directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC(15/17) pot superar el PSC (16/18) i el PPC(17/18); CiU resta sense majoria absoluta (64/66)

ICV (12/13) millora el resultat; fort augment de C’s (7/8) i SI i la CUP resten fora del proper Parlament. Els #100diputatsIndependència no són cap utopia.

Comentaris 51  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

Segons l’enquesta que publica avui La Vanguardia, CiU guanyaria les eleccions de manera clara però sense majoria absoluta. La segona plaça segueix més oberta que mai entre un PSC que pateix una davallada de proporcions tsunamiques, un PPC que perd en percentatge de vot i una ERC -que amb un augment de quasi 5 punts de percentatge-, entra clarament en la lluita per col·locar la formació d’Oriol Junqueras en un històric segon lloc. El fet que tant SI com la CUP restin fora del Parlament consolida un vot útil independentista cap a ERC que pot perfectament superar tant al PSC com al PP, les dues formacions tenen pèrdues constants cap a la formació nacionalista espanyola que lidera Albert Rivera, que doblaria els seus escons. 
Enquesta La Vanguardia
Enquesta La Vanguardia

Comparteix
   


Etiquetes
CiU sense majoria absoluta

Malgrat tots els esforços del seu candidat per demanar la majoria absoluta, aquesta resta complicada, sembla que l'electorat es descanti més que per una majoria absoluta, mono color, cap una amplia majoria plural per l’exercici del dret a decidir, que podria superear àmpliament els 2/3 dels escons al Parlament -entre els 93 i 95 escons-, i que deixaria als nacionalistes espanyols de C’s i PPC amb tant sols vint i escaig escons i a un PSC en un mínim històric de 16 escons.

Fuga de vots del PSC i PP cap a C’s

Fins a 8 escons li assigna l’enquesta de La Vanguardia a C’s que esgarrapa vots principalment als socialistes i, en menor mesura, al PP. C’s, poc a poc, comença a ser un problema pels populars de la mateixa manera que l’UPyD ho és pels populars a nivell estatal. Aquesta davallada de socialsites i populars pot afavorir la segona plaça pels republicans.

ERC, vot útil independentista

Segons l’enquesta de La Vanguardia, ni SI, ni la CUP entren al Parlament, i per un altre costat ERC reforça la seva presència i consolida un important avançament de més de quatre punts que li permeten seguir lluitant per las segona posició.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#51
Adalbert fletxa Picassent
14 de novembre de 2012, 01.41 h

#50 Per què vols que me'n vaja? Jo ja estic molt bé ací, al meu país, al País Valencià, als Països Catalans. Si me'n vaig tu diràs que aquest és el teu país. Vés-te'n tu a Madrid, que allí estan molt bé i tenen molt bones clíniques. Au!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Norbert Estruch fletxa ALCAZER, Comunidad Valenciana, ESPAÑA
12 de novembre de 2012, 19.28 h

#38 Mi escrito es lo más tranquilo del mundo, solo se brinda a decir lo que ustedes, los NAZIonalistas catalanes (tú pancatalanista), no véis, no queréis ver o no podéis ver por falta de capacidad mental. Tú por el contrario, si veo que me insultas y me dices que tengo que tomar una medicación o algo así. Creo que te equivocas de dirección al apuntar, mira bien quien te está y nos está jodiendo la vida bien a los ciudadanos. Estás muy equivocado. Pero claro de ILUSOS AL USO en Catal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
12 de novembre de 2012, 15.44 h

#48 El vostre pensament, és exactament el meu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Almogaver fletxa Sabadell
12 de novembre de 2012, 14.42 h

Els de La Vanguardia i el senyor Gódo (aviam quin dia el.liminem els titols nobiliaris) no poden ni veure els de SI perquè son els únics que denuncien les subvencions que reben. I per això sempre els deixen com a extraparlamentaris, ja ho van fer fa dos anys i van treure 4 diputats sense aqusta guerra bruta potser haguessin tret grup parlamentari i tv3 no els hagués pogut amagar com ho ha fet aquests dos anys. Els de SI molesten i molt per això els votaré , perquè una CAT independent m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
12 de novembre de 2012, 13.02 h

Jo crec que posat aquesta fita dels 100 diputats és una utopia; és més, si no s'arribam de tant repetir-ho els unionistes encara poden dir que és un fracàs !!. Ara tenim 76 diputats sobiranistes/independentistes i, sumant ICV (autodeterminsta) fan els 86 que van subscriure la darrera moció al Parlament. Uue ja es majoria absoluta. Només que las dues sumes parcials augmentin, ni que sigui de 2, 3 o 4, ja hem de considerar-ho un èxit. Si s'hagués constituit la coalició independentista (... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
12 de novembre de 2012, 08.27 h

Noooo, aques titular no és manipular al lector:

ERC, vot útil independentista

A mi, personalment els de Directe.cat m'heu decebut molt. Esteu manipulats i intenteu manipular. Avui mateix us marcaré com spam, és el que sou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Adeu siau fletxa barcelona
12 de novembre de 2012, 01.15 h

#37 me hace gracia que te permitas llamar ilusos a los catalanes, y no hagas comentario ninguno de los que te gobiernan a ti. tu que lees entre líneas, que sabes la verdadera historia catalana y española, tu que conoces bien las causas y efectos de la independencia, tu que te consideras mas listo, mas culto y probablemente mas guapo que el resto, comulgues, engullas y tragues sin masticar, lo que te cuentan Rajoy y compañía.
A ti que te preocupan tanto las fortunas de los burgueses catalane... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
12 de novembre de 2012, 00.29 h

El camí de l'independència no hi ha qui el pari. L' han buscat i se l'han ben guanyat. Per què us preocupa tant la nostre llibertat amics espanyols? No deieu fa quatre dies que ens manteniau, qui si les Olimpiades, que si "heu" fet un aeroport nou, que si ens queixem, que si aixó, que si alló. I ara que us deixem tranquils, us queixeu? Va, homes, va, que ja sou prou grandets. I si no, madureu una mica sisplau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Cesc fletxa València
11 de novembre de 2012, 23.30 h

#40 Esquerra ja ha deixat clar q no es presenta per plantar cara a CiU, sinó per a pactar amb ells. Els qui volen plantar cara a CiU, des de l'independentisme, són uns altres, ja saps quins


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
11 de novembre de 2012, 23.05 h

Ahora que ya veis que ERC NO sera segundafuerza politica, ya haceis como la zorra,ya empezais a despreciar ese segundo puesto y a decir que no vale nada,que no las quiero porque estan verdes, escondiendo el hecho innegable que ERC NI aun con el desplome HISTORICO del PSCsera segunda fuerza politica catalana.

Ah, y SI fuera del Parlaemnt, que para Si ya estan los circos con sus payasos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.