directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ABERTIS ingressa milions d’euros de l’Estat pel descens del transit de cotxes a les autopistes catalanes

Per cada cotxe que deixa de passar per l’AP-7, l’Estat paga a ABERTIS fins a 4 cops el cost del peatge. L’escàndol beneficiarà a la concessionària amb més de 2.000M€uros

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Segons un estudi del RACC l’autopista AP-7 al seu pas per les comarques de Girona ha tingut un descens del transit en quatre anys de més del 20%. Aquestes dades han comportat fins al 2010 que l’Estat Espanyol, concretament el Ministeri de Foment, hagi de compensar amb 457 milions d’euros a la concesionaria ABERTIS, xifra que augmentarà exponencialment en els propers anys en funció del descens constant de transit per l’autopista. La crisi porta a un traspàs de cotxes cap a la N-II que a més de comportar un augment dels accidents, comporta a l’Estat una sagnia escandalosa per culpa del conveni que va signar amb ABERTIS la ministra socialista Magdalena Álvarez.

Comparteix
   


Etiquetes
ABERTIS cobra doble: dels usuaris i de l’erari públic pel nefast conveni. Ara els polítics tenen la paraula, amb una iniciativa parlamentaria es pot arreglar l’escàndol.

Amb un peatge gratuït o simbòlic, l’Estat s’estalviaria milions d’euros

Si el Ministeri pagués el peatge dels usuaris, augmentaria el transit i es complirien les xifres establertes pel nefast conveni signat pel Ministeri de Foment i la concessionària, d’aquesta manera l’erari públic s’estalviaria de pagar els 300 milions d’euros anuals.

Amb un peatge gratuït o simbòlic, L’Estat evitaria la major part d’accidents a la N-II

Segons el RACC, la tendència actual comporta que s’igualin els transits entre l’autopista AP-7 i la N-II, el que comportarà un augment considerable d’accidents en una carretera que ja té un nivell d’accidents considerable, l’única forma d’evitar els accidents mentre no es desdobli la N-II és traslladar vehicles a l’autopista, l’Estat s’estalviaria l’alt cost dels accidents entre morts i ferits i s’estalviaria pagar milions d’euros a ABERTIS.

Per què el Ministeri prefereix regalar més de 2.000 milions d’euros a una empresa privada?

Primer signen un conveni escandalós malgrat que diferents informes el desaconsellaven per que dificultarien el desdoblament de la N-II com així ha sigut, i un cop vist el desastre i l’alt cost per l’erari públic, quan tenen un possibilitat de reduir els danys col·laterals prefereixen seguir augmentant  els beneficis d’Albertisen perjudici dels usuaris catalans.

No tenim l’AP-7 gratuïta per què el Govern Espanyol no vol

Pagant el peatge dels usuaris, fins i tot és podria cobrar un preu simbòlic, augmentaria el transit i s’estalviaria diners i donaria resposta a l’escàndol dels peatges que paguem els catalans, és tant senzill com tenir voluntat, però Espanya prefereix seguir castigant, sempre que pot, Catalunya.

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
15 de desembre de 2012, 07.57 h

Però de l'autopista C-16, AUTEMA filial d'ABERTIS ningú en parla i és l'autopista més cara i mal feta de tot l'estat


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
13 de desembre de 2012, 18.17 h

No m'agrada fer això de copiar-enganxar i fer servir dues vegades el mateix escrit, però és que el que he posat abans em sembla molt escaient també per als comentaris d'aquí:

Certament, el mal de l’electorat català és aquest, en paraules gairebé copiades de F.Otetes: la manca de constància, de perseverància, d’ENTERESA. A les primeres de canvi, a la primera cosa que no casa amb la seva opinió particular (sigui encertada o no, sigui ben informada o no) cundeix el desànim i el vo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
13 de desembre de 2012, 17.44 h

#23 Doncs suposo que ja saps per a què va servir el teu vot? Més o menys com si l'haguessis fotut al cubell d'escombreries... I no pots dir que en aquestes mateixes pàgines no s'hagués examinat minuciosament el tema... I saps també quin nom té això de que una sola persona es cregui tan entesa que pugui "castigar" el partit independentista per excel.lència sense haver assistit a les discussions sobre estratègia política? Jo no t'ho diré perquè no tinc la menor intenció d'ofendret, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
12 de desembre de 2012, 21.04 h

Jo després de votar sempre ERC en les darreres eleccions vaig votar SI, i ho vaig tenir clar quan vaig veure que els màxims responsables d'ERC deien per activa i per passiva que volien la cooficialitat del castellà a una Catalunya independent.

Tots els lingüistes ens han explicat a peu i a cavall que un pais com el nostre si les dues llengues gaudeixen de cooficialitat aleshores la més forta acaba per fer desaparèixer la més feble. Des del 19755 lluitant per promoure l'ús del ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
12 de desembre de 2012, 18.25 h

#19 On recony has llegit això de "entràvem"??????? Vols dir que saps llegir, noiet? I tens la barra de dir que els d'ERC mentim, i que els de SI mai no vàreu dir que ereu els ùnics independentistes? Goses negar un fet que cents de lectors varen poder comprovar? O bé no hi ets tot o t'agrada més mentir que respirar. I dius que mentim nosaltres? Això és el que fan els castellans, acusar els altres d'allò que han fet ells.

De tota manera, ja en tinc prou de carallades. Per aquest cam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
12 de desembre de 2012, 18.17 h

#20 Nen: veiam si aprens a escriure bé, i potser llavors entendrem què vols dir. Potser tu t'hi entens, però per als altres el teu discurs no té ni cap ni peus ni sentit ni claredat. Només es veu que la ràbia se't menja i et fa perdre l'autocontrol.

Es veu clarament que no tens ni remota idea de què vol dir prepotent, i també es veu clarament que pateixes dislèxia quan dius literalment: "vinga valents, ara a demostrar" A demostrar què i per què som valents? Tu ho sabrás, els altre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
SI fletxa BCN
12 de desembre de 2012, 18.07 h

#16 Mentiu mes que parleu. Com sempre prepotents!
Heu mentit i heu aconseguit el vostre objectiu, vinga valents, ara a demostrar. Però demostreu que ens equivoquem, si heu de demostrar al que ens teniu acostumats, no paga la pena.
De pas, per que no responeu a n'estic tip quan us comenta la vostra realitat? Ah no, a vosaltres us agrada mes insultar directament per tapar la merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
12 de desembre de 2012, 17.51 h

#17 Estic desitjant que m'ho expliquis de que van les coses.
Es graciós com interpretes els fets. Primer, aquest mitja es vostre també, i els de SI "entràvem" quasi com lladres, sense cap dret...
d'altra banda, es graciós com et fas la víctima, si si, ja ho visualitzo, tots els d'ERC callats, sense ofendre, obrint-nos els braços i sense mentir en cap moment, amb humilitat i sense manipular.
Mira, la sort es que tot es demostrable!
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
12 de desembre de 2012, 17.43 h

#16
Els de SI parlem clar i català, òbviament varem esmentar els innumerables "fets" d'ERC, i per que? perquè volem la dependència i heu mentit molt.
A mi em sembla molt i molt be criticar un fet o una persona sempre i quan sigui una realitat, no un suposició. La majoria de gent de SI (no puc dir tots, fins l'ultim simpatitzant, perquè no els conec a tots i de ximplets hi ha absolutament a tot a reu...), hem dit veritats, potser molestes però fàcilment constatables.
Això es un dret ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
12 de desembre de 2012, 17.06 h

#16 Dono fe del que diu Miquel Sala: durant dies i setmanes els votants, militants o simpatitzants de SI varen venir-nos a emprenyar dient que ERC no era independentista. Tothom els va avisar de que estaven actuant canallescament, que destruien la unitat independentista i que insultaven més a ERC que al propi govern de Madrid ... però ells insistien una vegada i una altra. Jo estic content de la seva desfeta total, se la varen guanyar a pols. I ara aquest poca-solta de "N'estic tip" sembla qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.