directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Independència via Europa

Moviments socials d’Escòcia, Catalunya, Flandès i Euskal Herria presenten una petició a la UE per l’aplicació del Dret d’Autodeterminació

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 20 vots )
carregant Carregant

Representants de la ‘International Comission of European Partnership’ (ICEC), Paul Van Cappellen, Txente Rekondo, Anna Arqué, Brice Lafontaine, Joanne Scobie i Mr. Philippe Haeyaert (President del significatiu moviment per la Pau de Flandes) han presentat a Bussel.les una iniciativa que demana a la Comissió Europea l’acomodament dins el context legal de la Unió Europea del Dret Humà Universal d’Autodeterminació. La ‘International Comission of European Citizens’ (ICEC) és un aplegament de tots aquells ciutadans Europeus que defensen la democràcia, els drets universals i l’exercici dels principis fundacionals de la UE. És oberta a tots els ciutadans Europeus i a títol personal.

Comparteix
   


Etiquetes
Un d’aquests drets Universals és el Dret Humà d’autodeterminació segons és establert a la Carta de les Nacions Unides, ‘Convenants on Civil and Political Rights and on Economic, social and Cultural Rights of December 1966, the Final Act of the Conference for Security and Cooperation in Europe ( Helsinki 1975), and the ICJ-advisory opinión on Kosovo del 22 de Juliol 2010.
 
ICEC amb aquesta petició demana la UE la creació  dels mecanismes necessaris que possibilitin l’exercici d’autodeterminació per aquelles nacions Europees amb majoria política o social per convocar-lo.
 
En cap cas, i seguint el protocol per les ‘Iniciatives Ciutadanes Europees’, li correspon a la ICEC presentar a la Comissió Europea un full de ruta de com fer-ho internament però sí que tenint presents els molts articulats dins el Tractat de la Unió Europea, que defensen els valors fundacionals de la UE i la estricta observança i desenvolupament de les lleis Internacionals incloent els principis de la Carta de les Nacions Unides, la ‘ICEC’, ofereix a la CE el suport que demana d’1milió de signatures entre tots els ciutadans Europeus per defensar la que estem segurs és una proposta que les nostres Institucions Europees veuen com seva tenint present la importància i transcendència social que té per milions de ciutadans Europeus, als quals representen. Uns ciutadans Europeus que volen solucionar aquesta indefinició institucional en referència l’execució sobre aquesta matèria.
 
Recordem que els Drets Universals que subscriu la Unió Europea tenen validesa: efecte ‘Erga Omnes’ que vol dir per tots els temps, arreu i sense limitacions competencials, si es subscriuen, s’han d’acceptar, reconèixer i oferir els mecanismes adients per executar-los pràcticament de manera democràtica i pacífica.
 
Ara la Comissió Europea té 2 mesos per deliberar la petició, passat aquest termini la ICEC, organitzacions i individus Europeus que promouen l’exercici democràtic del dret universal d’Autodeterminació, tindran 1 any per recollir 1 milió de signatures.
 
Aquesta petició a la Comissió Europea és una eina més per tirar endavant el procés que ha iniciat EPI de normalització popular del concepte d’Independència a nivell Europeu però no un fi en sí mateixa, de fet ‘ICEC’ té una agenda internacional fins al 2014 plena amb accions i projectes que es reforcen mútuament en aquest objectiu.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
bejota fletxa bcn
25 de setembre de 2013, 15.21 h

Volkswagen Barcelona tiene ya diseñado el abandono de Cataluña y el traslado de la sede corporativa a Madrid por la amenaza independentista de Artur Mas


Volkswagen Audi España quiere anticiparse a una eventual independencia de Cataluña
N.B. AL IGUAL QUE AL QUEBEC...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Llibertat fletxa Alt Empordà
4 de desembre de 2012, 00.43 h

#10 Tienes razón Baturro: a gent com tu no els volem pas. Queda't ben tranquil a Fraga.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
PEPO fletxa Terrassa
3 de desembre de 2012, 21.08 h

#15 Noi, em sap greu, però he de dir que menteixes descaradament. Jo hi he viscut a Fraga (fa 25 anys enrera) i puc assegurar el contrari del que tu dius, sense por a equivocar-me i, a més dit en la vostra llengua, que mira quina casualitat, és la mateixa que parlo jo.
Visca la Terra i el Poble Lliures!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
PEPO fletxa Terrassa
3 de desembre de 2012, 21.04 h

#16 Però amiga Isabel, els que s´expressen d´aquesta forma, són precisament aquells que creuen que estan per damunt teu i que tu formes part de la la colònia espanyola que en diuen Cataluña, per tant, no li demanis quelcom que no pot fer de cap manera, doncs a l´ADN es duen gravades les actituds personals i polítiques, que durant molt de temps nosaltres mateixos hem acceptat, no de bon grat, però finalment acceptat. Ara, s´acabat, però ells seguiran en la seva postura crispada i fins... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
3 de desembre de 2012, 17.46 h

Els estats grans, amb les seves inseparables ànsies imperials, són els culpables de tenir un món com tenim. Culpables de les guerres, del menyspreu a les llibertats individuals, de la desestructuració de continents sencers com l'Àfrica o l'Amèrica del Sud, i culpables de l'agressivitat dels mercats i de les multinacionals. Tot procés de secessió i de fragmentació d'aquests monstres de la geopolítica será beneficiós per a la humanitat i per al planeta. Llàstima que potser ja serà m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
3 de desembre de 2012, 16.59 h

Aquests desgraciats castellanistes que van de valents i que a la primera òstia es posen a plorar i t'ofereixen el seu fastigós cul, ja estic fart de sentir-los. Tenen sort que els mòdems no puguin trametre acció física, perquè jugariem una estoneta amb ells... Això també va per Marcel #5·6, procureu que no coincidim mai enlloc, fanfarronets cagats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
3 de desembre de 2012, 16.53 h

#10#15 Tu, ignorant: tu a Fraga sempre hi serás un immigrant, si parles aquesta puta merda de llengua invasora. Així que calla i no bramis més com un ruc afamat. I tu no corres a òsties ni a la teva àvia paralítica, valent de pega. Em pixo en tu. Apa a fanfarronejar al bar de gais on passes les hores, desgraciat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Isabel fletxa Barcelona
3 de desembre de 2012, 14.24 h

Que encara no saps que en democràcia es pot defensar el que vulguis sempre que ho facis amb respecte i arguments. Tincs molts amics a la franja que voldrien ser catalans abans que aragonesos. No per això insulten a ningú ni quan es diuen les tonteries de que el català que és parla és aragones oriental. O sigui que treballa al teu poble i deixan's en pau. Cap català t'obligarà a res a la força estigues tranquil i vota lliurement, això és la democràcia.
El primer que cal és respecta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Baturro fletxa Fraga
3 de desembre de 2012, 14.12 h

#13 #14 Perdona pero los que siempre hablais de "paissos catalans" y nos incluis dentro sois vosotros. En mi pueblo nadie quiere ser catalán ¿te queda claro?.. ala pues. No nos metáis en vuestra guerra y menos por una cuestión de idioma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Isabel fletxa Barcelona
3 de desembre de 2012, 12.45 h

No val la pena contestar a persones que només diuent bajanades i que només disfruten amb tirar porqueria o que l'altre s'esfonsi. Aquestes persones demostren que no tenen res a oferir a la societat i això deu ser molt dur.
Ser un amargat o frustrat no porta a res, millor que et curis i ajudis al teu poble enlloc de voler enfonsar als catalans, si et sents espanyol cap problema, teniu molta feina a fer i aquest no és el teu lloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.