directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ni Escòcia ni Catalunya independents seran exclosos de la Unió Europea

Alex Salmond assegura que "cap persona seriosa d'aquest continent voldria intentar excloure Escòcia de la UE". L’argument escocès també és vàlid per Catalunya

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Londres (ACN).- El primer ministre escocès Alex Salmond ha destacat la importància dels recursos naturals d'Escòcia per a la UE i ha dit que "cap persona seriosa d'aquest continent" intentaria excloure-la com a membre. D'altra banda, la viceprimera ministra escocesa Nicola Sturgeon considera "realista" que una Escòcia independent segueixi dins de la UE perquè obeeix els interessos d'Escòcia, de la Unió Europea i del Regne Unit. Les declaracions d'aquest dijous arriben després dels comentaris que Barroso va fer el dilluns passat a la BBC afirmant que un nou estat independent hauria de demanar permís per entrar a formar part de la UE. Els partits de l'oposició demanen al govern escocès que deixi clara la seva posició.
 
 



Comparteix
   


Etiquetes
Europa no pot excloure ni Escòcia ni Catalunya per motius econòmics
 
Durant el torn de preguntes al primer ministre escocès d'aquest dijous, Alex Salmond ha destacat la importància de la Unió Europea de seguir mantenint Escòcia com a estat membre. "Aquest país amb el 90% de reserves de petroli de la Unió Europea, amb el 25% de reserves potencials d'energies renovables, el segon proveïdor de gas de la Unió Europea amb el 60% de les aigües territorials d'aquestes illes, és alguna cosa que cap persona seriosa d'aquest continent voldria intentar excloure de la Unió Europea", ha dit Alex Salmond al Parlament escocès.

Les paraules de Salmond, però, no han agradat a l'oposició, que ha titllat les declaracions d'afirmacions "sense sentit" i sense "evidència legal".

La viceprimera ministra escocesa veu "realista" que Escòcia segueixi dins la UE

D'altra banda, Nicola Sturgeon ha dit que és "realista" que una Escòcia independent segueixi dins la Unió Europea perquè obeeix els interessos d'Escòcia, de la Unió Europea i del Regne Unit. Durant la compareixença al Parlament escocès que ha fet aquesta tarda, la viceprimera ministra escocesa ha destacat que el govern escocès resoldrà el rol d'una Escòcia independent a la Unió Europea "amb sentit comú".


Cal deixar dir a Durao Barroso perquè no és l’àrbitre final del tema

Aquest dijous a la tarda, la viceprimera ministra escocesa també ha remarcat la importància de respectar les paraules del president de la Comissió Europea, Durao Barroso, però ha afegit que ell no és "l'àrbitre final del tema". Sturgeon ha matisat que Barroso deixa clar a la carta que ha enviat a la Cambra dels Lords de Westminster sobre les implicacions de la independència que "la Comissió Europea ha expressat els seus punts de vista en general".


Caldrà negociar les condicions d’Adhesió

Tanmateix, el govern escocès defensa que si Escòcia esdevé un estat independent després del referèndum previst per la tardor del 2014, seguiria provisionalment com a estat membre de la Unió Europea, tenint en compte que encara estaria dins del Regne Unit, i negociaria, durant el període posterior al referèndum i les eleccions escoceses del 2016, la seva afiliació definitiva a la Unió Europea. "Paral·lelament a les negociacions amb el govern del Regne Unit, la nostra intenció seria negociar les condicions d'adhesió i continuació d'una Escòcia independent dins la Unió Europea", ha dit Sturgeon.

La viceprimera ministra escocesa ha explicat al Parlament que ha fet una petició a la Comissió Europea per mantenir converses sobre el tema. "Tenint en compte que l'opinió del senyor Barroso sobre aquest tema hauria de ser i serà tractada seriosament i amb respecte per aquest govern, li he escrit demanant-li una ràpida oportunitat per debatre el procés específic pel qual Escòcia esdevindria independent i les conseqüències que tindria per la nostra continuïtat com a membres de la UE", ha destacat.

UE no prescindirà dels recursos i oportunitats que suposen Escòcia i Catalunya per la Unió Europea
 
La viceprimera ministra escocesa ha destacat que Escòcia es beneficia "econòmicament i socialment" de la Unió Europea i que la UE també s'enriqueix gràcies a Escòcia. "Som un membre integral de la Unió Europea i simplement no és creïble sostenir que les altres nacions de la UE no voldrien mantenir l'accés a l'àmplia gamma de recursos i oportunitats que Escòcia aporta a la taula de la UE", ha dit Sturgeon.

Els membres de l'oposició han demanat aquesta tarda al govern escocès que deixi clara la seva posició respecte Europa.
 
 

  
  



COMENTARIS fletxa taronja

item
#40
ANALF ALBERTO fletxa Viyiagonorrea del Pus
15 de desembre de 2012, 20.02 h

Sus dai cuinta de lo hastuto ke sohi?? eing? eing? pongo de nombre SANTI i aluigo pongo Albertu (i no Al ber tu culo) i asina puido desirme a mi mesmo ke sohi la monda i ke attohi 120% de acuildo conmi higo mesmo. !!! Lo bei? Lo abai bitto? Mamaaaa, mila ke sohi litto!!! Mamaaaa!!! i sing la pattiyia pal cabeso!!! Beldá ke sohi muuuuuuuuuuuuuu littto, eing? eing? mamaaaaa? sohi litto, mamaaaa? eing?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Alberto fletxa Madrid
15 de desembre de 2012, 11.26 h

#38 100% de acuerdo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Santi fletxa Mataró
15 de desembre de 2012, 07.56 h

Ja,ja,ja,ja,ja,ja,jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. A MI LO QUE OPINE SALMOND, ME LA TRAE AL PAIRO Y NO TIENE VALIDEZ NINGUNA. Lo que diga la ley y constitución de la UE es lo que vale y según ellas Catalunya quedaría fuera de la Unión Europea.

Pero es igual, Cataluña nunca será independiente porque nunca lo ha sido y porque no tiene la mayoría del pueblo catalán. Aún teniendo la mayoría del pueblo que sería 40%, 60% todo lo más y en una campaña de engaño enfermizada y paranoi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Alberto K. K. fletxa Torrecojones de las Altas Letrinas
14 de desembre de 2012, 18.39 h

#35 Sí, Peyiunga, chia sé ke a no tardás loh epañioleh no bimo a comvertís en la caca de la baca der mundo mindiás, pedo como no etá eng mih manoh canvial-lo, puèèèèè ... me vingo pacá, a ette forung sepalatittta catalang, a bel si sus puido plobocá pa ke sus suisidai duna be pol toas i asina podés eredal el dinero ke a bosotro sus sobra. Cong ette dinero, bis a asel (cronstuil, kiedo disir) una dijkoteke eng mi puiblo pa ke no paresca ke semo meno ke bolsotro ni ke loh del puib... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
14 de desembre de 2012, 17.05 h

#34 M'agrada l'excel.lent educació i la gran imaginació d'aquests castellans imperialistes. El que m'agrada més és que siguin tan CELTAS CORTOS que ho plasmin en forums que queden registrats per a futures consultes, per a la petita història quotidiana de la nostra època. Gracies, Albertoooooo, segueix així, sisplau. No et tornis MAI intel.ligent, que ens defraudaries.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
pellunga fletxa osona
14 de desembre de 2012, 17.03 h

#34 Baixaràs de l'hort el dia que menys tu esperis, i després ploraràs perquè hauràs d'acceptar l'evidència de que el teu estimat país es un projecte en fallida, satiritzat mundialment i exemple de què els hi passa als prepotents. No entenc perquè no t'avergonyeixes de ser com ets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Alberto fletxa Madrid
14 de desembre de 2012, 16.57 h

#33 O sea never... que te folle un pez sierra pringao!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
pellunga fletxa osona
14 de desembre de 2012, 15.41 h

#32 Per idiotes com tu, serem independents en la meitat del temps previst :)


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Alberto fletxa Madrid
14 de desembre de 2012, 15.10 h

#31 Por idiotas como tú nunca seréis independientes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
pellunga fletxa osona
14 de desembre de 2012, 15.04 h

#30 No et pots ni arriba a imaginar com ens riurem de l'Espanya trencada, deprimida i insolvent que quedarà quan ens independitzem, mentres tots vosaltres us defequeu en les nostres progenitores i veieu finalitzat el finançament a partir de succionar la mamella catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.