directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: la independència està molt més a prop

Pel líder republicà ara el Parlament és inequívocament sobiranista i això pot accelerar la consulta i la fa més sòlida, més clara, més consensuada, més plural i oberta

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

En una entrevista a Rac1, el president d’ERC, Oriol Junqueras,  ha manifestat que aquest nou escenari fa “forts a tots els ciutadans de Catalunya que volen una millora, una transformació de la nostra realitat des del punt de vista econòmic, social i nacional”, i ha afegit que el lideratge del procés cap a la independència correspon als ciutadans de Catalunya, “perquè tots els grans processos de la història requereixen lideratges col·lectius.” Per Junqueras “Avui, la independència de Catalunya és més a prop. Som més els que hi donem suport i el poble de Catalunya vol que el lideratge sigui compartit.”
 

Comparteix
   


Etiquetes
Sense pressa per entrar al govern

Junqueras veu que els resultats electorals demostren una majoria pel dret a decidir al Parlament, i considera que el bloc sobiranista s'ha desplaçat cap a l'esquerra mentre que el bloc de centre-esquerra s'ha desplaçat cap al sobiranisme i que ERC n'és el ''punt de confluència'', i assegura que el proper president de la Generalitat ha de ser Artur Mas perquè és l'únic candidat que té una majoria àmplia. Per Junqueras, ''no tindria sentit'' buscar un candidat alternatiu ja que ''no es pot vestir una majoria alternativa'' i ''no farem coses rares'', ni cal ''fer ballar l'aigua a ningú''. Junqueras ha dit que la decisió d'aquest suport s'ha de decidir en el sí del partit.
 
El líder d’ERC considera que Convergència i Unió ha de fer ''senyals'' d'haver entès ''el missatge'' i demostrar que no pactarà amb el PP en ajuntaments o per qüestions pressupostàries com ha fet els darrers anys per tal de poder comptar amb el suport d'ERC. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Junqueras també ha assegurat que CiU ha de senyalar que el procés ''va endavant, serà clar i explícit'', i també ha de demostrar que està disposada a fer canvis en ''la política econòmica'' en la línia que proposa ERC ''per una fiscalitat més justa''. Només en aquest cas, Junqueras està disposat a parlar ''de governabilitat, que es pot sustentar ''des de dins o des de fora''. En una entrevista a Rac1, Junqueras no ha descartar donar suport a CiU però ha demostrat la seva voluntat d'aconseguir ''un acord més ampli'' que inclogui més forces polítiques, sindicals i empresarials.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
PEPO fletxa Terrassa
28 de novembre de 2012, 10.58 h

M´agradaria que ara sortissin els partidaris de Solidaritat i dièssin que donen suport a una o auna altra candidatura independentista; crec que és de rigor democràtic, que després d´avisar-los que la seva opció no tenia camí a recòrrer, no van rectificar i alhora es vantaven de la opció presa. Bé doncs són 47.000 vots (sumats a ERC eren 4 diputats) que finalment van enlloc i, segurament per la llei d´Hont algun ha anat a parar a la dreta espanyolista.
Pel que fa a l´actitud d´ERC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
27 de novembre de 2012, 16.40 h

Ahora todo son flores y violas., Estamos peor que hace 6 meses cuando se empezó a marear la perdiz.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
mario fletxa barna
27 de novembre de 2012, 11.17 h

Amb Junqueras ha arribat la tranquilitat, ara" anar fent sense pressa i regalimant tendresa" però amb contundència, seguretat i fermesa. Ens hauriem de relaxar tots plegats i anar a la una com sempre hem demanat, el gobierno no ho pot suportar i per tant anem bé, molt bé.
Vinga, trempera CIU i honestedat. Tot anirà bé ja ho veureu. CIU fa com san Tomás si no ho veu no ho creu i això és signe de debilitat.
S'ha se ser valent i ho sereu encara que sigui perquè perquè heu fet quelcom qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Gentil fletxa Osona
27 de novembre de 2012, 09.34 h

#31 TOTALMENT D'ACORD, EL PARTIT DEL "SI", UN PARTIT QUE VA TREBALLARR MOLTISSIM EN EL PARLAMENT FENT PROPOSTES INTEL.LIGENTS I POSSIBLES QUE PORTAVEN A LA INDEPENDÈNCIA, PERÒ ÉS UN PARTIT QUE NO VA A MENJAR-SE EL COCO DE LA GENT, ÉS UN PARTIT INTEL.LIGENT I SERIOS, I QUE QUAN FA UNA PROPOSTA I VIABLE. PERÒ EL POBLE DE CATALUNYA, LAMENTABLEMENT, HI HA MOLTA GENT QUE NO SAP FER UNA REFLEXIÓ DE SENTIT COMÚ I NO SAP AILLAR-SE D'AQUESTS CANTS DE SIRENA DELS PARTITS EN ELS SEUS MITTINGS QUE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Jordi fletxa CATALUNYA
27 de novembre de 2012, 09.27 h

#34 Que es pot esperar de qui a casa seva li arriba la merda al coll i dona lliçons de com netejar la dels altres?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Gentil fletxa Osona
27 de novembre de 2012, 09.25 h

Junqueres està molt bé el que diu, però que recordi que no està en campanya electoral i no cal menjar-se el coco de ningú, que deixi de dir tòpics, de dir frases fetes i de posar-se medalles, ara és hora d'anar per feina per Catalunya no només dir-ho i sobretot amb reflexió i amb serenitat.
El que a mi m'agradaria per tornar a creure amb ERC, és que demanèssin perdó dels 7 anys que es varen passar mirant només pel seu bé personal, de cada diputat, set a. Anys que es varen lliurar-... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
RAC fletxa Rubi
27 de novembre de 2012, 09.21 h

Tot això està molt be, però ERC ha d'anar per feina i posar-se d'acord, negociar ràpid, no pot deixar a Ciu governant sol i amb acords puntuals perque sino sera una olla de grills i no anirem enlloc, perque en Duran ja està parlant de negociar també amb el PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Gentil fletxa Osona
27 de novembre de 2012, 09.20 h

#30 NO SIGUIS MISERABLE I NO T'ALEGRIS DE LA BAIXADA DE QUALSEVOL PARTIT CATALÀ, AIXÍ NO ANIREM ENLLOC, A MI EL QUE EM PREOCUPA ÉS LA PUJADA DEL pp, DE CIUTADANS, CAL CONSTRUIR I NO DEMOSTRAR VENJANÇA I MENYS DELS NOSTRES PARTITS.
QUAN EN ELS MITINGS EL PSC, ERC, ECV NO EXPLICAVEN CAP SOLUCIÓ SINO NOMÉS ANAR CONTRA CIU, AIXÒ ÉS L'ENVEJA DELS MEDIOCRES II AMB MEDIOCRES NO ES POT FER RES A FAVOR DE CATALUNYA, PER MÉS QUE ERC CONTINUAMENT HO DIGUI. ÉS ALL`," DIGUEM DE FAS BANDERA I ES V... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Jordi fletxa CATALUNYA
27 de novembre de 2012, 08.28 h

#27 El fet que ahir estiguèssis fent de palanganero de la "Quarta PPorka" suposo que et va impedir veure que ja et vaig dedicar alguna floreta,això o peruqè ets idiota.Majoria sobiranista al Parlament enfront l'automarginalitat nordgibraltarernca.Això si,el que no es comforma és perquè no vol,o perquè no pot?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Synera fletxa Barcelona
27 de novembre de 2012, 04.25 h

#31 Doncs ja veus de què ha servit el teu vot. Anem bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.