directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran no dóna treva a Mas

Referma l'aposta d'UDC per la confederació, assegura que CiU ha deixat orfes milers de no independentistes, i s'oblida que molts independentistes abandonen Unió

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president del comitè de govern d'UDC i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat que fins i tot Artur Mas preferia incorporar el PSC a l'acord amb ERC. En la seva carta-web als militants d'UDC, Duran s'ha dedicat a desmentir les interpretacions d'alguns mitjans de comunicació sobres les seves paraules en el Consell Nacional d'UDC. Això sí, ha refermat l'aposta del seu partit per la confederació, i per tant no per la independència, i que CiU ha deixat orfes en aquestes eleccions milers de catalanistes no independentistes. "Ho sento, és el que pensem", ha dit Duran, que s'ha queixat que el seu partit i ell "fan nosa" perquè no són frontistes.

Comparteix
   


Etiquetes
Duran víctima d’una conxorxa manipuladora?

El líder d'UDC,  ha negat que fes un discurs antiindependentista o que digués que UDC no s'ha de deixar arrossegar pel sobiranismeduran el Consell Nacional passat. "Completament fals! Interessa presentar-me i presentar-nos com antiindependentistes, però no som anti res i tampoc antiindependentistes", ha argumentat Duran, que ha subratllat que a UDC hi ha i hi haurà independentistes, però la posició majoritària aprovada al congrés del partit aposta per la confederació.

Unió, un partit de grisos
 
De fet, s'ha queixat que el seu partit i ell "fan nosa" precisament perquè no es volen situar en cap dels dos blocs. "Per molt que rebem, ningú ens apartarà del camí de negar que tot hagi de ser blanc o negre. Hi ha molts grisos", ha defensat, tot remarcant que UDC reivindica el dret a l'autodeterminació i la consulta, però no està ni pels "frontismes ni per les veritats absolutes".

 Les incontinències de Duran, capaç de dir el vot d’Ortega o les preferències de Mas

També ha negat que ell apostés per un pacte amb el PPC, sinó que el que calia és  refer ponts pel que fa a la relació institucional. Però això, ha insistit, no té res a veure amb un acord de legislatura, perquè els únics acords possibles eren amb ERC i PSC. De fet, ha reiterat que ell hagués preferit un pacte amb les dues forces, i ha revelat que també Mas ho volia així.

Igualment, ha desmentit que ell preferís un acord només amb els socialistes, perquè faria la sensació que s'ajuntaven les dues formacions que havien perdut escons i que es podrien estar intentant tapar les vergonyes després del cas Mercuri. És fals, ha continuat, que ell hagués hagut d'acceptar un pacte amb ERC, perquè ell mateix ja el defensava des del principi.

 Déu l’ha fet diferent

Insistint que no hi ha diferències entre ell i Mas, ha assegurat que la reunió que van mantenir dimarts la van acordar dissabte a primera hora, i no tenia res a veure amb el consell nacional d'UDC. De fet, segons ell, no van dedicar ni un minut a parlar d'això i no hi havia cap tensió per calmar. "No penso exactament el mateix que Mas, como no penso exactament el que pensen Joana Ortega, Marta Llorens o Pelegrí. Déu ens ha fet diferents. Però s'equivoquen els que busquen diferències amb el president Mas. Perden el temps “burxant", ha conclòs.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Ll.B. fletxa Granollers
10 de desembre de 2012, 19.59 h

Ara en Duran supera als socialistes. Vull dir al sector catalanista del PSC . Aquests es troben sense projecte nacional per que el Federalisme no té qui l'acompanyi a Espanya. Ara en Duran es proclama confederal, amb qui compta a la resta de l'estat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
10 de desembre de 2012, 18.33 h

Si ens hi fixem un xic veurem que ningú dins de CiU o de CDC no ha demanat que Unió desaparegui, i crec que això és així ja que els dos components de la coalicíó són com les dues cares d'una mateixa moneda, i tal i com passa a una moneda es necessiten l'un a l'altra per a donar sentit i explicar i complementar la pròpia existència que s'ha caracteritzat per l'ambigüítat del seu missatge polític que manté satisfets i enganyats a un bon grapat de catalans que s'anomenen nacionalist... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Òscar fletxa BARCELONA
10 de desembre de 2012, 09.54 h

S'ha de posar data a la dissolució de la coalició CiU. Ja fa molt temps que no té sentit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
9 de desembre de 2012, 13.22 h

El que cal és que la gent compromesa dins d'UDC fan les passes que ja ha fet el batlle de Vic deixant clara la seva postura i abandonant un partit que ja no responia a les seves aspiracions.
No oblideu que dins de CDC tampoc no volen ni referendum ni independència.

Ra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
maria jesús fletxa la garriga
8 de desembre de 2012, 17.25 h

Senyor, es un dir perque el seu comportament no es el de qui ostenta aquest tractament, no s'ha n'adonat que els mal resultats de Convergencia i l'alça de ERC va ser el resultat de que mil.lers de catalans desconfiesin de vosté? Pasis directamente al PP, així tot hom sabrà oficialment que es el que li va i farà un gran servei als que lluitem perque la nostra Nació esdevingui Estat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
8 de desembre de 2012, 16.01 h

Jo hubeix clar mentres estigui DURAN I LLEIDA Dintra de C.I.U. no es fara cap Referèndum per la Independencia , ara el Referèndum esfa servir nomes per que ni Junqueras ni Artur Mas no parlim de politicas Socials de trobar Feina als 850.000 ATURATS Catalans que te Catalunya hi molts no cobren ni el Sudsidi de Atur .Cal Protejir EL ESTAT DEL BENESTAR Social hi aixo no hufa C.I.U. tampoc hufara E.R.C. Per tan tots dos rebran u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Oriatx fletxa Argentona - Catalunya
8 de desembre de 2012, 12.38 h

No entenc pq es tant difícil, trencar d'una vegada amb aquest personatge que sempre ha estat entre dues Aigües. Entenent que pot haver gent a qui li agradi, es que no tenen gent Jove al partit, amb carisma i sobre tot amb ganes de fotre el camp d'una vegada d'Espanya i deixar-se de discurs-ets polítics ridículs i fatxenda's?. Pq no proclamem d'una puta vegada Independència unilateral-ment i a fer punyetes?, es insuportable viure i conviure mes amb tota aquesta mena de parasits. INDEPENDENC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Mike fletxa Girona
8 de desembre de 2012, 10.59 h

Plega Durante, fot el camp, ets un podrit escañol que l'únic que vols es xupar els diners dels catalans, no et volem cromanyó cabernicula caspós, Durante dimissió.

Visca Catalunya lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
CAT fletxa Girona
8 de desembre de 2012, 10.52 h

No volem aquesta Unió podrida presidida per Durante ilerda, un vividor botifler que no ha fet mai res per Catalunya, l'únic que fa es posar pals a les rodes continuament, que foti el camp i que ens deixi treballar per la independència els que han guanyat les eleccions, els sobiranistes som majoria, a més, la confederació es fa a traves de dos estats independents.
Visca Catalunya lliure


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
JOSEP M fletxa FORNELLS DE LA SELVA
8 de desembre de 2012, 09.25 h

ALS MOSSOS FEIXISTES, 20 DIES PER ANY TREBALLAT I AL CARRER


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.