directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La caverna mediàtica s’excita amb l’acord Mas Junqueras

Disbauxa interpretativa, per alguns Rajoy ja es prepara per asfixiar el pacte CiU-ERC, per altres es planeja destituir Mas i suspendre l’autonomia de Catalunya.

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Regna el caos interpretatiu a la premsa de la caverna Madrilenya, mentre 'La Razón' assegura a la portada que “No hi haurà nació catalana” i que Rajoy aplicarà l’article 161.2 de la constitució contra la construcció d’estructures d’estat a Catalunya i arribarà a la via penal si Mas s’entesta en convocar la consulta, el diari 'El País' subratlla que "Rajoy mobilitza tots els seus recursos per a asfixiar el pacte CiU-ERC", i el diari  'El Mundo' prem el gas i titula a portada "El Govern baralla destituir Mas i suspendre l’autonomia de Catalunya", i reclama dins l’aplicació dels articles del codi penal 404 –de prevaricació administrativa-, i del 402 –de delicte de desobediència- per frenar Mas.
  
Paco Marhuenda director de la Razón, foto Guadalupe de la Vallina
Paco Marhuenda director de la Razón, foto Guadalupe de la Vallina



Comparteix
   


Etiquetes

L'Estat que més vulnera les normes a Europa carregat de lleis per liquidar el dret democràtic de decidir

Ahir l’evidència del pacte va fer saltar totes les alarmes i molts mitjans de Madrid, citant fonts de la Moncloa, han començat a treure de l’armari tota classe d’articles i lleis per condemnar Mas i aturar el procés cap a l’estat propi que ha iniciat Catalunya. Alguns asseguren que Rajoy ja s’ha posat les piles i està perfilant els possibles escenaris per veure per on atacar. El “El País” diu que el Govern espanyol confia en que la consulta, que finalment han pactat CiU i ERC per al 2014, no vegi mai la llum, però assegura que l’executiu espanyol ja es prepara per impedir-la, i anuncia que portarà al Constitucional els nous impostos del Govern, mentre Montoro prepara el recurs contra la taxa a la banca i possiblement el de les nuclears. Altres mitjans encara més cavernaris esperen que Rajoy –que asseguren és tou de mena-, es quadri d’una vegada per totes i, tot seguint les tesis d’Aznar, l’insten a anticipar-se a la consulta, perquè com ha dit l’ex president del PP, en ser la consulta “flagrantment il·legal es susceptible de ser impugnada jurídicament abans de ser convocada” i per tant "No fa falta arribar a la convocatòria il·legal per a actuar", pel que sembla el president de la FAES rememora vells temps i en veure la consulta com una arma de destrucció massiva i considera que cal aplicar la guerra preventiva a Catalunya.
  
  
La "Declaració de Sobirania del Poble de Catalunya", primer gol a l'estat espanyol

El fet que l'acord entre CiU i ERC també inclogui que en el primer ple ordinari de la 10à Legislatura es faci una "Declaració de Sobirania del Poble de Catalunya" amb la finalitat d'establir el compromís al Parlament amb el "exercici del dret a decidir del poble de Catalunya " irrita i molt a la caverna, sobretot perquè difícilment es pot recórrer ja que es tracta d'una declaració política i no d'una norma que tingui caràcter executiu.
 
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
20 de desembre de 2012, 19.39 h

#8 Suposo que volies dir que no és convenient proclamar la independència ABANS de fer el referendum. I estic d'acord que això ens faria perdre legitimitat i credibilitat democràtiques. El tema de la presidència col.legiada és diferent, i reconec que no hi havia pensat. Em caldrà rumiar-lo si en vull tenir un criteri sòlid que en aquest moment no tinc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Miquel Sala fletxa Fornells
20 de desembre de 2012, 18.59 h

#6 No crec que fos bona cosa, perquè ens faria perdre legitimitat democràtica a ulls de la comunitat internacional. Cal ser pacient, constant i, com dèia la desgraciada d'en Franco "inasequibles al desaliento".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ll.B. fletxa Granollers
20 de desembre de 2012, 18.57 h

#6 Una Presidència col.legiada que inclogui GENT DE TOTS ELS PARTITS que estiguin pel plantejament democràtic en la ressolució del conflicte Catalunya-Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ll.B. fletxa Granollers
20 de desembre de 2012, 18.54 h

Tenint les amenaces que tenim es podria plantejar PROCLAMAR PRIMER LA INDEPENDÈNCIA I DESPRÉS FER EL REFERÈNDUM.
Per cert si es carreguen en Mas algú altre assolirà la Presidència, per a continuar el treball. Però, per que no fer una presidència col.legiada?. Que si la volen detenir tinguin que detenir en massa, amb tota la publicitat que això suposaria a nivell internacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pepo fletxa Terrassa
20 de desembre de 2012, 10.45 h

En Synera ho apunta de la mateixa forma que molta i molta altra gent; no és en Mas ni CiU, ni tan sols en Junqueras amb ERC, ni ICV i l´Herrera, ni en Fernández de la CUP; ÉS EL POBLE!!! ÉS LA CIUTADANIA DE CATALUNYA!!! Ho escric en majúscules per tal de fer entendre que crido cap a España, perquè se n´assabentin amb qui se les hauran de veure. Sí efectivament és un moviment polític, però dels de veritat, doncs és dels que neix des de sota, des dels carrers, amb el moviment i la v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
20 de desembre de 2012, 08.24 h

Espanya s'ha buscat ella mateixa tots els problemes que te i tindrà. La culpa és lde 'establishment funcionarial de Madrid, que viu el seu la seva inefectivitat, el seu desastre, el seu fracas sobre l'Estat, a seva fi. Ho haurien de veure la resta dels espanyols i dir-ho. No tenen una premsa lliure? Tant retrasats son?


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
20 de desembre de 2012, 07.58 h

Veuen que estan perdent el "momio" i actuen com Cavez qualsevol. No és Mas, és el poble. I contra aquest no podran. Contra aquesta guerra declarada, ara toca el tancament de caixes. Espanya no és la propietària de CAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
20 de desembre de 2012, 07.43 h

Estan fent tot el possible per a repetir històries de masses segles enrera. Potser desitgen un nou Corpus de Sang? Estan bojos, no saben el que fan. La xuleria imperialista castellana, amb la seva fanfarroneria barata els encega. No veuen que per Catalunya actualment hi corre molta mala llet. Ser en un estat d'irresponsables com ells, és un perill. Cal sortir-ne aviat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
20 de desembre de 2012, 07.26 h

Intentaran tot i mes, com sempre però, no podran amb la voluntat de tot un poble!
Ells no poden frenar la voluntat de les persones que vivim a Catalunya ja què, no només hi som nosaltres sinó també hi han persones de la resta del món i dubto que aquestes persones es deixin impressionar per la "merda" que els hi llencin els espanyols al damunt i molt menys fer-los-hi tenir por! De fet abans, quan ens amenaçaven ens feien gràcia però ara, per pesats i avorrits, es que ja arriben a fer-n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 34   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.