directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 03:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Ajuntament de Barcelona reclama un pla ferroviari per augmentar la qualitat de la mobilitat a l'Àrea Metropolitana

Ara per ara cal "recuperar la confiança" en el servei

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha demanat al secretari d'Estat d'Infraestructures, Victor Morlan, que es posin les bases d'un pla d'infraestructures ferroviàries amb l'objectiu de millorar la qualitat de la mobilitat a l'Àrea Metropolitana en els pròxims anys, a més d'augmentar el nombre d'usuaris d'aquest transport. Hereu considera que l'important és que l'usuari de Rodalies 'recuperi la confiança' a més de començar a establir quines inversions s'haurien de fer en infraestructura per tenir aquest 'salt estratègic' de qualitat i quantitat.
tren renfe sitges ferrocarril
Comparteix
   


Etiquetes
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el regidor responsable d'Infraestructures de l'Ajuntament, Ramon García-Bragado, s'han reunit amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Victor Morlán, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel.

En finalitzar la reunió l'alcalde ha explicat que la trobada ha servit perquè es formalitzi l'entrada de l'Ajuntament en el Centro de Coordinación de Operaciones Ferroviarias Barcelona 2007 que té una reunió demà amb totes les administracions implicades. Hereu ha recordat que aquest centre té tres premisses fonamentals per a actuar com són donar informació a l'usuari davant de qualsevol emergència, fer previsions de cara a possibles incidències i actuar quan hi ha alguna avaria. En aquest sentit, considera que aquestes actuacions ajudaran a 'tornar la confiança' a l'usuari de Rodalies que és 'molt important de cara a la mobilitat' de les poblacions que envolten Barcelona.

Hereu ha remarcat que des de l'Ajuntament es faran aportacions al centre 'per resoldre problemes', i en aquest sentit ha ofert la col·laboració dels serveis municipals per coordinar el temps de resposta davant qualsevol incidència. A banda de la gestió de les incidències, la reunió ha servit perquè des de l'Ajuntament es demanés al secretari d'estat que en els pròxims mesos s'assentin les bases d'un futur pla d'infraestructures que comportarà més inversions a Barcelona de cara a fer un salt 'estratègic de qualitat i quantitat' en la mobilitat ferroviària a l'Àrea Metropolitana.

Per això l'alcalde considera que al marge del debat polític sobre el traspàs de Rodalies, i on a través de la Carta Municipal el consistori 'estarà present', al mateix temps, cal anar assentant aquestes bases 'per fer aquest pla important pel desenvolupament social i polític de Barcelona', i que és fa sempre a 'nivell estatal', ja que les competències les té el govern espanyol. Hereu ha insistit en què es vol superar els 113 milions d'usuaris de Rodalies anuals i els 40.000 de ferrocarrils de la Generalitat, i que per fer-ho calen inversions, ja que es vol caminar cap 'a una mobilitat coherent en els accessos a la ciutat perquè l'alternativa és el col·lapse'.

Hereu ha remarcat també que el pla d'infraestructures ferroviàries incideix sobretot en l'estat i millora de vies, catenàries i estacions de cara a que 'l'operador que en un futur gestioni les Rodalies' tinguin aquests elements 'en condicions'. En la trobada amb el secretari d'estat també s'ha parlat sobre l'arribada del TGV per Sants i les actuacions que el consistori pot fer amb veïns sobretot així com el projecte de Sant Andreu-Sagrera que es vol tornar a impulsar en dos mesos, i que serà per on el tren d'alta velocitat sortirà de la ciutat. En aquest punt Hereu preveu 'una transformació que significarà un pas endavant important per la ciutat', amb les actuacions en aquesta estació.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.