directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els problemes ofeguen a Garcia Albiol (PPC), nou cristo a Badalona

Una l'entitat rociera, posa tres demandes al consistori de Garcia Albiol i acusa el PPC d’actuar d'acord amb el president de la (FECAC), per pressionar-los i fer-los fora

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La gestió de Garcia Albiol al capdavant de l'Ajuntament de Badalona comença a fer aigües. Després de l’escàndol de la setmana passada, quan Albiol va apartar el regidor del PPC David Gómez de les seves responsabilitats, per una denúncia per presumpta extorsió que encara no està admesa a tràmit, avui, la germandat rociera 'La Esperanza' ha denunciat l’ajuntament per ocupar il·legalment la seu de l'entitat i per suborn contra tres regidors del PPC, a més de denunciar el president de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), Francisco Garcia Prieto, per pressionar l’entitat badalonina.
 




El president de la germandat rociera 'La Esperanza' de Badalona, Manuel Vázquez, a la porta del local de l'entitat, precintat per la Guàrdia Urbana.
El president de la germandat rociera 'La Esperanza' de Badalona, Manuel Vázquez, a la porta del local de l'entitat, precintat per la Guàrdia Urbana.

Comparteix
   


Etiquetes
Pluja de denúncies
 
L'entitat denuncia que s'haurien comès diverses irregularitats per part de l'Ajuntament amb l'únic objectiu de fer-los fora. Segons el vicepresident de 'La Esperanza', Cristóbal Barea, el regidor de Seguretat Ciutadana, Miguel Jurado, hauria irromput de manera il·legal al local el passat mes de juliol amb la intenció de buidar-lo.

Barea assegura que l'entitat no va marxar a temps perquè l'Ajuntament encara no els havia facilitat cap lloc alternatiu on traslladar-s'hi i denuncia que l'actuació de Jurado no s'ajusta a la legalitat. És per això que el denuncien per violació de domicili i demanen al jutge que es faci un inventari del material que queda a la germandat "per comprovar si falta alguna cosa". Des de llavors, el local està precintat.

Durant aquests mesos, segons ha explicat l'entitat, també s'haurien detectat irregularitats per part de dos regidors més de l'Ajuntament, el tinent d'alcalde, Ramon Riera, i el regidor de districte, Salvador Lerma. Segons l'entitat rociera, s'haurien posat d'acord amb el president de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), Francisco Garcia Prieto, per pressionar la germandat badalonina.

És per això que Barea ha interposat una segona denuncia per soborns contra els tres regidors implicats en el cas i també contra Garcia Prieto, a qui també acusen, d'altra banda, de negar-los informació sobre els pressupostos de la Federació. En total, doncs tres denúncies de la germandat contra l'Ajuntament i una altra denuncia creada de l'Ajuntament contra l'entitat.El govern municipal, que ha denunciat l’entitat pel mateix motiu, explica que el lloguer del local, de propietat privada, el pagava l'Ajuntament i en cedia l'ús a l'entitat des del 2010. Aquest any, però, es va decidir acabar amb els lloguers externs i aprofitar equipaments municipals buits per allotjar les entitats.

La versió de l'ajuntament

El mes de maig d'aquest 2012, l'Ajuntament de Badalona va notificar a la germandat de 'La Esperanza', que deixaria de pagar el lloguer del local privat que l'entitat utilitzava com a seu. La decisió era una conseqüència més de la política d'austeritat del govern municipal del PP, que enguany ha decidit deixar de pagar lloguer a tercers per a les entitats a canvi de cedir-los espais municipals.

En aquest context, el consistori dóna un mes de marge a la germandat per abandonar el local, una situació que encara no s'ha donat. I és per això que els serveis jurídics municipals han presentat un contenciós administratiu contra 'La Esperanza' per l'ocupació il·legal dels baixos del número 13 del carrer Sagrada Família.

Embolica que fa fort

Es dóna la circumstància que Barea és el mateix advocat que defensa l'exregidor del PP David Gómez, que va decidir donar-se de baixa del partit i passar com a regidor no adscrit a l'oposició de l'Ajuntament de Badalona, després que Garcia Albiol l'apartés de les seves responsabilitats per una denúncia per presumpta extorsió que encara no està admesa a tràmit. En aquest sentit, Barea ha reptat l'alcalde a actuar "amb la mateixa diligència" contra Riera, Jurado i Lerma.
 



 






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Pep de Rubí fletxa Vallès Occidental
24 d'octubre de 2012, 09.14 h

El problema ve de lluny : de com els partits del "seny" ( cyu, psc i pp ) han claudicat durant anys i panys amb les "entidades i casas rekionales ". Només cla veure els locals del Centro Popular Andalú de sant cugat nous de trinca i pagats per l'ajuntament..i el seu negoci-bicoca del abr restaurant on hi va la flor i nata del consistori convergent ...sense que el català aparegui per enlloc ( escrit ). Claudicacions i pro davant les amenaces dels floclorics - mafisets com la fecac i cia: que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
23 d'octubre de 2012, 23.35 h

Fa fàstic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JRS fletxa Alt Empordà PPCC !!*!!
23 d'octubre de 2012, 17.22 h

El vicepresident de "La Esperansa", Cristobal Barea, apa quin nom: en èuscar Barea significa llimac (babosa). Segons aquesta notícia és l'advocat que defensa l'ex-regidor del PP David Gomez. Total, que tant el Barea com el Garcia Albiol es mereixen el meu beneplàcit, perquè m'agrada més veure com es barallen els del PP que veure com es barallen dues miss Amèrica en una bassa de fang. (potser exagero?)


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 d'octubre de 2012, 17.13 h

Ara s'esgarrapen entre ells, nem bé!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 d'octubre de 2012, 17.11 h

tant fardar d'alcaldia i resulta que és un desastre!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.