional", permeten generar "tranquil·litat, estabilitat i garanteixen la convivència". A més, ha afegit que la seguretat és un dels elements que configuren la "cohesió" de la societat.

Aquells Mossos que no tinguin la valentia d’estar al servei del Govern del país en un procés democràtic cap a la independència, no mereixen ser membres dels Mossos d’Esquadra 
 
Mentre el Govern d’Espanya incomplia els acords i compromisos amb Catalunya, mentre el Govern d’Espanya incomplia la seva constitució, mentre el Govern d’Espanya atacava la llengua i cultura catalana,  tots aquests que ara carreguen contra el Conseller Felip Puig,  restaven callats, en silenci, ni una paraula en defensa del país. Ara, quan resulta que el Conseller en una intervenció en clau catalana, diu el que diria qualsevol responsable policial de qualsevol país democràtic, l’assalten, a les ordres del “capo” de la premsa groga de l’estat.
 
Si els Mossos infiltrats tenen por a la democràcia que pleguin 
 
Els Mossos d’Esquadra van ser fidels al Govern de la Generalitat durant la república, si ho van ser en aquells temps convulsos, com no ho han d’esser en les actuals circumstancies d’un procés democràtic sense fissures. Per tant, la porta ha d’estar oberta a tots aquells Mossos que prefereixen estar  amb el botxí dels catalans.
 
El Mundo utilitza un sindicalista proper a C’s per fer una crida a desobeir el Govern de Catalunya
 
El diari, posa com a titular que tots els Mossos desobeiran el Govern, quan resulta que tan sols ha estat la veu d’un sindicalista, proper a C’s, Antoni Castejon, contrari a qualsevol procés democràtic dels catalans cap a l’estat propi. Queda clar el nivell de  manipulació periodística, de fet,  com les que ja ens té acostumats el diari El Mundo.
 
Qui va utilitzar els Mossos perquè no parlessin català, ara demana a Puig que "deixi d'utilitzar políticament" els Mossos
 
El Mundo porta setmanes marcant el timó de l’atac a Catalunya, porta dies que totes les informacions reverenciades a Catalunya porten l’etiqueta del “desafio nacionalista” i aprofita les debilitats d’alguns catalans per sembrar de mentides tot el procés democràtic que ha iniciat el poble de Catalunya. Un mosso que va proposar com a protesta pels seus drets laborals  utilitzar la repressió de llengua catalana per aconseguir els objectius no mereix cap respecta, si és capaç de trair la llengua del país com no trairà al Govern de Catalunya.
 
 Puig respon al govern espanyol que el dret a decidir es debat en termes pacífics, sense confrontar "exèrcits ni policies"
 
El conseller d'Interior, Felip Puig, ha advertit al govern espanyol que la qüestió del dret a decidir es dilucidarà en el "terreny de la pau, la política, la democràcia i la majoria" sense involucrar ni confrontar "exèrcits, professionals i policies". Puig ha respost així a les crítiques rebudes des de Madrid sobre el paper que els Mossos d'Esquadra en el marc d'un procés d'autodeterminació. Segons ha abundat, el govern espanyol té la "batalla perduda" si decideix continuar "confrontant la legalitat jurídica amb la legitimitat democràtica", especialment als ull de la Unió Europea i de la comunitat internacional, després de l'exemple del Regne Unit amb Escòcia.
 
"A Espanya hi ha una visió de por i inquietud que ens intenta fer creure que la democràcia emana de les lleis i la justícia just, i no és així. Són les lleis i la justícia les que emanen de la democràcia", ha manifestat el conseller, qüestionat per la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, i per partits catalans a l'oposició. Considera que les seves declaracions sobre el paper dels Mossos al costat de les institucions del país en un procés polític d'autodeterminació ha generat "por" i "inquietud" al govern espanyol. Una "espiral d'histerisme", fins i tot.
 
Puig, però, ha volgut precisar que el seu missatge s'ha de contextualitzar en el marc d'un procés que es jugarà "en el terreny del pacifisme": "que ningú pensi en confrontacions d'exèrcits, professionals i policies". I en aquest camp de joc, ha afegit, el govern espanyol tindrà la "batalla perduda" si insisteix a contraposar lleis i justícia amb la voluntat popular. "Em dona la sensació que a tota Europa veuran, amb els exemples del Regne Unit i altres països, que en darrera instància qui guanya en el terreny de la pau i el debat és la democràcia per sobre de les lleis", ha insistit.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Pobriçó fletxa Sabadell
23 d'octubre de 2012, 17.17 h

#1 "Aviat serem independents" diguè la veu de l' ignorància.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pràctic fletxa Perelada
23 d'octubre de 2012, 11.44 h

Els mossos d'esquadra que no oblidin que molt aviat serem independents, i llavors els que hagin fet l'idiota perderan la feina. Val més ser prudents, mossos, i estar al servei del poble que guanya i paga els salaris que cobreu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.