directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Setmana de reunions per buscar posicions 'comunes i unitàries' davant el TC

El president de la Generalitat, José Montilla, manté que vol la renovació de l'alt tribunal

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat aquest dilluns que, abans de la setmana que ve, té previst parlar amb els líders dels partits catalans amb l'objectiu de 'configurar posicions el més comunes i unitàries possibles' després que la setmana passada el Tribunal Constitucional espanyol (TC) no aconseguís emetre sentència sobre l'Estatut. Montilla vol que hi hagi una renovació de l'alt tribunal i, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assegurat que insistirà en parlar amb José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy per aconseguir-ho.
josé montilla, president de la generalitat, psc
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ha assegurat que tornarà a parlar amb Zapatero i Rajoy per aconseguir que hi hagi una renovació del TC. 'Espero en les properes setmanes tenir l'ocasió de poder tornar a parlar amb Zapatero i Rajoy d'aquest tema', ha dit. De fet, el president ha explicat que el president del govern espanyol li va mostrar la seva 'predisposició' a abordar aquesta renovació, tot recordant que aquesta 'va quedar encallada' en el seu moment perquè el PP 'va posar dos noms de persones amb perfils molt conservadors i de discutible prestigi i capacitat des del punt de vista del dret constitucional'.

Després que Rajoy rebutgés la proposta de renovació del TC perquè creu que no es bo rellevar magistrats 'a meitat del partit', Montilla –que aquest cap de setmana ha parlat telefònicament amb Rajoy-, ha recordat al president del PP, dels 12 àrbitres, 'un va morir, un altre està recusat i quatre tenen la llicència caducada des de fa dos anys'. Per això, el president creu que el TC actual 'no està en condicions després d'aquest trajecte d'abordar un tema com el que ens ocupa en aquest moment', tot i afegir que 'respecte' la institució. 'El millor que podríem fer és abordar la renovació del TC', ha dit, perquè estigui 'més legitimat des del punt de vista moral, ètic, polític'.

Montilla ha demanat 'joc net' i que 'els àrbitres quan tenen la llicència caducada han de ser renovats per qui pertoca'. 'Això és el que s'ha de fer, pensant en la Constitució, pensant en el TC i el seu prestigi, avui molt minvat per unes circumstàncies que són lamentables i que no es dóna a cap país d'Europa amb tribunals similars', ha assegurat.

Per això, Montilla ha garantit que insistirà davant PSOE i PP i espera poder tornar a parlar tant amb Zapatero com amb Rajoy sobre aquesta renovació. Però el president també ha anunciat que espera mantenir contactes al llarg d'aquest setmana amb els líders dels partits catalans per 'tractar de configurar posicions el més comunes i unitàries possibles'. Montilla ha explicat que ja va tenir alguns contactes amb els líders catalans abans de la reunió del plenari del Constitucional –la setmana passada Artur Mas va revelar converses amb el president-, i que ara ho farà 'abans de la setmana que ve'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
19 d'abril de 2010, 12.10 h

Els catalans fa molt de temps que estem units per aconseguir llibertat i independència de Catalunya!


Visca la Constitució catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.