directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya, el malson d’Europa

El joc brut d’Espanya i la insistència en voler deixar Catalunya fora de la UE preocupa a molts eurodiputats profundament demòcrates

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

El PP insisteix en deixar Catalunya fora de la UE agafant-se a una resposta del parlament europeu del 2004, referent a la independència d’Algèria. Avui l’eurodiputat del PP Luis de Grandes ha insistit de nou en fer prevaldre aquest document davant de la resposta de fa unes setmanes de Durao Barrosso als eurodiputats catalans. Davant la resposta del vicepresident de la C.E,  Maros Sefcovic, l’eurodiputat català, Raül Romeva, ha demanat la paraula, però la inseguretat d’Espanya és tal, que l’eurodiputat socialista Miguel Ángel Martínez, que en aquell moment actuava com a president de la Cambra, ha denegat la paraula a Raül Romeva, la qual cosa ha generat estupor en gran part dels parlamentaris.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Voler deixar Catalunya independent fora de la UE sigui com sigui demostra l'amor d'Espanya vers Catalunya

El PP ha demanat al president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, que mantingui "viu per garantia de tots" el posicionament de la CE del 2004 que, arran d'una pregunta sobre Algèria, va indicar que una regió que s'independitza d'un estat membre ha de sortir de la UE. "Espero que aquesta doctrina segura i constant de la Comissió pugui seguir viva per garantia de tots", ha demanat l'eurodiputat popular Luis de Grandes en una intervenció a l'Eurocambra en què Barroso ja havia marxat. La CE ha reiterat en diverses ocasions que només es posicionarà sobre les conseqüències concretes de la independència de Catalunya si l'estat li fa la petició descrivint un "escenari precís".

A nivell general, però, el vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic -que substituïa a la cambra a Barroso- ha dit que la institució comunitària "pot confirmar el seu posicionament expressat el 2004 com a resposta a una pregunta parlamentària i com va ser recentment recordat pel president de la Comissió" a Cadis. En la mateixa línia que Barroso a Andalusia, Sefcovic ha assegurat que l'escenari "no ha canviat" perquè el Tractat de Lisboa "no ha introduït canvis" sobre el tema de la secessió d'una part d'un estat membre.

El posicionament del 2004 de la Comissió Europea és una resposta parlamentària de l'aleshores president, Romano Prodi, a una eurodiputada que preguntava si el cas de la independència d'Algèria de França creava un precedent per altres situacions similars a la Unió Europea.

Un espanyol denega la paraula a Romeva

L'eurodiputat català d'ICV, Raül Romeva, ha demanat la paraula després de la intervenció del popular Luis de Grandes, però el socialista Miguel Ángel Martínez, que en aquell moment actuava com a president de la Cambra, li ha denegat.

Els eurodiputats catalans van preguntar recentment a través d'un escrit a José Manuel Durao Barroso sobre la independència de Catalunya. En la seva resposta, el portuguès va assegurar que només es pronunciarà sobre les conseqüències legals de la independència quan tingui sobre la taula "una situació concreta". Així, Barroso va descartar formular un posicionament oficial fins que l'Estat no li faci una "petició". Aquesta és també la fórmula que han seguit els portaveus oficials de la CE cada vegada que s'ha preguntat sobre la qüestió en la roda de premsa diària que es fa a Brussel·les.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
PEPO fletxa Terrassa
23 de novembre de 2012, 10.57 h

#4

No ho faran, perquè saben la resposta i, aquesta només és una, millor Catalunya que és més seriosa amb els seus compromisos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Roger fletxa Figueres
22 de novembre de 2012, 14.29 h

#5 Això de fer tot el mal que poden ja ho fan ara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Angel fletxa calafell
22 de novembre de 2012, 13.46 h

#5 Que no et confonguin nomes volen els nostres calers ,la resta els importa una merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
22 de novembre de 2012, 12.29 h

Diuen que ens volen i ens estimen peró que si marxem ens faran tant de mal com els sigui possible…


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
fideli fletxa rdnes
21 de novembre de 2012, 19.35 h

Ui, com se'ls hi acudeixi españa dir a europa: o Catalunya o jo!.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
21 de novembre de 2012, 18.08 h

Comptant amb el sentit comú europeu, és de suposar que preferirien fotre fora Espanya, gran xupòptera de subvencions i gran incomplidora de condicions econòmiques, que no pas Catalunya, país ric que donarà més del que rebrà. Si segueixen admetent Espanya serà més per misericòrdia que no pas per conveniència. Tot això sense comptar l'esperit democràtic europeu que veu com a l'estat espanyol encara hi proliferen els tics FRANQUISTES de tota mena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
21 de novembre de 2012, 15.00 h

El Financial Times augura una Catalunya dins la UE i més rica.
El diari econòmic calma els inversors econòmics assegurant que una exclusió de Catalunya de la zona euro no es produirà perquè "seria perjudicial".

El rotatiu britànic 'Financial Times' analitza a través d'un vídeo i un article penjats al seu web ( http://video.ft.com/v/1980071522001/Catalonia-the-cost-of-independence ) l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 30   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 de novembre de 2012, 13.22 h

http://www.youtube.com/watch?v=7b9Sij2TSv4

A few days ago I got a tweet from Adina. She lives in New York and speaks Catalan. We met and talked about the oppression of the Catalan language . The more I learn about the Catalans the more their story resonates with the history of the African Americans in the USA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 30   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.