directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CDC estudia trencar els pactes amb el PPC a la Diputació de Barcelona i la CCMA després de l'ofensiva de Wert

En el cas dels ajuntaments, analitzaran si el grup popular es comporta com l'Estat

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha anunciat que el seu partit ha iniciat un procés de reflexió sobre els acords que manté CiU amb el PPC en grans institucions del país com la Diputació de Barcelona i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Després de l'ofensiva del ministre d'Educació contra la immersió lingüística, CDC estudiarà si cal trencar aquests acords més importants. "El procés de reflexió està engegat. El procés de reflexió sobre fins a quin punt tot això és sostenible està engegat, però no està acabat", ha apuntat. En el cas dels ajuntaments, però, analitzaran cas per cas si el grup popular de cada ciutat o poble es comporta com l'Estat.

Comparteix
   

Les negociacions entre CiU i ERC ja estan en marxa, els equips negociadors designats i la federació ja estudia algunes peticions dels republicans. Una d'elles és que CiU trenqui pactes amb el PPC. Pujol no ho ha relacionat amb la negociació amb ERC, sinó amb l'ofensiva de l'Estat contra la immersió lingüística, però el cert és que ha anunciat que CDC ha engegat un procés de reflexió sobre la col·laboració que la federació manté amb els populars en algunes instàncies. 

Ha precisat que s'està estudiant si cal trencar amb el PPC en els pactes que afecten institucions importants del país, com és el cas de la Diputació de Barcelona, però també la Corporació, citada implícitament per Pujol. "Són massa diferències i molt grans amb el PPC que dificulten molts pactes en institucions importants del país, dificulten molt les enteses", ha reconegut.

En canvi, en el cas dels ajuntaments, la qüestió és diferent, ja que abans caldrà comprovar si la dinàmica municipal a Castelldefels, Reus i Cambrils -on hi ha pacte amb el PPC- és la mateixa que la de l'Estat i la del ministre d'Educació.

I és que Pujol ha carregat durament contra José Ignacio Wert i l'esborrany de llei d'educació, que ataca directament la immersió, i que no es pot negociar per part del Govern. "No es pot negociar amb aquells que et volen destruir", ha constatat.

Però també ha aprofitat per replicar al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que s'ha queixat que Catalunya avisi de la possibilitat d'incomplir l'objectiu de dèficit del 2012. "A aquest ministre que es queixa se li ha de recordar que ell mateix no paga el que deu a Catalunya", ha dit Pujol, que ha acusat l'Estat de practicar una "asfíxia financera" contra Catalunya, a més d'identitària ara amb la llei educativa. També li ha remarcat a Montoro que els ajustaments que ha fet la Generalitat són molt superiors als de la resta de governs autonòmics.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
5 de desembre de 2012, 18.42 h

Des de fa anys CiU i el PP han negociat i format un tàndem des de fa anys a Madrid i a Catalunya i això no es pot deixar de banda d'avui per demà,
I ara CiU veu que no pot fer res més que negociar amb ERC, Però realment no deu ser fàcil de negociar i assolir acords de govern amb un partit que CiU sempre ha ridiculitzat i menystingut i ara necessita com el pa que menja.

El més honest crec que seria que ERC deixés de banda la governabilitat de Catalunya en mans de CiU i exigir l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
5 de desembre de 2012, 11.01 h

Si per fer una cosa com aquesta han d'obrir un "procès de reflexió", malament. Sembla que els hi sàpiga greu. Quan van fer els pactes no s'ho van pensar tant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa barna
5 de desembre de 2012, 10.03 h

S'han de trencar! a tot arreu perquè el gobierno veigi que ja no es fa la puta i la remonete i els nostres conciutadans han de ser escoltats en la majoria social. Dels ajuntaments també, la llàstima és que es va fer molt mal a ERC i a molts d'ells ja no hi pot fer res, sobretot a Badalona!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
5 de desembre de 2012, 07.00 h

Comunicat de l’ANC davant l’atac a la immersió lingüística del govern espanyol

En relació al projecte de llei de la qualitat educativa impulsat pel govern espanyol, en què el català passaria a ser una llengua residual a l’ensenyament, l’Assemblea Nacional Catalana constata:

Que el projecte de llei és l’atac més greu a la llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista. Un atac covard, fet públic un cop han passat les eleccions al Parlament de Catalunya, que respon ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JORDI fletxa GRANOLLERS
5 de desembre de 2012, 05.39 h

Ja ha passat el temps de discutir, ara es temps d'insubmisió fins arribar a la independencia de Catalunya al més aviat possible.
Catalunya nou estat independent d'Europa.No perdem el temps discutint res que no sigui el repartiment de drets i obligacions internacionals..


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
5 de desembre de 2012, 01.42 h

Aixo no sa de estudiar ni pensar sa de FER Trencar amb EL P.P. Si vol tenir relacions amb els de E.R.C. Hi no volem ser més temps TRAIDORS A Catalunya com han fet duran dos anys he de fortes retallades TRENQUEU AMB EL P.P. Srs de C.I.U. Hus costa molt per qué tots dos sou de DRETES Dura i Pura he


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
5 de desembre de 2012, 00.32 h

Doncs que acabin d'un cop. Al grà o vosaltres matrixos. Us penseu que sou algú? El poble passarà comptes molt serioses als seus servidors. S'acabat l'era de la Casa de les Plantes, d'en Millet, d'en Duran i afaires exteriors, de calentar cadires i hospitals (oi Carod?), de les embaixades a Casablanca i a Paris ocupades per gent poc presentablevque no sap ni agafar una cullera, dels xofers i cotxes de luxe. S'acabat de "fer" el senyor. A travellar i prou! No cal tantes maniobres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Albert Vilà i Vilar fletxa Caldes-Cassà
4 de desembre de 2012, 23.09 h

Sempre igual !!! CIU estudia ... CIU treballa sobre ... Collons Catalunya necessita fets !!!! Quan un tema com aquest surt a la premsa ha de ser per anunciar que CIU HA TRENCAT ELS ACORDS !!! Srs. de CIU que encara no veuen que el poble volem fets reals ??? Prou d'ambigüitats !!! Prou de politocràcia !!! Es hora de servir al país !!! La millor resposta als "Werts" seria que en el dia d'avui hagués sortit un comunicat oficial anunciant el trencament CIU amb el PP tant a la Dip... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 de desembre de 2012, 21.43 h

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Cal que continuem signant els que encara no ho han fet, feu-ho arribar a tothom, us imagineu que Obama rep 400.000 o 500.000 signatures???

Ja portem més de 30.000 signatures.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.