directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas veu ERC massa a prop

Crida a concentrar el vot en CiU i a no dispersar-lo cap a ERC o altres forces per garantir que la consulta tirarà endavant. Tan sols Junqueras ha superat a Mas en valoració.

Comentaris 35  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

Canvi d’estratègia a la coalició nacionalista en la darrera setmana de campanya en un intent desesperat d’aconseguir una majoria absoluta, majoria absoluta que molts veuen que seria perjudicial per tot el procés endegat a partir de la manifestació del #11S2012. Aquesta setmana CiU ha canviat el vídeo de campanya, ara apareix Mas sense estelades i es presenta  quasi íntim. En un acte de campanya a Girona, aquest dilluns, Mas ha demanat no dispersar el vot cap a ERC o ICV en un intent d’aconseguir una majoria absoluta que cada cop resta més llunyana segons les darreres enquestes. Ningú farà cas del resultat d'ERC o d'ICV ni de cap altre, tothom mirarà la força del Govern i del president", ha exclamat Mas, que ha advertit que respondran amb "querelles criminals" a cada "mentida i calúmnia" contra CiU.  

Comparteix
   


Etiquetes
Preocupació a CiU per la solidesa d’ERC i el seu líder Oriol Junqueras

Mas s'ha referit implícitament a ERC en un altre moment del seu discurs, quan ha explicat que alguns diuen que votaran a algun altre partit que ajudarà el Govern. "Potser aquell altre ajudarà, però i si la lectura aquell dia a fora de Catalunya és: Sí, mira, han dividit molt el vot, l'han repartit molt, està molt dispers, molta nota de color, però allà no hi ha ningú que tingui la força del poble al seu costat?", ha preguntat.
Amb aquest canvi d’estratègia CiU mostra la seva preocupació per una ERC molt més solida del que pensaven i amb un candidat, Oriol Junqueras que en una majoria d’enquestes supera en valoració al mateix Artur Mas.

Les clavegueres de l’estat contra Catalunya

Mas ha garantit que no farà "ni un pas enrere" mentre tingui la gent al seu costat, encara que rebi atacs en forma de filtracions a diaris. En aquest cas, ha constatat que "el preu plantar cara és que t'intentin trencar la cara". En aquest sentit, ha garantit que no tindran problemes a presentar demandes. "A cada mentida, a cada calúmnia i a cada difamació, respondrem amb un to serè però amb querelles criminals, perquè el que sí que tenim dret és a defensar-nos", ha assegurat.

En la línia del que ja ha dit aquest matí, ha demanat explicacions al govern espanyol. "Com pot ser que en un estat de dret i democràtic hi hagi informes suposats o esborranys que resulta que ningú se'n fa responsable i alts càrrecs dels ministeris no saben on són i d'on han sortit?", ha preguntat. També ha subratllat que els candidats no van voler parlar d'aquesta qüestió durant el debat de TV3 i en canvi ho fan quan ell no pot replicar.
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#35
PereelDigne fletxa Granollers
20 de novembre de 2012, 23.13 h

#28 Doncs a mi molta altra gent que abans havia votat a ERC i que durant el segon tripartit havia deixat de fer-ho, ara tornarà a donar suport a la nova ERC d'Oriol Junqueras perquè se n'han adonat que només un partit potent i amb molt suports podrà plantar cara a CiU si dubta o si fa perdre el temps amb el camí cap a la independència. ERC és la millor opció si volem assolir la nostra llibertat nacional absoluta, Les polítiques socials milloraran, s'acabaran les retallades i la justí... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Montserrat fletxa Barcelona
20 de novembre de 2012, 23.06 h

Les majories absolutes, siguin del color que siguin, no m'agraden gens, i és perquè no me'n fio. Un cop passades les eleccions moltes vegades els politics s'obliden del que han dit, i aleshores les coses van con van.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
PEPO fletxa Terrassa
20 de novembre de 2012, 17.27 h

En Mas el deixarem ser el darrer President de la Generalitat, però el primer President de la República de Catalunya, serà l´Oriol Junqueras.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
PEPO fletxa Terrassa
20 de novembre de 2012, 16.47 h

#29

Això que dius amic Synera, és el que els espanyols en diuen una "afirmación torticera". No fotis, que hi haurà 90 diputats llargs que donaran suport al "tema".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Marc fletxa BCN
20 de novembre de 2012, 16.44 h

#29
#27 Jo també votaré CiU perquè no tinguin cap excusa per no respectar la voluntat del poble. I sóc dels que pensen que, en aquest moment, val més tenir un partit gran independentista, fort, i consolidat, que molts partidets petits i desavinguts.

Avui he rebut la propaganda de SI a casa, i diu "hem d'evitar que CiU i Esquerra sumin majoria absoluta, perquè no afluixin"... I també llegeixo que molts fans d'ERC dieu que s'ha d'evitar que CiU tingui majoria absoluta i que s'ha de votar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
PEPO fletxa Terrassa
20 de novembre de 2012, 16.43 h

Jo no acabo d´entendre que es trenca, si CiU no fa la majoria absoluta? el que comptarà al final, serà la suma de les formacions que obtinguin representació paralamentària i que estiguin per impulsar la consulta/referèndum d´independència, o sigui CiU + ICV + ERC + SI + CUP. De ben segur la suma de les formacions que finalment estiguin a la propera legislatura, sumaran aproximadament, entre 93 i 98 diputats, el 75% del Parlament!
Amb aquestes xifres, es pot fer tot allò que ens propose... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Synera fletxa Barcelona
20 de novembre de 2012, 14.21 h

#23 L'oferta l'agafarà si no te la majoría absoluta. Llavors o l'obligaran a pactar amb el PP o ens escanyaran financerament. Toca majoría absoluta de Mas per portar a terme el mandat del poble (mani). En aquest cas es deurà a aquest i no a Duran. En cas contrari no. Què no ho veus?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Synera fletxa Barcelona
20 de novembre de 2012, 14.15 h

#27 Molta gent amiga meva d'ER m'ha dit que en aquesta ocasió cediran el vot. Es hora de donar una imatge forta i unida devant l'estranger, inclosa Espanya. Excepte Alemània, els paisos centralistes europeus no volen un Mas majoritari. Ho està dien la premsa, començant per Le Monde. I és el que vol Madrit per mentir sobre el sobiranisme. ARA TOCA MAS, inclús ho veuen els de ER i, como segona, aquesta formació. Però ull, aquest lloc podrie ser pel PSOE o pel PP. Per tant, majoría absolu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
20 de novembre de 2012, 13.04 h

Ho sento faré el salt a ERC i votaré CIU, vull que tinguin majoría absoluta i no tinguin CAP exusa.I de pas, veure la cara dels telenotícies de Madrid durant la nit l'eleccions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Jordi fletxa CATALUNYA
20 de novembre de 2012, 12.16 h

#24 Total per escalfar cadires,la qüestió no treballar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.