directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Pujol veu l'independentisme amb 'tot el dret moral' davant les actuals relacions amb l'Estat espanyol

Carrega contra el TC, un organisme que 'no es mereix ni confiança ni respecte'

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, creu 'lògic' que l'independentisme 'agafi volada' davant de les actuals relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol. 'És lògic que la proposta agafi volada, o com a mínim el sentiment independentista', ha dit Pujol, 'amb totes les incògnites que planteja, que són grans, molt grans i de tota mena, però amb tot el dret moral i tota la lògica que la situació creada li confereix'. De fet, Pujol sosté que l'Estat espanyol ha triat el model francès, 'centralitzalització i homogeneïtzació radicals'. En un editorial al butlletí del seu centre d'estudis, l'expresident ha carregat contra el Tribunal Constitucional espanyol (TC), ja que considera que és un organisme que 'no es mereix ni confiança ni respecte'.
En aquest context Pujol considera 'lògic' que el sentiment independentista vagi en augment, uns dies després que el TC espanyol hagi fracassat en un nou intent d'emetre sentència sobre l'Estatut.

Tot i que no ha entrat obertament a parlar sobre els últims episodis relacionats amb el Constitucional espanyol, Pujol no s'ha estat de carregar contra aquest tribunal, que creu que 'no es mereix ni confiança ni respecte'. 'Se'm dirà que el TC sempre ha de ser respectat, i és veritat a mitges', ha afegit, 'ha de ser respectat sempre que per la seva actuació poc seriosa, poc eficaç i partidista el nivell de desprestigi no hagi sobreeixit de molt el que el seu caràcter institucional reclama'.

Constata que 'ha fracassat' el projecte de combinar autonomia i la 'imbricació' de Catalunya en la construcció de l'Espanya del segle XXI
L'expresident creu que 'és molt i molt improbable' que el balanç de tot el procés de l'Estatut 'i el seu resultat final efectiu sigui positiu'. 'Pel que fa a Catalunya, tot el que ha passat significa que el projecte de combinar una autonomia important i real, i un respecte autèntic de la personalitat catalana amb una imbricació potent, constructiva i sincera de Catalunya en la construcció de l'Espanya del segle XXI ha fracassat', ha dit Pujol. En canvi, creu que l'Estat ha triat el model francès: 'centralització i homogeneïtzació radicals'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
21 d'abril de 2010, 18.28 h

El gran MASTURBADOR del poble català durant 23 anys...ara reconeix que ho feia a dos mans.? una unionista amb Espanya i l'altra espanyola i sense cap suavitzant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Toti fletxa Calella
21 d'abril de 2010, 17.51 h

#14 Ves per on el Manel ha desaparegut quan ja no pot argumentar i surt el quins collons que els ha de tenir grossos per atacar Laporta i dfensar ERC, la culpable que tinguem un presdient español i que l país estigui mig arruïnat. Ah que és una estrategia del Vendrell: Arruïnar Catalunya i així potser España ens deixarà marxar. Mentrestant és clar ells a segui xumant la mamella de les administracions que paguem els esclaus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
quins collons fletxa INDEPENDÈNCIA O MORT DE CATALUNYA COM A NACIÓ.
21 d'abril de 2010, 17.40 h

#13- Tens informació confidencial, com per saber que en laporta es presentarà amb un partit nou ??? Pot ser que en ves de anomenar-te Toti, et cavies el nom a Totil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Toti fletxa Calella
21 d'abril de 2010, 17.07 h

#12 Perdona Manel però no em crec que tu voldries que Laporta tingués 40 diputats i ERC 5. Ets massa d'ERC i se't veu massa. Explica per què Laporta era el millor líder possible per ERC fa un any, de manera que el volien de núm 2 a les llistes, i ara que fa una altra opció és un frívol i un corrupte? L'enquesta que val és la del dia de la votació. Però qui sap llegir el fons i les constants de les enquestes veu fàcilemnt que en totes les oficials i les dels diferents partits -la d'ER... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Manel fletxa Barcelona
21 d'abril de 2010, 16.44 h

#11 Mira Toti, si ERC baixés en intenció de vot, però una altra força independentista tingués 40 diputats en lloc dels 21 d'ERC, jo seria l'home més feliç del món. Però les enquestes en què et bases tu no diuen això, sinó que qui puja és CiU, no RCat, i que el conjunt dels vots independentistes baixa. Això té una explicació de manual: l'èxit de l'estratègia antimontillista de CiU, que molts independentsites han comprat sense mirar el preu. Però és igual , encara que haguem de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
21 d'abril de 2010, 16.37 h

#10 Mai havia estat tan malament aquest país des que hiha democràcia. Tot el poder lliurat al socialisme que és tan jacobinsita sinó més qu el PP. L'independentisme creix al marge i malgrat ERC. I si no com t'expliques que baixeu en intenció de vot si al final prop d'un milió de catalans haurà votat afirmativament a les consultes? Que potser no entens que la gent sap que hi ha moltes vies i que la més marcada i desprestigiada en tots els sentits és ERC?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Manel fletxa Barcelona
21 d'abril de 2010, 16.11 h

#9 Toti, no siguis simplista: ni ERC ni ningú pot vendre Catalunya a Espanya, perquè Catalunya JA ÉS propietat d'Espanya, des de fa tres segles! Que baixes de l'hort, que no te n'havies adonat? Pel que fa a la gestió del govern de la comunitat autònoma de Catalunya, ERC ha aconseguit paradoxalment molt més amb un president del PSC que no pas CiU amb 23 anys de govern i 11 de majories absolutes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Toti fletxa Calella
21 d'abril de 2010, 14.54 h

#8 Quan els traïdors d'ERC demaneu perdó per vendre Catalunya a España i arruinar-la, podrem pensar tots plegats que la independència és poddible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Quim. fletxa PPCC.
21 d'abril de 2010, 08.49 h

Que el Pujol es deixi d´hipocresies i mitges tintes i mitges veritats. Ell encara té molta influència a Ciu i si aquests és el seu sentiment el primer que hauria de fer és demanar perdó pels 23 anys inútils de col·laboracionisme perquè amb les seves majories i majories absolutes només hi ha dues explicacions, o ha col·laborat de bon grat interessadament o l´han enredat com a un babau, que ho expliqui. El segon que ha de fer pujol és pressionar al seu partit per a que facin una veri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi-80 fletxa València
21 d'abril de 2010, 08.13 h

És patètic, per no dir immoral, l'actuació de la burgesia regionalista del Principat envers l'independentisme. Han estat 23 anys al poder i l'han amagat, quan no rebutjat, i ara, quan veuen que té un gran suport social, gràcies a l'esquerra nacional que ha picat pedra a diferents organitzacions, es vol pujar al carro. Quina tropa d'especuladors de la política. Vergonya, cavallers!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.