directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'expedient per l'apagada de Barcelona estarà enllestit a final de mes i 'probablement' hi haurà sancions, segons Castells

L'informe delimitarà els fets i les responsabilitats

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha assegurat que la crisi sobre l'apagada del 23 de juliol a Barcelona està 'superada'. I ha explicat que estan treballant en l'expedient informatiu, el qual estarà enllestit la segona meitat del mes de setembre, i del qual 'probablement' se'n derivaran sancions. Un document que pretén 'delimitar els fets' sobre quina va ser la causa de la caiguda del cable de Collblanc; el funcionament de les proteccions; l'incendi de la subestació de Maragall i l'examen sobre el manteniment de les instal·lacions.
antoni castells
Antoni Castells, conseller d'Economia i Finances / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Castells ha dit que estan en 'plena fase de restabliment de la normalitat' i ha recordat que ja estan en funcionament els dos transformadors de Maragall, el cable de Badalona -connectat el 14 d'agost- i el d'Urgell -el 30 d'agost-. A més, s'està treballant en la connexió dels dos transformadors a través d'un 'by-pass' entre Urgell i Badalona, per si un dels dos fallés poder donar 'continuïtat' des de Badalona passant per Maragall per alimentar Urgell, la qual cosa donarà una situació de 'tranquil·litat plena' fins a l'entrada en funcionament, el mes gener-febrer del 2008, de la substació de Maragall, segons ha dit el director general d'Energia i Mines, Agustí Maure.

Pel que fa al nombre d'usuaris afectats Fecsa-Endesa ha informat que ha tancat acords amb 17.000 particulars.

Projecte de Llei de garantia de subministrament elèctric


El titular del Departament d'Economia ha explicat que la situació viscuda durant l'apagada com la del 23 de juliol ha de servir per millorar les coses de cara al futur i extreure'n lliçons. En aquest sentit, se'n deriva que la xarxa no estava en les condicions apropiades, ja fos per manca de més inversions o un problema de disseny, entre d'altres. D'altra banda, també s'ha fet palès la necessitat de controlar les inspeccions que fan les empreses, així com establir mecanismes i dispositius de reserva en aquestes situacions, i el reforçament dels plans d'emergència.

Per aquest motiu, el Govern portarà al Parlament a finals d'aquest mes un projecte de Llei de garantia de subministrament elèctric que té com a objectiu garantir una doble alimentació a través de la connexió del client a dues substacions. Altres aspectes que inclourà el projecte de llei serà el reforçament de la normativa sobre inspeccions i el seu control, la qual s'establirà cada tres anys; així com mesures que assegurin la idoneïtat de l'estructura de la xarxa de transport i de distribució per 'garantir una estructura per a la Barcelona d'avui i la d'aquí 30 anys', ha dit Castells. Finalment, també s'inclouran els plans d'inversió d'infraestructures elèctriques que han de fer les companyies.

Paral·lelament, a la presentació d'aquest projecte de llei, també es modificarà la normativa sobre inspeccions i sancions per augmentar les facultats sancionadores del Govern.

Castells ha admès que li agradaria que la Llei es produís amb el 'màxim consens possible, tant polític com social', així com amb 'la bona disposició' dels que estan 'directament afectats', però ha matisat que mai es farà en 'sacrifici' dels interessos dels ciutadans.

Per la seva banda, Maure ha afegit que un altre dels punts més importants d'aquesta llei és que treballarà sobre el nou règim d'autoritzacions, amb la qual cosa s'agilitzarà el temps de tramitació 'excessivament llarg' d'instal·lació d'una substació, actualment superior a l'any. A més, es determinarà si es pot treballar amb substacions 'més reduïdes' i amb tensions més 'baixes de 220 Kv a 110 Kv'. Un cop analitzats aquests punts, Maure ha dit que llavors s'haurà de parlar de projectes i inversions. En aquest sentit, abans del 15 d'octubre, les companyies elèctriques han de presentar a l'Administració els plans d'actuació plurianuals i el programa d'actuació concret dels projectes del 2008.

D'altra banda, Maure ha explicat que s'està treballant a les substacions de Collblanc i Sant Andreu per on una línia de 110Kv passa per una de 220KV per evitar un 'possible' incident com el de Barcelona.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.