directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El “Financial Times” : pagar per evitar la independència de Catalunya

En el seu editorial el diari econòmic suggereix a Espanya que doni a Catalunya el pacte fiscal, "és un preu que val la pena pagar per evitar la crisi institucional”

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Londres (ACN).- El 'Financial Times' assegura aquest dimarts en el seu editorial que els resultats electorals del 25-N poden suposar "una oportunitat" per l'Estat espanyol d'evitar un referèndum d'independència a Catalunya. El text defensa que els contraris a la independència "no haurien de recrear-se amb el resultat" perquè els escons perduts per CiU "els va aconseguir ERC". Pel diari, la forta majoria dels partits sobiranistes "reforça la visió que el referèndum és una demanda de molts i no un somni de pocs" però "el camí és ara més difícil". Per això, diu, Mariano Rajoy hauria de considerar que el pacte fiscal "és un preu que val la pena pagar per evitar una crisi constitucional en plena emergència econòmica".
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
El “Financial Times” no coneix la poca tradició democràtica d’Espanya

El rotatiu britànic 'Financial Times' creu que els resultats de les eleccions del 25-N podrien suposar una oportunitat per "adreçar les preocupacions" de Catalunya en matèria econòmica i fiscal "sense haver de recórrer a un referèndum divisori". En el seu editorial d'aquest dimarts, titulat 'L'empat a Barcelona' el rotatiu anglès assenyala que "ni unionistes ni separatistes haurien d'alegrar-se del resultat" però que "si prenen l'avantatge de l'oportunitat presentada, la votació podria ser al final positiva".

L'FT admet que els catalans van expressar de formar majoritària un desig per celebrar un referèndum, però argumenta que les diferències econòmiques entre CiU i ERC fan que el camí sigui més difícil. "És veritat, CiU i ERC tenen prou escons per formar una coalició de govern que col·loqui la qüestió de la sobirania al cor del seu programa. Però els dos partits tenen visions oposades en la consolidació fiscal liderada per Mas", diu l'editorial. "Els separatistes suggereixen el 2014 com a data per un plebiscit. Però el vincles que uneixen CiU i ERC es podrien desfer abans d'aquesta data", avisa.

El “Financial Times” adverteix a Espanya que han guanyat els partidaris de la secessió

"La naturalesa poc concloent d'aquests resultats ofereix a Espanya una oportunitat", assegura el diari financer. "Darrere de la petició de Catalunya per la independència, hi ha greuges econòmics molt arrelats. Com a potència que aporta una cinquena part del PIB d'Espanya, a Catalunya li agradaria retenir més dels seus ingressos fiscals. Aquest assumpte es podria resoldre sense haver de recórrer a un referèndum divisori", assegura l'editorial.

Per l'FT, Mariano Rajoy "va rebutjar fins i tot parlar" del pacte fiscal el mes de setembre, però ara hauria d'adonar-se que "una major autonomia per Catalunya podria ser un preu que valdria la pena pagar per evitar una crisi constitucional en plena emergència econòmica". Alhora, assegura que Mas hauria de considerar que qualsevol nou sistema s'apliqués un cop resolta la crisi econòmica. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
30 de novembre de 2012, 20.27 h

Mas sotmetrà a consulta la contraoferta que farà Rajoy i, per desgràcia, aquesta guanyarà en detriment de la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Toni fletxa Ripoll
28 de novembre de 2012, 09.52 h

Dues coses:
- Perdoneu la meva ignorancia,ja ting una edat i no he estudiat mai català, per aixó pregunto si és correcte apostrofar davant una F?
-Els del FT no saben que els castellans no compleixen mai els seus pactes, i que nosaltres ja estem farts dels seus incompliments, i que ha arribat un ount que només volem la independència


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Sóm i serem fletxa Barcelona
28 de novembre de 2012, 08.55 h

La que s'ha liat per dir les coses una mica clares. Aquests nois de la Espanya profunda no estàn acostumats a que es fiquin amb ells. Sort que nosaltres els Catalans ja tenim la pell ben curtida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jordi fletxa CATALUNYA
27 de novembre de 2012, 22.34 h

#13 Apa que si fos per la boca els espanyols serieu la 1ª potència mundial,però com ha de ser pel cervell i les ganes de pencar...doncs això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
27 de novembre de 2012, 21.31 h

http://www.youtube.com/watch?v=X54QZ-R7ZVs&feature=plcp

Dos americans parlen de la repressió del català en aquest tercer vídeo d'en Sharif, el novaiorquès que explica la independència de Catalunya al món.
L'Adina és una nord-americana que va anar amb 16 anys a estudiar a Catalunya, va viure amb una família d'Argentona i va acabar parlant perfectament el català. L'Adina conversa en aquest vídeo amb e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Carlesmail.com fletxa Barcelona
27 de novembre de 2012, 19.12 h

#14
Em sembla molt trist que us poseu a insultar el bon home que ve a pasar el rato a aquesta pagina amb l'única l'intencio de tocar la moral.

Tinguis raó o no (que la tens)

Pero a base d'insults no aconseguiras res, només enfadarte.

Que diguin el que vulguin, que ens menysprein tant com vulguin, més motius tenim nosaltres per anar-nos-en.
No han volgut entendre mai que els catalans no hem volgut mai realment independitzar-nos d'españa, nomes hem volgut respecte i igualtat dins l'estat.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Català! fletxa Lleida
27 de novembre de 2012, 18.57 h

#13 M'agrada ni pacte ni polles!!! Ara independència i punt!!! Que donguin pel cul a tota Ecspanya!!!!! I si quan no i som es moren de gana... que es fotin per fills de puta!!!! La gent que és normal ja vindrà a viure i s'integrarà, i tota la panda que ens odien... millor morts de gana!!! :)
Per cert, m'agrada això de l'Aragonès Oriental i tal... Ara ja puc posar una llengua més al meu currículum!!! :)


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
aLFRED rIURÓ fletxa cATALUNYA
27 de novembre de 2012, 18.52 h

#12 #13 Mira, mariconeta, ja sé que t'agrada molt fotre't coses per l'anus, però tingues la vergonya de dissimular-ho i de no fer-ne ostentació pùblica. Que potser no veus que m'he cagat en tu i en tots els fills de prostituta sarnosa com tu? No ho entens, desgraciada? Doncs procura no fer-me enfadar, que si em poso a ser maleducat com tu, et puc guanyar fàcilment, perquè jo, a diferència de tu, tinc instrucció i fantasia, i no sóc un deprimit mental com tu, albertita desgrasiadinya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
27 de novembre de 2012, 18.18 h

#9 Efectivamente ni pacto ni ostias... aunque ahora que lo pienso lo de las ostias está por ver.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
27 de novembre de 2012, 18.15 h

#11 Tu eres más tonto de lo que te crees y eso que sabes que ya lo eres y mucho. Yo hablo del mismo modo que hacéis vosotros así que si te molesta que te joda un pez sierra de los grandes. Pringao!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.