directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 07:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Revés judicial al Govern valencià pel tancament de TV3

Una sentència del Suprem deixa sense efecte les sancions a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i les prohibicions d'emissió del senyal de TV3 al País Valencià.

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Madrid (ACN).- El Tribunal Suprem ha estimat el recurs d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i anul·la la resolució del govern valencià que obligava a tancar les emissions de TV3 i imposava una sanció de 300.000 euros. L'alt tribunal considera que és l'Estat i no el govern del País Valencià qui és competent per controlar i sancionar l'ús del domini públic radioelèctric. Una sentència del 2008 del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va desestimar el recurs interposat per ACPV contra la Generalitat valenciana, que va avalar el tancament de les emissions televisives i va mantenir la multa a l'associació.
 
 

Comparteix
   


Etiquetes
Esquerra Unida exigeix que el govern valencià contacti de manera urgent amb Acció Cultural per tornar a emetre TV3
 
Esquerra Unida del País Valencià ha exigit aquest dimecres que la Generalitat Valenciana "contacti de manera urgent" amb Acció Cultural del País Valencià perquè el senyal de TV3 s'emeti de nou al territori. La formació ha valorat de manera molt positiva la sentència del Suprem que deixa sense efecte les sancions a l'entitat i les prohibicions d'emissió del senyal al País Valencià. La diputada a les Corts Valencianes Marina Albiol ha confiat que la decisió judicial suposi "la fi d'una censura, d'un atac a la llibertat d'expressió i d'un atac a la nostra llengua que mai es tindrien que haver produït".
 
"El Consell s'ha de posar en contacte de manera urgent amb Acció Cultural perquè la senyal de TV3 arribe a les nostres cases de manera immediata", ha exigit Albiol. La diputada ha afegit que la sentència ha de ser "el punt i final d'una època funesta i repressora, de la censura i persecució que el govern del PP ha exercit sobre TV3 i sobre Acció Cultural del País Valencià, a qui Fabra haurà, com a mínim, reparar el dany causat".

Compromís: "Tot este procés evidencia el caràcter totalitari del govern del PP, que no vol que els ciutadans puguem vore televisions públiques que ells no puguen controlar"
 
El grup parlamentari Compromís ha mostrat la seva satisfacció per la sentència del Tribunal Suprem que dóna la raó a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i anul·la les resolucions per les quals s'instava al tancament de repetidors de TV3 i imposava de sancions a l'entitat. A través d'un comunicat, el diputat a les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella, ha dit que el tancament de repetidors i les sancions "eren un atemptat del govern del PP contra el dret a la lliure informació" i ha celebrat que "finalment la justícia haja restablert la normalitat de les emissions d'un canal de televisió que forma part de la cultura audiovisual dels valencians".
 
Compromís exigeix al govern del PP que després de la sentència faci efectiva d'una manera oficial la reciprocitat de les emissions entre Canal 9 i TV3. La coalició considera que la sentència del Suprem deixa "molt malament" la Generalitat Valenciana, a qui exigeix que cessi "esta actitud absurda i fora de tota lògica".
 
 


  



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
13 de desembre de 2012, 12.56 h

Tot això està molt bé, però ja heu vist quina ha estat la resposta del PP. Ni parlar-ne, de restablir el senyal si Televisió de Catalunya fa servir l'expressió País Valencià. Aconseguirem que Televisió de Catalunya es vegi al País Valencià sense renunciar al nom de País Valencià?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Xavier fletxa Mataró
13 de desembre de 2012, 11.20 h

#4 I tu saps per què no en té cap, de Nobel de literatura? Doncs per la pressió dels governs espanyols. Sempre que hi ha hagut un candidat, han fet pressió fins a aconseguir que no li donessin. Fins i tot en un cas, l'any 1904, ja havien decidit donar-lo al Guimerà, i finalment el govern espanyol va aconseguir que ho retiressin i el donessin, saps a qui? A l'Echegaray! Un autor de teatre de quarta fila. I saps per què es van avenir a donar-lor a l'Echegaray i no a un altre? Doncs perquè ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
We are not spanish fletxa FREEDOM FOR CATALONIA
12 de desembre de 2012, 23.32 h

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Signem i difonguem aquesta petició per a Obama i la Casa Blanca per a fer respectar el dret a decidir del nostre poble.

Podem fer que el món conegui als catalans i sàpiga la nostra situació. És important que fem la màxima difusió i in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Elvira Joc fletxa Sabadell
12 de desembre de 2012, 21.56 h

#11 El ruc de dir-ne valencià. I encara més ruc de dir-ne, del castellà, "espanyol". Als Països Catalans del castellà sempre n'hem dit castellà. Ara, els franquistes volien que es digués "espanyol" (insultant tots els altres pobles de la península, i les llengües que parlen: andalús, portuguès, lleonès, astur, basc, aragonès i català. Els catalans que en diem "espanyol" del castellà, fem el joc als feixistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pere Jaume Anfós fletxa Alacant (Països Catalans)
12 de desembre de 2012, 21.21 h

És tan ridículament provincià de dir-ne al català que parlem al migjorn del territori (els Països Catalans), és tan ridícul, dic, de dir-ne valencià com alacantí, com lleidatà, com tortosí, com el que siga. Català és català i s'ha acabat. No siguem més franquistes encara que els castellans. Això és el que han volgut sempre els castellans: dividir-nos fins a anorrear-nos tots plegats.

Països Catalans Units i Independents. I prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
12 de desembre de 2012, 18.15 h

COM A VALENCIÀ M'AGRADA I MOL AQUESTA BONA NOTICIA,LA UNIO FÁ LA FORÇA COMPANYS DEL NORD I TV3 ENS UNEIX.....ESTABA PLE DE FÙRA FINS AVUI ....DONCS TV3 EM PLENA DE FELICITAT .ADEU COMPANYS DE LLUITA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Un reusenc fletxa Aquí mateix
12 de desembre de 2012, 18.04 h

#6 El TC i el Tribunal de la Sangre del Duque de Alba me la suen. I si has llegit que algun català aplaudeixi la justícia (?) ePPanyola, és que senzillament, no saps llegir. Respecte al que pugui prohibir o desaconsellar el TC, ens preocupa tant com del gra que t'ha sortit al cul de tant menjar carn podrida. Va, home, sigues seriós i no diguis una bajanada rera l'altra, punyetes! Si no t'agrada això de Països Catalans, aguanta't. Cal tenir una mica de dignitat a la vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
12 de desembre de 2012, 17.51 h

#7 Molt bona la teva referència a l'Echegaray. Permet-me que amplii el tema. Els Nobel (i no pas "nòbles" com diu el pobre maleducat ignorant) de literatura està tan desprestigiat com el Nobel de la pau, que un any varen donar al Kissinger i a Le Duc To, i aquest segon el va rebutjar com si d'excrements es tractés (amb tota la raò).

El cas de l'Echagaray, tens tota la raò del món. Jo li he llegit un parell de "bodrios" (com diuen ells), i són PENOSOS, d'aquells de Madreeee!!!! Hijooo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
M.Sala fletxa Fornells
12 de desembre de 2012, 17.33 h

#4 Au, que se t'han pixat a la boca, eh, ION ? T'han donat una bona lliçó de modos.

Te la mereixies, desgraciat. Si et penses que barretinaire és un insult, és que tens un cervell de mosquit. De mosquit idiotitzat, per ser més exacte. Ets un xenòfob espanyoleru que no et mereixes viure entre catalans. Ens avergonyeixes. Torna al teu miserable poble estepari i deixa'ns tranquils.

Nobels de literatura ? Has sentit parlar de l'Echegaray? Quin fart de riure! Pobre ignorant!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Alberto fletxa Madrid
12 de desembre de 2012, 17.29 h

A ver si os alegrais tanto cuando el TC anule la convocatoria de referendum que queréis hacer (eso si se llega al caso que está por ver) pq para unas cosas aplaudis la justicia española pero para otras España es una mierda... sois más falsos que Judas.
Por cierto yo me alegro de que os hayan dado la razón en este caso, aunque yo procuraría evitar hablar mucho de los "paises catalanes" si se vuelve a emitir, sobre todo por si les da por dar marcha atrás.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.