directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran apreta per a què CiU abraci Espanya

El líder d'Unió aparca la consulta d'autodeterminació i assegura que "no es pot parlar de consulta si no hi ha algú que permeti el govern dia a dia"

Comentaris 50  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya i president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, vol aprofitar la devallada electoral d'Artur Mas per apartar a la federació nacionalista del camí cap a l'estat propi i intentar paral·litzar d'aquesta manera un procés imparable. Ha advertit que el Govern de CiU que sortirà d'aquestes eleccions necessita un "suport estable" i que sense el "dia a dia" no es pot parlar d'altres qüestions com la convocatòria d'una consulta que -ha remarcat- ha de ser "legal". "Si no tenim un suport estable que permeti realment un govern fort com havíem reivindicat i les urnes no han volgut donar a CiU, és evident que el que necessitem sobretot és el dia a dia, i a partir del dia a dia venen altres coses, però sense el dia a dia no hi ha res de la resta", ha dit. El líder d'UDC creu que no serà gens fàcil un acord estable amb ERC perquè "fa la sensació" que els republicans no el volen.

Comparteix
   

ERC està preocupada perquè Duran i Lleida vulgui "frenar i sabotejar" la consulta sobre l'estat propi

ERC està convençuda que la consulta sobre l'estat propi ha sortit àmpliament reforçada després de les eleccions del passat 25 de Novembre gràcies als 87 diputats assolits per les forces que defensen el dret a decidir. Per això, els republicans es mostren preocupats quan algun dirigent de CiU no ofereix un missatge clar a favor de la consulta. El portaveu d'ERC a Madrid, Alfred Bosch, ha denunciat aquest dimarts que el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, estigui intentant "allunyar" la federació nacionalista "del mandat democràtic que li han donat els catalans a les urnes". En declaracions a l'ACN, Bosch ha afirmat que estan preocupats perquè Duran vulgui "frenar i sabotejar" la consulta. 

"Quin mandat té el senyor Duran i Lleida per convertir-se en el fre de mà del procés d'autodeterminació de Catalunya?

D'on ha tret els vots, la confiança i el suport per obstaculitzar el dret a decidir dels catalans", s'ha preguntat Bosch després que aquest mateix dimarts el president d'UDC hagi advertit que sense un "suport estable" al futur Govern no es podrà parlar d'altres qüestions com la convocatòria d'una consulta.

Bosch ha recordat que 1,5 milions de catalans la van reclamar el passat 11 de setembre als carrers de Barcelona, que el Parlament va aprovar una resolució comprometent-se a convocar una consulta prioritàriament durant la propera legislatura i que el passat diumenge els partits que donen suport a l'autodeterminació -entre els quals CiU- van aconseguir una àmplia majoria en les eleccions.

Duran fa augmentar la preocupació d'ERC

Duran ha advertit que "com va dir ahir el president Mas, no es pot parlar de convocar una consulta o de qualsevol altra qüestió si no hi ha algú que realment permeti el govern dia a dia". Duran ha afegit que "la consulta es pot fer d'aquí un, dos, tres o quatre anys, però passat demà cal adoptar decisions", ha dit, i "si no tenim un suport estable que permeti realment un govern fort com havíem reivindicat i les urnes no han volgut donar a CiU, per tant el mandat és clar, és evident que el que necessitem sobretot és el dia a dia, i a partir del dia a dia venen altres coses, però sense el dia a dia no hi ha res de la resta".

El també secretari general de CiU ha afirmat que CiU "assumirà la seva responsabilitat" de buscar la conformació d'un govern, però altres formacions també han d'assumir la seva. Entre aquestes, ha dit, "hi ha ERC", que és el principal partit de l'oposició, però "altres també poden assumir la seva responsabilitat". 

Respecte a la possibilitat de trobar un suport estable dels republicans, Duran i Lleida s'ha mostrat escèptic. "Veurem què dóna de sí, però fa la sensació que ERC no vol saber res d'un govern estable o d'un suport parlamentari estable, i per tant no serà gens fàcil, perquè la situació és complexa". Amb tot, no ha volgut verbalitzar les seves preferències per a la conformació del govern. "No és cert que estigui a favor d'uns o dels altres", "exercirem la responsabilitat sempre i quan algú ens acompanyi en l'exercici de les seves responsabilitats, i veurem qui és".

En aquest sentit, ha recordat que entre els compromisos de CiU amb l'electorat hi ha fer una consulta que ha reiterat que ha de ser "legal", i conseqüentment "en la mesura que sigui possible caldrà fer-la".

Duran també veu "evident" que ""els ponts entre el PP i CiU ja eren dèbils abans de les eleccions i són més fràgils" ara, perquè durant la campanya electoral "se n'ha trencat algun". En aquest sentit ha assegurat que ni ell ni Artur Mas han rebut cap trucada de Mariano Rajoy ni de ningú del PP



COMENTARIS fletxa taronja

item
#50
Roger fletxa Figueres
29 de novembre de 2012, 15.50 h

#49 A banda dels atacs personals, algun argument?

Yeah I didn't think so.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
29 de novembre de 2012, 12.51 h

#45 #46 #47 Cada vegada et veig pitjor. Lo teu és més greu del que em pensava. Quina pena que a l'Empordà (si és que ets d'aquí?) s'hi criï gentusseta com tu, ens avergonyiras. Mira, Roger: allà aprop de la Plaça del Gra (entre aquesta i la Plaça de la Palmera) crec que encara hi ha els fills del Dr. Eres, que són psicòlegs o psiquíatres (no ho sé perquè sortosament no he necessitat anar-hi mai) i ells et podran atendre amablement i dir-te si tens o no tens curació possible. Ment... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Jordi fletxa CATALUNYA
29 de novembre de 2012, 12.00 h

#43 Cada cop que recordo les prediccions de la "PPitoniSSa de la Quarta PPorka"(pp segunda fuerza en Catalunya") no puc fer rès més que recordar que ets idiota.
La voluntat d'un poble:87 escons pel dret a decidir,Roger,ai ,vull dir PPitoniSSa,o no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Roger fletxa Figueres
29 de novembre de 2012, 11.37 h

Podem resumir la presa de pèl d'Española de República Castellana amb aquesta frase:

LA INDEPENDÉNCIA SOY YOOOOOOO (escrit així, amb faltes, perquè són una mica ni d'aquí ni d'allà).

Dir-se independentista i votar Española RC és ser imbècil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Roger fletxa Figueres
29 de novembre de 2012, 11.35 h

#45 Funcionària espanyola busca... més subvencions tripartites durant la tarda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Roger fletxa Figueres
29 de novembre de 2012, 11.31 h

#41 Jo no insulto -no ho he fet, ni ho faré mai- als independentistes.

Només dic que Española de RC no és independentista, que és molt diferent.

S'atrapa abans un mentider -o un malalt mental com tu- que un coix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
eloi fletxa VILA DE GRÀCIA
28 de novembre de 2012, 18.38 h

#38 No et penso donar més minuts de temps de la meva tarda però, abans de dir-te adeu per avui, noi ESTÀS MALALT i t'ho has de fer mirar. I això no és política, és un consell mèdic.
Adeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
28 de novembre de 2012, 18.15 h

El tal Roger forma parte d ela troupe de payasos de SI y tiene irritado el colon porque tendra que pagar las multas y los peajes.




Cada vez que me acuerdo del lema de campaña de CiU en las autonomicas de Nov,26 del 2012 , me da un ataque de risa.


“La voluntat d´un poble” es . . . . que pierdas doce dipùtados


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Salvador fletxa Navata
28 de novembre de 2012, 18.03 h

#36 Ténen raó JRS i Joaquim Albert: tu no saps que et dius, Roger: no sé per què, la ràbia t'encega i dius unes tonteries que estic segur que si descanses uns moments i reflexiones, et vindran llàgrimes als ulls de veure quines barbariats i quines acusacions falses has fet a ERC. Mentres no reflexionis, semblarás un boig. No ho semblis, home, que sé que no ho ets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
28 de novembre de 2012, 16.32 h

#38 Tu no hi ets tot, Roger, tu ets un malalt que ha d'anar al psiquíatra. Dius ser independentista però insultes gratuïtament als independentistes. Et vols fer el graciós i tens menys gràcia que una foca ballant xarleston. De debó t'ho dic que estas malalt i que t'has de cuidar, perquè lo teu és greu, molt greu. Deixa de fer el pallús i respecta el qui eren independentistes de molt abans que tu neixessis. No fassis el ridícul, sisplau, deixa que el fassin els espanyolistes com l'Alb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.