directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP vol ser “el cavall de Troia” de les classes populars al Parlament

Gran mobilització de la CUP en el seu acte central a Barcelona, més de 2.000 persones omplen l’acte de la CUP, la formació convençuda d’entrar al Parlament de Catalunya

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Badalona (ACN).- La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) anhela tenir presència al Parlament de Catalunya en la pròxima legislatura per ser el "cavall de Troia" de les classes populars a la principal institució del país. El candidat de la formació independentista, David Fernández, aspira a que siguin "cinc o sis" els diputats de la CUP en el nou Parlament. Amb aquesta força, explica, la CUP treballarà per "destituir l'estafa" d'un capitalisme que només "fabrica pobresa". Els independentistes entenen que hi ha alternatives a l'actual model de gestió dels recursos públics i posen l'exemple dels quatre ajuntaments que governen actualment: Viladamat (Alt Empordà), Arenys de Munt (Maresme), Navàs (Bages) i Celrà (Gironès). 
El candidat de la CUP a la Presidència de la Generalitat, David Fernández, durant l'acte central de la formació independentista.
El candidat de la CUP a la Presidència de la Generalitat, David Fernández, durant l'acte central de la formació independentista.


Més de 2000 personesa l' acte central de la CUP al Barcelona Teatre Musical.
Més de 2000 personesa l' acte central de la CUP al Barcelona Teatre Musical.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
La CUP, una de les formacions polítiques que podria ser novetat al pròxim Parlament, segons assenyalen algunes enquestes; ha vist desbordat aquest diumenge el seu acte central de campanya. Unes 1.800 persones han omplert el Barcelona Teatre Musical, i unes altres 500 han seguit el míting dels candidats de les quatre circumscripcions des d'una pantalla gegant que s'ha instal·lat a l'exterior del recinte.
 
Envoltat d'un ambient molt festiu, el candidat de la CUP a la Presidència de la Generalitat, David Fernández, ha vaticinat que seran "cinc o sis" persones les que representaran a la CUP en la pròxima legislatura. "Serem el cavall de Troia de les classes populars d'aquest país", ha exclamat. Fernández es proposa liderar un canvi en la manera de fer política que s'oposi al sistema capitalista.
 
"Venim a impugnar el règim, a desobeir la por, a destituir una estafa, a aturar les retallades, a aixecar la catifa, a dir que ja hi ha prou", ha continuat Fernández. El candidat independentista amenaça amb "fer la vida impossible" a les formacions polítiques de l'actual Parlament "mentre ells, cada dia, en facin la vida impossible a nosaltres".
 
El candidat de la CUP, que s'erigeix com a l'únic defensor dels drets socials de les classes populars, assegura que el millor que ha passat en els darrers temps a Catalunya ha sorgit de la societat civil i posa com a exemple les consultes independentistes, la manifestació de la Diada, les vagues generals i les protestes contra les retallades.
 
Fernández s'ha mostrat molt crític amb l'actual model de gestió dels recursos públics i posa l'exemple de la gestió de la CUP al capdavant dels ajuntaments com a aval de la candidatura independentista. "Si ells tenen Acciona, els únics quatre municipis liderats per la CUP municipalitzem la gestió de l'aigua al servei de la ciutadania. Hi ha alternatives i les estem construint", ha etzibat.
 
A l'hora de comparar models, el líder dels independentistes també ha contraposat 'La Caixa' a "un sistema financer ètic i solidari al servei de l'economia cooperativa", i el Liceu als casals i ateneus d'arreu del país. "Si ells tenen patronals, nosaltres tenim sindicats combatius que donen la cara per aquest poble ", ha afegit.
 
Fernández ha posat el colofó a un acte en el que, en aquesta mateixa línia també han intervingut els cap de llista per Girona, Lleida i Tarragona; Lluc Salellas, Antonieta Jarne i Jordi Martí, respectivament. "Proposen que canviem només de frontera administrativa, nosaltres proposem la independència del poble, que ha d'acabar també amb la destrucció del territori i la sobirania alimentària i energètica", diu Salellas.
 
Durant l'acte també han intervingut Txelui Moreno, portaveu de l'esquerra abertzale, i Diego Cañamenro, portaveu del sindicat andalús de treballadors, que han mostrat el seu suport a la CUP. Els cantants Cesk Freixes, Pau Llonch i el grup Obrint Pas han amenitzat l'acte interpretant alguns dels himnes de l'independentisme català. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
20 de novembre de 2012, 10.21 h

Penso que el més important és que dotem al nostre parlament de poder real. Fonament bàsic i indispensable per tirar endavant qualsevol projecte social.

Tots plegats podem discutir com volem l'Estat Català, però primer l'hem d'assolir.

Ara s'ha precipitat el procés capa a la independència, sobretot gràcies als atacs constants "in crescendo" de l'estat espanyol, i ha agafat a un partit de dretes al Govern Català, com ho podria haver fet amb qualsevol altra. Hagués preferit que fos un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Albert fletxa Barcelona
20 de novembre de 2012, 09.10 h

Bon dia Salva,

Tinc en compte SI i tant, però per mi SI no és un partit d'esquerres. Ja no els vaig votar perquè es van presentar amb en Laporta que hem semblava un home molt poc seriós per la política catalana i realment va durar 2 dies. Ara reconec que en Lòpez Tena és molt millor, però en cap moment han dit que vulguin deixar de fer el joc a la Troika i als seus mandataris, cosa que veig fonamental si volem sortir de la misèria com al seu dia ja va fer Equador quan estava sota el c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Salva fletxa Barcelona
20 de novembre de 2012, 06.45 h

#21 Bon día company, tens en comte SI també? Etenc el que dius i té molta coherenica per no seria millor pujar els vots dels grans partits nacionals? (No conto SI com gran partit nacional)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Albert fletxa Barcelona
19 de novembre de 2012, 22.36 h

Caram quina poca memòria que veig per aquí. Encara recordo la primera vegada que vaig anar a votar. Ho vaig fer per un home amb bigoti i cara simpàtica que es deia Carod Rovira i que era el Nº1 de ERC. Van obtenir més representació que en tota la seva vida i senyors quina gran il.lusió!! Ara això sí... Va durar 4 dies. Els suficients perquè decidissin formar el primer tripartit. 4 anys de PSC davant el meu estimat país, però és igual. Vaig tornar a confiar amb ells. I que hem trobo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
19 de novembre de 2012, 21.52 h

Ja ho sé que no es pot pretendre que tothom tingui el cap ben moblat i que en aquest mon hi ha d'haver de tot, però el que menys ens cal, en aquests moments, és una colla d'il·luminats (em sembla que ara en diuen "friquis") amb tot el que ens ve al damunt. Quan ja tinguem la feina feta ja fareu de "Cavalls de Troia", de "Carabines d'Ambrosio" o del que volgueu; però ara, si us plau, no toqueu el que no sona i deixeu treballar. Siau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
jordibcn fletxa Barcelona
19 de novembre de 2012, 20.12 h

L´ex-jugador del barça Oleguer diu " que després d´una profunda reflexió interior va decidir no anar a la manIfestació del 11-s" després d´aixó canvio el O, O OLEGUER per un U, U OLEGUER ,


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
19 de novembre de 2012, 18.53 h

Jo no sé si sóc "classe popular" però em sembla que no. Per tant no necessito cap cavall de Troia al Parlament. Si algun dia els de la CUP arribeu a base de demagògia fàcil a governar o al Parlament, quedareu ben curats d'espants i cambiareu de discurs com es gira un mitjò. Ara, com en Ribera de Ciutadans, quan encara no heu tingut cap resposabilitat més que a nivell municipal us és molt fàcil dir coses molt ben dites però sense cap possibilitat de que es puguin posar en pràctica i a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
El cavall de Troya del Ministeri d'interior és la C.U.P. fletxa kla ka si kumpains,andavan am la yuita jijiji
19 de novembre de 2012, 17.00 h

Jo votaré ERC per història,valors,trajectòria i per ser integradors i inclusius.

A més han de quedar 2º força per davant del PP i del PSOE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Juli G. fletxa Sabadell
19 de novembre de 2012, 16.55 h

#9 Georgina: tu has sentit que ERC ha dit que volia ser el substitut de Duran i Lleida? No serà que et passa el mateix que a Joana d'Arc, aquella pastoreta que sentia veus de Déu? A Terrassa també teniu bons otòlegs, suposo. Si no, vine a Sabadell que n'hi ha uns quants de molt bons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
pellunga fletxa Osona
19 de novembre de 2012, 16.37 h

La CUP, el que vol, com ha fet des de la seva fundació, és monopolitzar l'independentisme, encara que sigui a costa de desfer la feina dels altres, crear enfrontaments fraticides, atiar la desconfiança i crear odi cap a ERC.

Els que fa anys que militem en l'independentisme ja sabem de quin peu calceu, us hem patit al carrer: arrencant cartells, boicotejant murals i pintades, plantant adhesius sobre les consignes dels altres independentistes, comprometent-vos i a la hora de la veritat no ap... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.