directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Millor un govern de CiU i ERC(21,1%) que no un de sol amb CiU(11,9%)

Segons l’enquesta de La Vanguardia el govern preferit amb diferencia és un de CiU i ERC seguit a molta distància d’un govern de CiU i PSC(12,8%)

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

En tercer lloc, els enquestats, aposten per un govern en solitari de CiU (11,9%) seguit de govern tripartit com el model Sant Vicens dels Horts de CiU, ERC i ICV(10,9%), el tripartit d’esquerres només convenç a un  10%. Una altre dada significativa de l’enquesta és que CiU(30%) és el partit que defensarà millor la sobirania, però seguida d’ERC (21%), la resta de partits queden a molta distància. A la pregunta de si seria bo que el proper govern fos de majoria absoluta, la majoria diu no amb un 55,8% per un tan sols 41,1% que diu sí. Catalunya no vol una majoria absoluta, creu que una majoria plural farà més factible el procés cap a l’estat propi.
Enquesta La Vanguardia
Enquesta La Vanguardia


Enquesta La Vanguardia
Enquesta La Vanguardia


Enquesta La Vanguardia
Enquesta La Vanguardia

Comparteix
   


Etiquetes
Barcelona: davallada històrica del PSC i augment d’ERC, ICV i C’s

Ni CiU, ni PP aprofiten la pèrdua de 6/7 escons dels socialistes i és C’S qui doble els seus escons fins a 6/7, ERC amb 9/10 i ICV amb 10/11  aprofiten l’actual conjuntura.

Girona: ERC pot ser segona força amb 3 escons i el PP(2) supera al PSC(1/2)

L’enquesta posa en perill l’escó de l’ex-Consellera Marina Geli que va de segona a la llista del PSC de Girona que igual que en altres llocs té una pèrdua considerable que el pot convertir en quarta força política a les comarques gironines.

Tarragona: La demarcació on el PSC perd menys vots, ERC supera al PPC i C’s pot obtenir representació

És la demarcació on els socialistes aguanten més, és a dir, on perden menys, tan sols un escó, i és on C’s pot obtenir representació i ICV mantenir el seu.  També hi ha un ascens d’ERC que podria superar als populars al doblar la seva representació.

Lleida: Àngel Ros porta als socialistes a darrera força, amb una ERC que es converteix en segona força superant als populars

Ni que l’alcalde de Lleida encapçali la llista serveix per aguantar als socialistes, dels tres escons actuals és queda amb un i com a darrera força a les comarques lleidatanes. ERC amb 2 escons pot convertir-se amb segona força a Lleida però a molta distància de CiU.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Lluís fletxa Barcelona
12 de novembre de 2012, 18.25 h

Voleu un prova més clara de la manipulació de les enquestes que hem vist fins ara? Doncs atenció a l'astracanada que deixa anar en Joan Boada (que no sé si encara campa per ICV) a la secció Canal Eleccions del Punt-Avui:

"Reflexionem amb els resultats d'una enquesta del GESOP sobre els atributs dels candidats. Ens dóna molta informació de cara a prendre decisions de vot el 25-N."

És a dir, que un gat vell de la política (autonomista, tot s'ha de dir), ens confirma el que cada cop es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
escolano fletxa barcelona
12 de novembre de 2012, 12.31 h

#18 te posat negatiu encare que la maquineta no vol contabilizr al meu vot ,es clar es que soc un inocent vot negatiu a ERC nooooo aixo es prohibit tots el vots a ERC renen que ser positius. oi ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
escolano fletxa barcelona
12 de novembre de 2012, 12.25 h

#16 i a SI que els bombin oi ? perque ja an donat la care cuan vosaltres TOTS no pronunciaban la paralua INDEPENDENCIA tots gadats de por ARA ttothom s omple la boca .EL TENA era maleducat,groser per dir EXPOLI o ENS ROBAN o totes las coses que feian mal ara ESTORBA a ERC ells son els UNIC I VERITABLES INDEPENDENTS sobre tot des que volen amagar el MAL que ens an fet amb el TRIPARTIT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
escolano fletxa barcelona
12 de novembre de 2012, 12.18 h

#2 AQUESTA ES LA MA ESTESA DELS COMPANYS DE ERC ,FOTEU-LOS FORA QUE ESTORBAN OI? el temps demostra las veritats de qui no li va interesar anar TOTS UNITS .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Gentil fletxa Osona
12 de novembre de 2012, 12.14 h

Si fos possible, jo diria un govern de CIU i SI i no ERC. ERC ja sabem que està a la venda al millor postor. Lopez Tena del SI, és garantia de seriositat i responsabilitat i a més amb capacitat de governar i donar suport a un govern que lluiti per la independència. Lopez Tena va ser l'únic que volia fer un fron de partits independentistes però ERC no va voler negociar, és una pena, ERC va com folla cap al poder, vol tornar a tenir el poder que va tenir amb el tripartit, però tinc el dub... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
12 de novembre de 2012, 11.14 h

#17 Es veritat. Tenim que ser autocritics. No es pas engrescador veure com han emprat, fins ara, el nostre vot. A Galicia el xapapote va estar premiat amb majoria del PP- A Valencia, Mallorca... la corrupcio premiada amb mes majories... en altres llocs sembladament. Fins ara els partits independentistes (partits en plural?) no han pas estat beneficiats amb vots tot i que, llavors, els vots-escons, pocs, no es varen fer servir adequadament. Si n'haguessin tingut MOLTS MES, potser hauria canv... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
mario fletxa barna
12 de novembre de 2012, 10.44 h

EVIDENTMENT! seria el millor, però molt millor ERC al capdavant, (aquest també me'l deixen contestar)
La campanya l'hem de continuar nosaltres els "pisahormigas"em sento molt i mlot important, vosaltres no? només falten 14 dies companys!
no ens arruguem ENDAVANT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
atlasac fletxa Vila-real
12 de novembre de 2012, 10.37 h

SI.....
T´omple de felicitat el teu VOT anterior SI t´omple d´ORGULL el teu VOT anterior REPETIS-LO si t´HORRORITZA el que han FET d´ell, si et venen VASQUES del que han fer, NO SIGUES........posat l´adgetiu convenient, i digues envio a TOTS AQUETS a fer la mà, i demano un GIR de 180 graus, sence por a ningú ni a MI mateix, em declaro INDEPENDENT i VOTARE INDEPENDENCIA per el mateix dia de la VOTACIO!!!,el dia de demà ja serà MASSA TARD ANTESOS? pensa, pensa per tú mateix NO PER EL Q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
PEPO fletxa Terrassa
12 de novembre de 2012, 10.31 h

DESITG :
CiU.....60
ERC...20
ICV.....15
CUP....3
-------------
(73%) 98 = Referèndum!!!
PP......15
PSC...15
C´s......7
------------
(27%) 37 = Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
12 de novembre de 2012, 09.36 h

Encara no toca analitzar enquestes, ni tendencies. Deixem aquesta tasca manipulant i manipuladora pels diaris i grups de presio -ja sabem el que fan i el que pensen - Tenim que seguir treballant pel nostre OBJECTIU, MOLTA PARTICIPACIO I MOLTS DE VOTS A PARTITS NACIONALISTES per obtenir coim a minim els 100 parlamtaris DELS NOSTRES... i per fer-ho, hauriem d'assumir un compromis. Cada un de nosaltres, mirar de convencer dos-cinc indecissos, nomes aixó... que vagin a votar i que triien la millo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.