directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Unió de Pagesos troba que la pujada del 40% del preu de la llet és "injustificable"

Augmenta la demanda i baixa l'oferta, degut a les exportacions al mercat asiàtic

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, ha denunciat aquest dimecres que la pujada del 40% que es preveu en el preu de la llet és 'injustificable'. Caball ha explicat que des de principis d'aquest 2007 el preu de la matèria prima ha pujat un 16%, però que hi ha altres elements, a part de la matèria primera, que ponderen en el preu d'un làctic. 'Això és que algú vol aprofitar-se una altra vegada de la conjuntura econòmica i fer pagar els plats trencats al consumidor', ha manifestat el coordinador del sindicat.
Les empreses ramaderes cobren ara prop d'un 16% més per la seva producció (una mitjana de 0,36 euros el quilo), quan al gener d'aquest 2007 el preu que percebien era de 0,30 euros el quilo, ha explicat el coordinador nacional d'Unió de Pagesos (UP), Joan Caball.

Les causes són la falta d'oferta de producte al mercat i l'increment de la demanda, amb l'entrada de nous mercats potencials com són la Xina o la Índia. Aquest fet, sumat a la baixada de la conjuntura econòmica i a la pèrdua de quota europea del mercat català, ha explicat Caball, repercuteix en una pujada de preus.

Segons Unió de Pagesos, però, el fet que augmenti el preu de la matèria primera no justifica una pujada del 40% del preu de la llet. Hi ha altres elements que influeixen en el preu dels làctics, 'en un iogurt val més l'envàs que el producte en sí', ha dit el coordinador del sindicat dels pagesos.

'Això és que algú vol aprofitar-se una altra vegada de la conjuntura econòmica i fer pagar els plats trencats al consumidor, que és qui hi hauria de posar mà', ha afegit Caball.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.