directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tardà proposa per carta a Herrera i Duran i Lleida demanar la compareixença de Zapatero per parlar de les inversions a Catalunya

La necessitat de desplegar l'Estatut "amb totes les seves potencialitats" ho exigeix

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha proposat per carta als portaveus d'ICV i CiU, Joan Herrera i Josep Antoni Duran i Lleida, que demanin conjuntament la compareixença del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per parlar les previsions d'inversió a Catalunya per a l'any vinent en compliment de l'Estatut vigent. A la carta es recorda que aquesta sol·licitud arriba després que en la darrera sessió de la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats, celebrada aquest dimarts, el Grup Socialista va rebutjar la demanda de compareixença urgent del ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, que havien sol·licitat ICV i ERC, per poder debatre les inversions previstes en el marc de l'Estatut.
joan tardà
Joan Tardà, en una imatge recent / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
En una carta als dos portaveus amb data d'aquest dimecres, 29 d'agost, Tardà recorda que tant ICV com ERC consideraven 'del tot necessària' la compareixença de Solbes per 'guanyar la transparència' d'un debat 'tan viu al nostre país arran de la fallida dels serveis bàsics', producte 'en bona part' de la 'manca d'inversió estatal i la incompetència en la gestió del Ministeri de Foment'.

A la missiva també que recorda que 'ens vam oposar a la demanda de compareixença del president espanyol sol·licitada pel Partit Popular'. La raó és 'prou evident i així va ser explicitada pels nostres representants: Esquerra no farà seguidisme d'iniciatives sorgides d'una força política que no accepta, de facto, el resultat del referèndum de l'Estatut celebrat a Catalunya, raó per la qual manté els recursos d'inconstitucionalitat', remarca Tardà.

Davant la impossibilitat de fer comparèixer Solbes, el portaveu d'ERC apunta que 'lamentem, doncs, que davant d'aquest exercici de responsabilitat' d'Esquerra i d'ICV, la resposta del Grup Socialista fos el 'menysteniment i la manca de voluntat envers la demanda raonada' de compareixença del ministre Solbes, 'raó per la qual entenem que el govern espanyol opta per l'opacitat en el debat i la voluntat d'evitar una resposta unitària catalana'.

Es per això que, 'en un exercici de franquesa, ja vam anunciar en la mateixa intervenció que sol·licitaríem a la resta de grups parlamentaris catalans presents a la cambra la demanda conjunta de compareixença del president del govern espanyol a fi de poder debatre-ho amb ell', argumenta Tardà.

La immediatesa de l'aprovació dels pressupostos generals de l'estat per a l'any 2008 i el 'compromís adquirit pel catalanisme polític' de fer desplegar l'Estatut 'amb totes les seves potencialitats', 'al nostre entendre, així ho exigeixen', continua, afegint que 'per la qual cosa esperem la vostra resposta afirmativa per tal de poder registrar l'esmentada demanda abans de la propera reunió de la Junta de Portaveus que s'ha de celebrar el dimarts dia 4 de setembre'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Ousplens fletxa Montsià
30 d'agost de 2007, 13.59 h

A que no. A que no es fa res i seguim igual, cada cop més enfonsats a la foscor. I a que, si es fa, tampoc no aclarim res. I a que, si aclarim alguna cosa, tampoc serveix de res perquè o no es compleix o es compleix amb reticències i flemàtica ineficàcia, o a deshora i escassament; o del tot fora de termini i es perd. A que sí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 d'agost de 2007, 10.49 h

No deixa de ser curiós. Sense els Vots del PP, la compareixença es impossible... però com que hem de sortir als paper fent veure que reclamem la presència de ZP, presentem la nostra petició
On és la trampa? A l’hora de votar la petició del PP, votem no i els insultem...i desprès confiem, que el PP es negui a votar la Nostra. Oficialment hem demanat la presencia de ZP, pero ens garantim que no hagi de comparèixer...
Resultat...submissió, submissió, submissió


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.