directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 05:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran assegura que una confederació encaixa amb el programa de CiU

El líder d'Unió reitera la seva "lleialtat" a Mas tot i que creu que "no té perquè justificar-se davant de ningú"

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Convergència i Unió segueix amb ambigüitat. D'una banda, la contundència d'Artur Mas; d'altra banda, el poc atreviment de Josep Antoni Duran i Lleida. El secretari general de CiU i líder d'Unió ha assegurat aquest dimarts al seu bloc que la "confederació" que sempre ha defensat com a model per Catalunya i Espanya "encaixa perfectament amb el programa de CiU". Aquestes paraules arribes després d'haver mostrat el seu parer sobre la independència i que això fos interpretat com una discrepància interna a la federació nacionalista. Duran, però, reitera ara la seva absoluta "lleialtat" al president de la Generalitat i candidat de CiU, Artur Mas, tot i que considera que no té cap obligació de "justificar-se davant de ningú" per les seves declaracions.

Comparteix
   

Nova entrada al bloc de Josep Antoni Duran i Lleida. El líder d'Unió ha aprofitat que volia parlar de la presentació de la campanya i el programa de CiU per defensar-se dels atacs que ha rebut en ser acusat de discordant amb Artur Mas pel concepte d'estat propi que tenen tots dos. En el nou text publicat aquest dimarts, el democristià defensa que cal "teixir ponts en moltes direccions" i que "això de cap manera no està renyit amb els objectius de defensa del dret a decidir i de la creació d'estructures d'estat". 

En aquest sentit, assegura que fins i tot és aplicable això a "un Estat propi amb sobiranies compartides amb Espanya i la UE". "Què és, sinó la confederació que sempre ha defensat Unió i que encaixa perfectament amb el programa electoral de CiU elaborat pels dos partits i dialogat entre el president Mas i jo mateix?", afirma rotund Duran, intentant fer callar així les veus que destaquen diferències entre CDC i Unió. 

Duran, a més, considera que la manifestació del passat Onze de Setembre obre "una nova etapa política a Catalunya" i demana que "es consagri forçosament a les urnes". En aquest sentit, també remarca que aquesta nova era serà quan "es pugui democràticament, pacíficament i legalment decidir quin futur vol el poble català per si mateix". "Això és simplement l'exercici de la democràcia. Ningú la pot témer! L'únic que hauria de provocar és respecte", assegura el líder d'Unió, que afegeix que sempre ha "defensat el dret a l'autodeterminació, que no equival a independència". "És una possibilitat. No l'única. Per això cal saber quina és la voluntat d'un poble, en aquest cas el català. I un cop aquesta etapa s'hagi expressat, caldrà construir-la", afirma. 

Per últim, Duran ha carregat contra els que han volgut "instrumentalitzar unes declaracions meves per reflectir coincidències amb el PP o deslleialtats amb el president Mas". "No tinc perquè justificar-me davant de ningú", ha dit, tot afegint que "la millor prova de lleialtat a CiU són els trenta anys de serveis a la causa". "Sóc on he estat sempre: a CiU i des de fa 12 anys al costat del president Mas. Si hi ha algú que li interessi més que ningú una majoria suficient per no dependre de tercers és a Unió, i a mi en particular", conclou.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
maria jesús fletxa la garriga
7 de novembre de 2012, 14.35 h

Sr. Mas treguis aquest bufó del rei d'Espanya de sobre li està fent molt de mal. No s'ho creu pero li farà perdre la majoria absoluta, més aviat crec que ja l'ha perdut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
MAC fletxa Vic
7 de novembre de 2012, 11.56 h

Sort que aquest home cada dia està més aprop del seu final... (polític eh...,polític)


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Juli fletxa Barcelona
7 de novembre de 2012, 11.42 h

Perquè no se'n va a la merda aquest impresentable malparit?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
7 de novembre de 2012, 10.51 h

Va vinga, si us plau, Duran vés-te'n al PPC! No saps el feliç que ens faries als catalans en general i sobretot als catalans independentistes!!
Podràs aconseguir el teu, tan anhelat, ministeri (poltrona). Allà estaràs en el teu ambient, en el teu mitjà, amb els teus amics. Vinga, anima't home!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pepo fletxa Terrassa
7 de novembre de 2012, 09.54 h

Es que és fort això, eh! Aquest individu ha aprés la lliçó del seus amos, cardenals, bisbes i tota aquesta mena de genteta, doncs sap perpetuar-se en el poder de forma magistral, igual que l´esglèsia a la que ell professa fe, que porta 2.000 anys tocant els pebrots i donant carnets de bons i dolents, quan ells són una mafia. Aquest individu vafer carrera de gendre de jove, i de més gran fins a maduret, ha sabut com fer-ho per no fotre un pal a l´aigua i muntar-se una gestoria a Madrid... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jaume fletxa Esplugues de llobregat.
7 de novembre de 2012, 08.22 h

Escolteu ,no se que us ha fet aquest pobre home ,es que li teniu mania ?,es el nostre millor enbaixador al PALACE de Madrid,mante sempre el pavello catala a un alt nivell,sobre tot en la part democrata, no oblideu que es democrata-cristia (mitat i mitat). Sou poc comprensius,no us adoneu que si arriba la indepencia el tindrem que rellevar del treball tan feixuc de representar-se a Madrid,i aixo sera un cop molt fort per a ell.Per compensarlo proposo que s e li ofereixi la embaixada a Paris ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
angel fletxa calafell
7 de novembre de 2012, 08.13 h

Ho sento sere mal educat i li dire en castella per veure si aixi li entra al cap:TE QUIERES IR A TOMAR POR CULO DE UNA PUTA VEZ TU Y TU CONFEDERALISMO,SO CAPULLO,VENDIDO.
Ara ja m , he quedat moooolllttt millor.
VISCA CATALUNYA LLIURE I SENSE BOTIFLERS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
6 de novembre de 2012, 21.01 h

Entre independència i CiU, la majoria de catalans triaran CiU. Entre independència i privilegis de classe, la majoria de catalans triarà privilegis de classe. Entre independència i UE, la majoria de catalans triarà UE. Entre independència i capitalisme, la majoria triarà capitalisme. Després malparlaran de Duran, però al cap i a la fi aquest vividor diu el que a una majoria de gent beata políticament li fa vergonya reconèixer. La independència és una opció secundària i dominguera... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
6 de novembre de 2012, 20.43 h

Realment decebedor. És ben bé que s'ha proposat amargar-li la campanya als catalans. Quina peneta que fa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (Republica de Catalunya)
6 de novembre de 2012, 19.44 h

Frases d'en Duran per a recordar!
"un Estat propi amb sobiranies compartides amb Espanya i la UE". - Eing!
sempre he "defensat el dret a l'autodeterminació, que no equival a independència" - Eing!


En Duran és Déu i Mas un escolanet!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.