directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Guirigall a can Cuní en el primer debat electoral Tena-Rivera

Cuní satisfet per haver aconseguit ser TT a Catalunya i Espanya per un debat tens amb interrupcions constants i descontrolat

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Els candidats de SI, Alfons López Tena, i de C's, Albert Rivera, han protagonitzat aquest divendres un cara a cara al programa de Josep Cuní a 8TV que ha tingut la independència de Catalunya com a tema gairebé exclusiu. López Tena ha insistit a reclamar que s’apliqui la democràcia, ha defensat la Independència total, i ha insistit a demanar a Rivera si acceptaria una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya. Aquest ha contestat que “som un poble, una nació i tenim el dret a decidir des d’Espanya”. La frase destacada de López Tena ha estat “Catalunya ens uneix i Espanya ens separa” i la de Rivera quan ha reclamat “convivència i unió”.

Comparteix
   


Etiquetes
Debat Tena-Rivera i després... Holocaust
   
Els dos candidats han viscut amb intensitat el cara a cara, i s'han interromput mútuament en les seves intervencions. La discussió identitària ha marcat un dels moments àlgids de la discussió, en què López Tena ha insistit que "no és espanyol", mentre Rivera manifestava que se sent català i espanyol al mateix temps.

En aquesta línia, el debat s'ha escalfat quan López Tena ha declarat que "l'objectiu d'Espanya és destruir Catalunya", una afirmació que Rivera ha respost acusant el candidat independentista de "fer xenofòbia amb els espanyols".

També hi ha hagut creuament intens de preguntes quan López Tena li ha preguntat a Rivera si acceptaria que Catalunya votés sobre la independència i acataria el resultat. El candidat de C's li ha respost que sí, sempre que "s'adeqüi a la legalitat vigent". Però Tena li ha recordat la sentència de la Cort Internacional de Justícia de l'ONU sobre Kosovo. Rivera li ha preguntat si aquest és el seu model, o d'altres dels Balcans. El candidat sobiranista li ha respost que el seu model és el d'estats que es van independitzar pacíficament com Noruega o Eslovàquia, o el model econòmic d'una "Holanda mediterrània, amb la mateixa riquesa que Dinamarca".

A més, ha recordat que més del 70% de la població, segons les enquestes, estan a favor d'un referèndum per la independència. "Estem farts d'esperar", ha dit López Tena, i que "Espanya robi, mani, humiliï" Catalunya.

L'interès del debat i la seva gairebé exclusiva dedicació a la independència s'ha vist reforçat per una enquesta encarregada per 8TV que evidencia que el 52,8% dels catalans votaran pensant en la independència, mentre que el 36,7% han dit que pensaran en altres consideracions. 


En resum, els candidats de C's i Solidaritat han protagonitzat un tens debat amb interrupcions constants i parlant tots dos alhora durant gran part del debat, en acabar Cuní ha assenyalat que tots dos candidats han tingut 22 minuts d’intervenci, bona part dels quals s'han trepitjat parlant tots dos alhora. A continuació han presentat la pel·lícula de la nit Holocaust. Premeditació o  infortuni?
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
draconel fletxa pais valetcià
11 de novembre de 2012, 21.04 h

#11 gent com tu vos desonrreu com valencians i lo pitjor em feu abergonyir-me a mi de ser-lo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
11 de novembre de 2012, 19.09 h

Aquests de C's estàn fomentant la violència. La lluita ha de ser valenta per part de tots. ELS PITJORS ENEMICS DE CATALUNYA PER DESGRÀCIA, ELS TENIM AQUI DINS..... Hem de lluitar amb duresa o no n'en sortirem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Norbert Estruch fletxa ALCAZER, Comunidad Valenciana, ESPAÑA
11 de novembre de 2012, 07.08 h

Por favor, que desfachatez de personaje, el valenciano advenedizo este. Es un peligro de lengua, de acción y de intención. Creo que en el manicomio de San Baudilio de Llobregat, estaría de mil maravillas.

Que asco de tío y que esperpendicidad de planteamientos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
CAT fletxa CAT
11 de novembre de 2012, 03.13 h

#2 Gracies Lopez Tena? però no et votaré? que si vot útil? hauries d'estar en un gran partit? buf! el teu comentari m'es ofensiu!
Si estas agraït a LT, vota'l, si en vols un vot útil, vota per persones dignes i amb capacitat per dur a terme alló que vols, la independència.
Si creus en ell i votes a un altre, noi, fes-t'ho mirar. Pel que fa a un gran partit, ja ho està. El partit que ell ha creat, un partit que no es ven a poder econòmics ni mediàtics, un partit lliure amb un ful... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
11 de novembre de 2012, 01.30 h

jo votaré SI, per dignitat... quin dia han fallat a algú¿? crec que la demagògia que fan servir molts respecte al vot "útil" deixa molt que desitjar... si es vol votar a un altre partit, s'es lliure de fer-ho, però no apel.lant al vot útil... penseu que el partit que voteu (sigui quin sigui) no ha fet en 35 anys de democràcia el que ha fet SI en 2...
salut i república!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Resolt fletxa Catalunya
10 de novembre de 2012, 16.31 h

#7 Doncs em sembla que no era l'orgull d'en Tena el principal obstacle per a la coalició. Penso que els trets anaven per una altra banda. Hi ha alguns partits que encara és hora que facin autocrítica...


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
pepitu fletxa bcn
10 de novembre de 2012, 15.49 h

#4 llàstima que en LT no s'hagués empessat l'orgull alhora de fer una candidaura unitària amb ERC i Rcat. Ara ja esteriem veient a les enquestes 20-22 diputats independentistes en el segon lloc


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
10 de novembre de 2012, 14.58 h

http://www.youtube.com/watch?v=ApRzfCRZEIk&feature=related

Catalonia Calls to the World - Official English Version -

S'ha de reconeixer que en Tena ha estat molt superior al A. Rivera que sols feia que interrompre el debat i fugir d'estudi


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
10 de novembre de 2012, 14.28 h

Ara si que, als qui votin partits unionistes, els hi podrem dir que són uns IMBÈCILS!
Així es com pensen els unionistes! Uns ho diuen i d'altres no. ¿Pesadillas? el próximo día 25 acaba con ellas. Vota PP. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5cFloiZOBnc

Només saben bordar insults i emprar la força quan no tenen raó! Encara hi ha algú que no vulgui la independència?

Vi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
David fletxa Garraf
10 de novembre de 2012, 14.01 h

En López Tena va guanyar el debat de manera claríssima. L'altra només podia anar tergiversant, quan no falsejant, les intervencions d'en Tena.
Jo no sé si SÍ tindrà representació o no, però el que trobo claríssim és que en un procés com el que engegarem a partir del dia 25, en López Tena és un valor importantíssim que hauria d'estar en primera línia. Llàstima que no tinguem llistes obertes, perquè molts votants d'altres formacions li posarien la creueta a ell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.