directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanyolitzar La Caixa per rebentar l’acord CiU i ERC

“Convertir La Caixa en un empresa financera sense la seva identitat debilitaria el secessionisme de CiU i ERC” segons explica J.A. Zarzalejos a La Vanguardia

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Segons explica el mateix periodista,(foto adjunta) “No hi ha conversa sobre Catalunya en les tertúlies financeres i periodístiques de Madrid en la qual no aparegui “Caixa Bank” com a element clau en el desenvolupament dels esdeveniments polítics. Si el rumor és l’avantsala de la notícia, serpenteja a la capital el que anuncia una operació corporativa de “Caixa Bank” que, a més de situar-lo per davant del BBVA, ampliaria el seu mercat desbordant l’actual i convertint l’entitat catalana en una empresa financera que transcendiria la identitat que ara la defineix.” És a dir espanyolitzem “La Caixa” ens la roben i d’aquesta manera dificultem les aspiracions secessionistes de Catalunya. 


Captura pantalla art. Zarzalejos a La Vanguardia
Captura pantalla art. Zarzalejos a La Vanguardia



Comparteix
   


Etiquetes
Hi ha preocupació a la Generalitat?

És pregunta Zarzalejos, també ens ho preguntem nosaltres, el Govern de Catalunya està al corrent d’aquesta “OPA” hostil a l’entitat catalana? Està treballant en un pla per assegurar el respecte als principis fundacionals de La Caixa? Ha parlat amb Isidre Fainé? Estan a l’aguait els partits polítics catalans? Són conscient els partits catalans que amb La Caixa sota mans espanyoles el procés per l’exercici del dret a decidir es complica?

“Fusions i concentracions es perfilen com a anticossos que debilitarien el secessionisme de CiU i ERC”

Ells ho tenen molt clar, i ens ho diuen a la cara, els tancs d’avui són les eines financeres i el joc brut per debilitar Catalunya. Amb aquesta operació, “L’economia s’imposaria a la política” és la seva estratègia per rebentar un procés, i porten mesos treballant i és urgent que els partits polítics catalans facin un acord pe impedir que “ens robin La Caixa.”

Aturem l’espanyolització de “La Caixa”

És evident que des del Govern Espanyol porten mesos treballant amb aquest objectiu, i per tant es fa evident que cal blindar i garantir que la direcció de La Caixa estigui al servei de la Generalitat de Catalunya. Actualment La Caixa té encara un 61% de control sobre Caixa Bank i l’òrgan màxim de govern de l’entitat catalana el formen els 160 membres de la seva assemblea general elegits entre treballadors(via sindicats), impositors(sorteig molt confús), Ajuntaments i Consells Comarcals i entitats fundadores i rellevants socialment. Aquests 160 membres elegeixen en funció dels quatre sectors els membre del Consell d’Administració i aquest elegeix el President i els seus òrgans directius.

Ens roben “La Caixa,” ens ho podem permetre?

No serveix boicotejar l’entitat catalana, al contrari cal preservar-la i posar al seu capdavant persones fidels a la voluntat democràtica del catalans i del Govern sorgit de les urnes. O actuem o serà massa tard.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
Trevi fletxa Penedès
9 de gener de 2013, 19.11 h

Una vegada més la solució és la independència. El nou estat tindrà un banc central que controlarà totes les entitats que treballin a Catalunya. Tema resolt. I per cert, tenim pressa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
9 de gener de 2013, 15.51 h

#27 Jo també estic disfrutant d´la Pensio 2000, la única que en que el client guanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
7 de gener de 2013, 21.57 h

Amics de directe.cat, sembla que teniu certa obsessió per aquesta noticia de 'l'espanyolització de la caixa'. A mi, personalment, el que pugui dir un feixista ecspanyol ex-ABC com el Zarzalejos aquest, que ara te carta verda a la merdosa vanguardia ecspanyola, em preocupa molt poc. Es més, diria que el preocupat es el Conde Godó que des que van estirar-li les orelles desde Madrid va una mica més tort. Ells són els que no les tenen totes. Fa més de 40 anys que poso els diners a la caixa. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
7 de gener de 2013, 20.52 h

Ja fa temps que La Caixa ha iniciat la seva descatalanització i ha abonadonat la rao social que l'originà, tot plegat amb el vist-i-plau de les elits polítiques de casa nostra.

Molts dels polítics catalans igual que els d'altres comunitats autònomes han fet el joc als grans bancs com el BBVA, Santander o Bankia per tal de fer desapareixer el model de caixes que era bàsicament i gairebé exclusivament català, per tal d'afavorir que les bancs es quedessin les caixes.

Ja s'ha dit una alt... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Ll.B. fletxa Granollers
7 de gener de 2013, 18.28 h

La Caixa” ens la roben i d’aquesta manera dificultem les aspiracions secessionistes de Catalunya. Són conscient els partits catalans que amb La Caixa sota mans espanyoles el procés per l’exercici del dret a decidir es complica? QUE PASSA QUE HEM DEMANAT UN CRÈDIT A "LA CAIXA" PER ASSOLIR LA INDEPENDÈNCIA. Suposo que de Caixa només en queda el nom i que com a banc les decissions depenen dels accionistes. Sobretot els molt grans accionistes. Si Espanya (o les seves empreses i multin... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
7 de gener de 2013, 13.16 h

Jo tinc a LaCaixa tots els estalvis de 30 anys de treballar dur, i pugen a una quantitat considerable, gens despreciable. Els dono 40 dies , com el diluvi, per tranquilitzar-me deixant clara la seva intenció. Si no ho fan, després els posaré a Triodos o a qualsevol altra banca ètica. Espero que serem milers els catalans que farem això mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
7 de gener de 2013, 10.34 h

Dentro de poco van ha quedar 4 o 5 entidades bancarias y nos terminaran de exprimir, las condiciones que nos ofrecerán serán similares.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
carme fletxa barcelona
7 de gener de 2013, 07.38 h

Molt bé,qué passa ? ens hem d'anar " acollonint " cada vegada que surt una notícia com aquesta ? Doncs, després d¡una acció una reacció. Els catalans no tenim cap pes a les finances de la Caixa ? Traurem els diners i els durem a algun altre lloc, potser tots no podran, però potser aquesta acció els faria molt mal també a la Caixa.

Res d'acollonir-nos, ja està bé !.

Endevant !


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
7 de gener de 2013, 02.43 h

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Support the People of Catalonia in their effort to decide their own future.

Signem aquesta petició al govern dels EUA per a fer respectar els drets democràtics i nacional del poble català i difonguem la nostra causa arreu del món.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jordi fletxa CATALUNYA
7 de gener de 2013, 00.23 h

#19 També va per tu el pastis: http://www.cermiaragon.es/guia-para-familiares-de-enfermos-mentales-100-preguntas


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.