directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Les autoritats valencianes, ofeses amb el Tirant lo Blanc de Calixto Bieito

Situa el Tirant en la València actual, amb la costa devastada per l'especulació immobiliària

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Dos consellers del Govern valencià i el president d'una associació de constructors ja han alçat el crit al cel davant l'adaptació que Calixto Bieito presentarà aquesta tardor a Berlín i Frankfurt del clàssic Tirant lo Blanc. Segons les autoritats valencianes, la versió de Bieito, que portarà al Tirant a la costa valenciana actual, devastada per l'especulació urbanística, és l'enèsima "manipulació dels emblemes culturals" per a criticar al País Valencià. Fins i tot dalt d'un escenari les veritats ofenen, i davant l'amenaça que la fúria transgressora de Bieito denunciï el lamentable estat del litoral valencià, els populars ja corren a inventar-se teories conspiratòries.
tirant lo blanch cavaller
El Tirant de Bieito serà en català medieval

Comparteix
   


Etiquetes
L'alarma va sonar quan el mateix dramaturg Bieito, al preguntar-li sobre el seu Tirant, va dir “imagino com veuria ara la seva València natal, la costa valenciana de l'especulació immobiliària". Les declaracions dels populars valencians, ofesos, no s'han fet esperar.

Trini Miró, la consellera de Cultura, titlla la intenció de Bieito de "lamentable mostra de manipulació d'un dels nostres emblemes culturals per a criticar la nostra comunitat autònoma". Per Miró l'actitud provocadora de Bieito  “és, per desgràcia, la que ens tenen acostumats alguns sectors de la cultura catalana".

El president de l'Associació de Promotors i Constructors del País Valencià, Francisco Murcia Puchades, va dir que no volia "contestar pallassades d'aquesta mena". Per part seva, l'escenografia situada en la costa de l'especulació urbanística valenciana per part d'una companyia teatral catalana indica "pocs valors i una falta d'ètica i de solidaritat entre regions". Demostrant una gran sensibilitat artística i una preocupant confusió conceptual, Murcia va reblar: "em sabria greu, per exemple, que una companyia teatral valenciana denuncies l'urbanisme català, andalús o murcià".  Puchades no va dubtar a acusar Zapatero d'aquesta "campanya de desprestigi" cap al País Valencià i la política del totxo dels populars.

Per últim, el conseller de Medi Ambient, José Ramón García Antón, va acabar de posar la cirereta al pastís, dient que li sembla "una campanya injusta, ja que la Generalitat valenciana està fent un gran esforç per implantar un urbanisme de qualitat i sostenible al territori". Qualsevol diria que són les paraules d'algun conseller de Medi Ambient finlandès o noruec, i no d'un dels responsables del malson natural en què han convertit el bonic litoral del País Valencià.

La versió teatral del Tirant lo Blanc s'estrenarà a Berlin el 27 de setembre, es veurà a Frankfurt durant la Fira del llibre i arribarà a Barcelona el 2008.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Àngel fletxa Benicolet
24 d'agost de 2007, 19.25 h

És cert el que diu Bucarest. Quina vergonya de polítics tenim al PV!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaume fletxa Mallorca
24 d'agost de 2007, 00.54 h

Bucarest enhorabona, jo no ho hauria dit millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Toni fletxa Barcelona
23 d'agost de 2007, 23.38 h

Com diria aquell... si no els hi agarada que si posin fulles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Bucarest fletxa Barcelona
23 d'agost de 2007, 19.45 h

"Manipulació dels emblemes culturals"? Però si aquesta gentola s'hauria de rentar la boca amb lleixiu després de pronunciar la paraula "cultura"! Si són una colla d'animals i analfabets que estan a les antípodes de la cultura, que han desertitzat el País Valencià i l'han convertit en un club de gogós amb platja i port per a madrilenys fatxes. Ells són la negació de la cultura, la barbàrie desdentada de 'Tómbola', 'Marina d'Or', Julio Iglesias com a 'embajador', Francisco i Luis Aguil... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.