directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Toni Strubell (SI): "Preocupa la desatenció de la Generalitat pel català a la Catalunya Nord"

El candidat gironí participa al final del Correllengua celebrat a Perpinyà

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Perpinyà (ACN).- El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) per Girona, Toni Strubell, ha estat aquest dissabte a Perpinyà on ha participat en el final del Corellengua. Allà, ha criticat la "desatenció" de la Generalitat pel català a la Catalunya del Nord i ha reivindicat que SI és l'únic partit que es presenta a les eleccions del 25 de novembre amb un programa on es recull que el català ha de ser l'única llengua oficial del Principat -llevat de l'aranès a la Val d'Aran-, "tot i respectar els drets lingüístics dels castellanoparlants". Una delegació de SI ha donat suport al partit nord-català Unitat Catalana i s'han manifestat conjuntament per la llengua i per la unitat dels Països Catalans. 
El candidat gironí de SI, Toni Strubell, durant la manifestació a Perpinyà.
El candidat gironí de SI, Toni Strubell, durant la manifestació a Perpinyà.

Comparteix
   


Etiquetes

El candidat de SI per Girona, Toni Strubell, ha mostrat la seva preocupació per la "desatenció" de la Generalitat vers el català a la Catalunya Nord. "Per què no s'ha ajudat a evitar el tancament de la Bressola de Càldegues mentre sí s'ha renovat a personal de la Casa de la Generalitat a Perpinyà amb criteris partidistes, amb un important cost econòmic?", ha criticat el candidat.

Solidaritat de Girona ha participat al final del tradicional Correllengua que s'ha celebrat aquest dissabte a Perpinyà, on el candidat ha reinvidicat el paper del català a les escoles de la Catalunya Nord. Una delegació de SI ha donat suport al partit nordcatalà Unitat Catalana i s'han manifestat conjuntament per la llengua i per la unitat dels Països Catalans en una manifestació que ha recorregut els carrers de la població.

Strubell ha aprofitat l'estada al Rosselló i ha comparegut en roda de per explicar que "tots els catalans, tant els del Nord com els del Sud, n'estem farts que trepitgin la nostra cultura i intentin anorrear la llengua per esborrar la nostra identitat". El candidat ha recordat que a les pròximes eleccions al Parlament només Solidaritat es presenta amb un programa que inclou que el català ha de ser l'única llengua oficial del Principat -llevat de l'aranès a la Val d'Aran-, "tot i respectar els drets lingüístics dels castellanoparlants", ha dit.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Ramon fletxa Barcelona
12 de novembre de 2012, 08.53 h

Ja és trist i greu que algú amb el nom i cognom tan català com pot ser Norbert Estruch senti odi cap a la nació catalana i tingui el castellà per llengua d'expressió habitual. És una prova més del mal que el rentat de cervell espanyolista ha fet durant segles...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
escolano fletxa barcelona
11 de novembre de 2012, 22.03 h

Caram,el noi a currat el seu discurset espagnolet ,inclus te micros a can rajoi per sapiguer ,que i com va a pasar la entrevisteteta .be,el art de la nove-la es lliure i fas honra al teu gonom .Treu al cap i mira una miqueta ANALFABET CEREBRAL. Salutacions .amb carinyo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Norbert Estruch fletxa ALCAZER, Comunidad Valenciana, ESPAÑA
11 de novembre de 2012, 19.23 h

Aquí los únicos tontos contemporáneos pero con más peligro que un mono con una navaja con su absoluta inconsciencia paranoia mental, contaminados con falsedades históricas, económicas y sociales, la parte de la sociedad catalana del conglomerado del lobby NAZIonal-catalanista, que sin saberlo están haciendo un daño a Cataluña de los que hacen época. Ay, si pudieran dislumbrar un poco en esa ceguera que tienen, el mal tremendo que están haciendo a los intereses y el bien estar de los ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.