directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas vol incloure exteriors en una conselleria per construir ja l'acció internacional d'un futur estat català

Batet (CiU) reclama a Rajoy que abans de venir a Catalunya "ens pagui el que ens deu"

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que en cas de tornar a governar, inclourà la competència d'exteriors en un departament per tal de construir ja l'acció internacional d'un futur estat català mentre no arriba la consulta. Mas ha indicat que aquesta matèria pujarà de rang, ara depèn del secretari del Govern, perquè es tracta d'una estructura d'estat que ja es pot anar creant sense necessitat d'esperar a què els ciutadans es pronunciïn en un referèndum. El mateix passa amb l'agència tributària catalana. Pel que fa a la resta de qüestions que no es poden anar avançant, ha apostat per fer estudis preparatius, com en el cas de les infraestructures i l'energia. 
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa, Mas ha apostat per aprofitar el temps fins que es pugui celebrar la consulta construint totes les estructures d'estat que es puguin i estudiant com fer la resta en el futur, aquelles en les quals no es pugui avançar perquè depenen totalment de l'Estat, com les infraestructures i les xarxes d'energia.
 
El que sí que es podria anar construint, ha dit, seria per exemple l'agència tributària, l'embrió de la qual ja es va crear amb un acord amb les diputacions. Una altra estructura seria l'acció exterior, que es pot criticar des de l'Estat i des del PP, ha dit, però no es pot prohibir, igual que tampoc poden impedir que Catalunya exercici les seves limitades competències en matèria tributària.

Tarragona (ACN).- El candidat de CiU a Tarragona, Albert Batet, ha reclamat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que abans de venir a Catalunya i, concretament, a Tarragona -on ha fet un míting aquest dissabte- "ens pagui el que ens deu". El també alcalde de Valls ha demanat al líder del Partit Popular (PP) que pagui "totes les factures pendents" amb Catalunya, entre les quals hi ha les expropiacions als pagesos afectats per l'A-27 a la demarcació. Batet ha fet aquestes declaracions durant l'acte 'Les eleccions de la nostra vida', celebrat a Tarragona, on CiU ha volgut homenatjar els caps de llista del partit a la demarcació durant la història de la democràcia. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
12 de novembre de 2012, 00.18 h

#7 Cuando tengamos corredor mediterráneo, que os parece que cobremos un peage a España para resarcirnos por el expolio español a CAT?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
12 de novembre de 2012, 00.16 h


Cal suprimir embaixades espanyoles inútils que inclús impedeixen el vot als catalans i crear més embaixades CAT que ens protegeixin en comptes d'atacar-nos. Les embaixades espanyoles son una càrrega massa feixuga. Fora servidors de l'Estat anticatalà que ens expolia. Ja ni ha prou!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa CATALUNYA
11 de novembre de 2012, 20.22 h

#7 Aquest pobre projecte de ro-res fa servir molts noms:josep maria capdevila,roser fort,pere puig,joel de vinaroz,santi de matarò/dènia,quan en realitat no és ningú,un pobre arreplegat que ofega la seva impotència per aquí,i la realitat és que només fa riure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Adalbert fletxa Picassent
11 de novembre de 2012, 19.45 h

#7 Mira, noi, deixa el tricorni, apaga el programa de la Yoyes i pren-te la medicació. Després m'expliques amb més detall per què la burgesia catalana ha montat tot aquest sarao per a estar millor fora d'Espanya i fora de la UE que dins. Fins ara hi han estat molt a gust. Què ha passat? No serà que amb la independència estaran millor?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Norbert Estruch fletxa ALCAZER, Comunidad Valenciana, ESPAÑA
11 de novembre de 2012, 19.16 h

Aquí los únicos tontos contemporáneos pero con más peligro que un mono con una navaja con su absoluta inconsciencia paranoia mental, contaminados con falsedades históricas, económicas y sociales, la parte de la sociedad catalana del conglomerado del lobby NAZIonal-catalanista, que sin saberlo están haciendo un daño a Cataluña de los que hacen época. Ay, si pudieran dislumbrar un poco en esa ceguera que tienen, el mal tremendo que están haciendo a los intereses y el bien estar de los ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pasbort=atlasac fletxa Vila-real
11 de novembre de 2012, 10.02 h

PROMESES-PROMESES-PROMESES----El fet d´surtir al BALCO a PROCLAMAR LA INDEPENDENCIA per allà al 3014 OI?

AVUI=AUTOCENSURATS
Tan el Pasbort com l´atlasac NO VOLEM donar peu que els TIRANS INVASORS OPRESORS AGRESORS i els seus obedients amics BOTIFLERS tinguin motius per a dir-nos XENOFOBS-RACISTES-FACISTES? etc. (es veu que NO es miren mai al mirall) demà serà un altre dia:


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
11 de novembre de 2012, 01.32 h

#1 d'aquí poc sabràs el que se sent quan vius i pertanys a un país que no sents teu... jo he nascut espanyol i per sort moriré català... igual que vosaltres...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
10 de novembre de 2012, 18.39 h

Quin tracte més exquisit teniu cap a CiU, i en canvi, quina demagògia vos gasteu envers la CUP. Això va dins del contracte?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de novembre de 2012, 17.16 h

#1 I tu PPalurdo,quan nombraràs un representant per a que la resta del mon sàpiga que ets idiota?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de novembre de 2012, 16.16 h

http://www.youtube.com/watch?v=ApRzfCRZEIk

Tot i que es necessari una conselleria d'afers exteriors tots i cadascú de nosaltres som els millors diplomàtics i embaixadors que té Catalunya.
Difonguem el nostre missatge de llibertat al món sencer, expliquem-nos als turistes, quan viatgem a l'estrangir, difonguem videos, aprofitem qualsevol oportunitat per fer-nos conèixer com a Catalans al món.
No hem d'esperar a que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.