directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy menteix i Sánchez Camacho li fa el joc

El comunicat de la Moncloa de després de la reunió entre Mas i Rajoy assegurava que la reunió s’havia “celebrat en un clima de respecte i cordialitat institucional”.

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El ministeri de la presidència va emetre un comunicat de la reunió del passat 20 de setembre entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la generalitat, Artur Mas, on assegurà que “la reunió s’ha celebrat en un clima de respecte i cordialitat institucional”. Un més després, la cordialitat i el respecte que reconeixien dels de La Moncloa per escrit, s’ha transformat en, pràcticament, un intent de “xantatge per part del president Mas al cap de l’executiu del govern espanyol. Segons va explicar ahir el mateix Rajoy,  Mas  li va dir en la reunió esmentada que el rebuig de l'executiu espanyol  a la seva proposta de pacte fiscal "portaria conseqüències".
 



Comparteix
   


Etiquetes
El PP deixa clar que no és de fiar
 
La preocupació del PP per la deriva independentista de Mas i la possible majoria absoluta de CiU en els comicis del 25N han estat el detonat del canvi en l’estratègia del cap de l’executiu espanyol, passant del silenci a gairebé acusar el president Mas d’haver intentat fer xantatge al president del Govern a La Moncloa i de tancar-se al diàleg.
 
Sánchez Camacho també escup mentides

La líder dels populars catalans ha declarat que el president de la Generalitat s'ha quedat "descol·locat" després que Mariano Rajoy revelés aquest dimarts que, durant l'entrevista que van mantenir a La Moncloa, Mas li va dir que s'atengués a les conseqüències si no acceptava el pacte fiscal. L'afirmació de Rajoy deixa en evidència la "gran mentida de Mas" que es basa en dir que el govern espanyol no vol dialogar, ha dit la líder dels populars. Segons Sànchez-Camacho, el president espanyol ha demostrat que sí que estava disposat a asseure's a negociar sobre una millora en el sistema de finançament. En canvi el Govern no tenia la intenció perquè la seva coartada passava per dir-los als catalans, després de la trobada amb Rajoy, que el govern espanyol no volia dialogar. "Li interessa culpar al govern espanyol de tot i anar a unes eleccions per aconseguir la majoria absoluta", ha declarat.

Encara sobre la polèmica generada arran de la reunió, Sànchez-Camacho ha afirmat que les expressions de Mas d'aquest dimecres en el sentit que Rajoy li va dir que no volia negociar el pacte fiscal perquè entenia que Catalunya no estava tan maltractada no són encertades. L'únic que va fer el president espanyol va ser, segons ella, recordar-li -amb números a la mà- que hi havia altres comunitats autònomes que aportaven més amb aquest model de finançament.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Josep Maria Canyelles fletxa Vilanova i la Geltrú
26 d'octubre de 2012, 17.52 h

article que he publicat:

I de sobte, ara resulta que Rajoy va oferir diàleg a Mas!

Crec sincerament que la utilització electoral del tempo polític que està fent el president espanyol Rajoy forma part d'una de les males formes de fer política. Em refereixo al retard a l'hora de prendre certes decisions, com els ajustaments que van quedar aturats per les eleccions andaluses i ara, tot el que fa referència al rescat, que ha quedat en espera de les eleccions basques, gallegues i ara les ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
26 d'octubre de 2012, 14.16 h

Estic d'acord amb en Ferran de Sabadell: jo no les tinc totes amb CIU, no me n'acabo de fiar, són massa anys de la puta i la ramoneta! Prefereixo un parlament amb una suma com més alta millor de sobiranistes que no pas la majoria absoluta de CiU. Per mi són més garantia de tirar endavant els procés cap a l'estat propi ERC i IC que la pròpia CiU. Només amb un moviment fort més enllà de CiU, Mas farà el camí que ha començat, només així hi ha garantia d'una consulta i d'un camí deci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa Barcelona
26 d'octubre de 2012, 11.34 h

Però com és possible que encara algú cregui coses com les que diu la Sra. Botox Sanchez Camacho que "amb números a la mà, hi ha altres comunitats autònomes que aporten més (que Catalunya, clar) amb aquest model de finançament" (M. Rajoy). On són aquests números? Hi ha algún beneit, llevat del Sr. Rajoy (que cara d'espavilat no la té precisament), que cregui això? D'on creu que surt el dèficit fiscal català? De l'aire? Perque no mira les infraestructures fetes a Madrid i les compa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ferran fletxa Sabadell
26 d'octubre de 2012, 08.33 h

Malicia Sánchez Camacho escopirà moltes mentides contra Artur Mas i els catalans,sempre ho ha fet i no enganya ningú, però a hores d'ara no hem sentit per boca del president que CiU hagi donat per finiquitat el pacte de govern amb ells que ha portat a acords de govern a la Badalona del radical ultra Albiol o al de Barcelona o a la pròpia Generalitat per aprovar els pressupostos de les retallades mes bèsties mai fetes.
Ja se que em criticareu però el Sr. Artur Mas i CiU, no son de fiar, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Lomik fletxa nòmada
26 d'octubre de 2012, 06.32 h

Estava cantat que passat el 21-O canviarien el discurs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carmen fletxa lleida
25 d'octubre de 2012, 16.09 h

El sr. Rajoy es un insegur com u era Franco i no ya res pitxo que un insegur tingui poder .


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.