directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Bustos es fa aplaudir a la seva entrada als jutjats

Picabaralla entre seguidors i detractors de l'alcalde instants després de la seva arribada.

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Sabadell (ACN).- Una sonora ovació de prop d'un centenar de ciutadans ha esclatat per rebre Manuel Bustos als jutjats aquest diumenge a les sis de la tarda. L'alcalde de Sabadell en una breu atenció als mitjans ha promès una declaració "llarga" per demostrar tant la seva innocència com la "honestedat" del seu mandat al capdavant del consistori. "Mai he cobrat cap comissió ni tinc res a veure amb cap trama de corrupció", ha sentenciat. Les contradiccions que suscita la figura de Bustos han quedat provades instants després d'entrar als jutjats, quan s'ha desencadenat una picabaralla entre seguidors i detractors, aquests darrers menys nombrosos, amb alguns moments de tensió.  
Alguns detractors de Manuel Bustos s'han concentrat aquesta tarda davant dels Jutjats.
Alguns detractors de Manuel Bustos s'han concentrat aquesta tarda davant dels Jutjats.
© @acn


L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, moments abans d'entrar als Jutjats.
L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, moments abans d'entrar als Jutjats.
© @acn


© @acn

Comparteix
   

Un centenar de detractors de Bustos arriben amb escombres als jutjats al crit de "fora corruptes de Sabadell"

Sabadell (ACN).- Un centenar de detractors de l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, han arribat als jutjats carregat amb escombres per demanar simbòlicament una neteja de la presumpta corrupció consistorial. La marxa ha sortit de la plaça de Sant Roc, seu de l'Ajuntament, i ha estat convocada pels grups municipals de l'Entesa, la CUP, Iniciativa i Esquerra Unida. Els ciutadans de la mobilització han demanat que l'operatiu policial serveixi per "acabar amb l'estil Bustos", caracteritzat, segons el manifestant Rafael López, "en silenciar totes les veus discrepants amb les seves polítiques". Els ciutadans "ja fa temps que sabem que alguna cosa passa a Sabadell", ha assegurat. 

L'alcalde de Sabadell ha arribat a les sis de la tarda, trenta minuts abans de l'hora finalment fixada per la seva declaració després que el jutge hagi interrogat els sis imputats per un delicte contra l'administració pública previstos per aquest matí al diumenge.
 
Manuel Bustos ha estat rebut amb una sonora ovació que ha tornat amb gestos de complicitat cap al prop de centenar de ciutadans que l'esperaven. Just abans d'entrar a l'edifici s'ha dirigit un instant als mitjans de comunicació per aclarir que la seva serà una declaració "llarga" per demostrar amb totes les dades -porta sota el braç una carpeta amb documentació- l'"honestedat" del seu mandat. Sí ha promès novament que no forma part de cap entramat de corrupció urbanística i que mai ha cobrat "cap comissió". 
 
Picabaralla entre partidaris i detractors
 
Els seguidors que s'han aplegat per aplaudir i animar a Bustos han reaccionat amb vehemència davant els insults que li han proferit la minoria de detractors que també l'han esperat. Envoltats per un núvol de càmeres i fotògrafs han arribat inclús ha intercanviar alguna bufetada sense més incidents. 
 
Amb la declaració de Bustos es tancarà la tercera jornada de les quatre que el magistrat del jutjat d'instrucció de Sabadell ha programat per investigar el cas 'Mercuri'. Ha estat la que més expectació mediàtica i veïnal ha suscitat, amb diferència. 
 
La fiscalia rebenta el “cortijo” de Bustos

Mentre Carme Chacón deia avui que “CiU no és de fiar” sortia a la llum la trama de Sabadell que imputa càrrecs del seu entorn com l’alcalde de sabadell i el secretàri d'organització del PSC Dani Fernández
 
La Fiscalia Anticorrupció ha acusat els implicats en la trama de corrupció urbanística de Sabadell d'exigir com a condició "sine qua non" 120.000 euros com a dipòsit a fons perdut per accedir amb avantatge a les contractacions públiques. Segons la fiscalia, aquesta quantitat, que podia variar en funció del pressupost de la construcció, es repartia entre funcionaris i membres del PSC a l'Ajuntament de Sabadell, junt amb un altre del PP recentment destituït pel seu propi partit. A més, un cop finalitzada l'obra les dues parts tenien un pacte implícit i emparaulat l'entrega en un despatx d'advocats d'un 3% del pressupost final en diner negre. 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Gentil fletxa Osona
3 de desembre de 2012, 09.44 h

Per què tota aquesta corrupció dels socialistes de Sabadell no haa sortit fins el dia després de les eleccions? i la mentida sobre un document de Mas, tot i essent fals, surt abans de les eleccions?
Els poders mediatics, premsa, radio, TV..... és el que determina qui ha de governar i no, te la paella pel manac. El codi deontològic dels periodistes, què se n'ha fet?, l'han encuadernat i posat a un museu?, on?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 de desembre de 2012, 21.44 h

Ayer me moria de risa viendo en Polonia a la cupula de CiU crucificada en el Monte Golgota cantando la cancion de La Vida de Bryan.


Buenisimo. Ahora vamos a ver si MaSS resucita al tercer dia o es de verdad un cadaver politico.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pere fletxa BCN
2 de desembre de 2012, 20.27 h

Anar als jutjats amb la claca es el model unionista, ja ho feia el pp al País Valencià


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.